Intresseanmälan

Patrik Hadenius Språkvetare & publicist

Fotograf
Henric Lindsten

Språket avslöjar mottagaren - och det är du!

Patrik Hadenius är uppskattad som föreläsare för sin lediga stil, där han kombinerar vetenskaplig skärpa med humor och värme.

En föreläsning skall vara lockande, intressant, välgrundad och gärna en smula utmanande.
– Patrik Hadenius

Presentation

I sina föredrag pratar Patrik om svenska språkets utveckling, vilka faktorer som påverkar det, om engelskans inflytande och hur man själv ska navigera i en föränderlig språkvärld.

Patrik Hadenius kan också vid seminarier och workshops lära ut hur du når fram till allmänheten med ett komplext budskap. Det handlar om att förenkla utan att fördumma.

Patrik åtar sig också moderatorsuppdrag och samtalsledare. Hans viktigaste ledstjärna är att det i första hand är föredragshållare och paneldeltagare som ska synas. Han har många seminarier och konferenser på sin meritlista, bland annat de uppskattade Språkforum och Hjärndagen samt flera olika seminarier under Almedalsveckan.

Bakgrund
Patrik Hadenius är språkvetare, publicist, moderator och föreläsare. Han har arbetat som vetenskapsjournalist och redaktör, bland annat på Dagens Nyheter och har grundat Språktidningen, Modern Psykologi och Modern Filosofi. Han har nominerats till Stora Journalistpriset. 2012 utsågs Patrik Hadenius till hedersdoktor vid Göteborgs universitet.

Motiveringen vid Patrik Hadenius utnämning som hedersdoktor
”Patrik Hadenius har som publicist med Språktidningen skapat ett nytt och spännande forum för populärvetenskap om alla aspekter av språk. Tidningen är omfångsrik och välgrundad i aktuell språkforskning, där varje populärvetenskaplig artikel antingen är skriven av eller faktagranskad av forskare. Språktidningen utgör också en viktig kanal för språkforskare att presentera sin forskning för en bred publik. Patrik Hadenius har, som innovativ publicist och kulturpersonlighet, både tagit vara på och bidragit till det stora intresset för språkfrågor bland allmänheten idag och skapat en spännande och attraktiv kanal för spridning av språkvetenskaplig forskning i populär form i Sverige.”

 

 

Exempel på teman och rubriker

 • Svenska språket,
 • Språkbruk och språkutveckling
 • Engelskans inflytande
 • Att nå ut med sitt budskap
 • Att popularisera och förenkla

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium