Intresseanmälan

Per-Anders Grösfjeld Civilingenjör, certifierad förändringsledare & föreläsare

Fotograf
Johan Palmborg

Livsomsegla nu - resan som får dig att dö nöjd

Per-Anders Grösfjeld är certifierad förändringsledare och uppskattad inspirationsföreläsare. Han har många års erfarenhet från arbete inom internationella organisationer med förändringsledning och transformation.

Per-Anders är nu aktuell med boken ”Livsomsegla nu – resan som får dig att dö nöjd!”

Boken och även hans föreläsning med samma rubrik bygger på ny och spännande forskning om hur du bryter ovanor och bygger upp nya goda vanor. Men handlar också om hur du blir modigare att ta dig an och lyckas genomföra de förändringar du vill. Du får konkreta tips och råd, inspiration från personer som lever som de önskar samt ny kunskap baserad på vetenskaplig grund. Boken är ett verktyg för att ta över rodret i livet för gott.

Presentation

Myter, missuppfattningar och vänliga men ovetenskapliga råd har under alltför många år ofta stjälpt oss i stället för att fungera stöttande. Det var också en anledning till att Per-Anders Grösfjeld fördjupat sig. Han vill helt enkelt spräcka myterna och missuppfattningarna.

På IHM Business School i Göteborg har Per-Anders Grösfjeld hållit kurser i Strategisk och taktisk marknadsföring, inspirations- och motivationsföreläsningar samt varit medlem i IHM Yrkeshögskolas ledningsgrupp. Nu erbjuder Per-Anders även sina inspirerande föreläsningar ”Livsomsegla nu! – Resan som får dig att dö nöjd” samt ”Behövs talang för att lyckas?” till företag och organisationer som vill motivera och utveckla sina medarbetare. Per-Anders är  civilingenjör med erfarenhet från bland annat Volvo Trucks där han var chef för Volvos lastbilsuthyrning i Europa samt Toyota Material Handling Europe där han arbetar med automation och transformation.

Per-Anders skräddarsyr varje föreläsnings innehåll och exempel för att säkerställa relevans och värde för målgruppen. Hans egna ledord är professionalism, utveckling och glädje. Han brinner för att kunna bidra till andras utveckling.

Exempel på teman och rubriker

Livsomsegla nu! Resan som får dig att dö nöjd
Vill du dö nöjd? Det är frågan som författaren och föreläsaren Per-Anders Grösfjeld lite provokativt ställer i sin nya bok och föreläsning. (Livsomsegla nu! Resan som får dig att dö nöjd).

Kanske hajar du till vid första anblicken av orden? Men erkänn att du blir nyfiken! För dö nöjd, det vill väl alla? Även du! Och en spännande resa säger du förmodligen inte heller nej till? Att få veta mer om vad det här egentligen handlar om?

För fem år sedan väcktes Per-Anders Grösfjelds intresse för ämnet.

– Jag började fundera över varför många inte lever som de egentligen vill. Varför går de runt med en molande känsla av att livet kunde vara så mycket mer, trots att vi lever i ett land där det aldrig funnits så många möjligheter som idag? Nästan alla vill ändra på något i sina liv: Träna mer, äta sundare, dricka mindre, begränsa skärmtiden, stressa mindre, vara gladare. Samtidigt rapporterar medierna om alarmerande nivåer av övervikt och skärmberoende. Antalet svenskar som blivit sjukskrivna av stress har femdubblats under det senaste decenniet – och en miljon svenskar äter antidepressiva mediciner. Gapet blir allt större mellan vad vi vill göra och vad vi verkligen gör. Jag ville ta reda på vad det beror på och vad vi kan göra för att minska gapet, berättar Per-Anders Grösfjeld.

Boken och föreläsningen bygger på ny och spännande forskning om hur du bryter ovanor och bygger upp nya goda vanor. Men handlar också om hur du blir modigare att ta dig an och lyckas genomföra de förändringar du vill. Du får konkreta tips och råd, inspiration från personer som lever som de önskar samt ny kunskap baserad på vetenskaplig grund. Föreläsningen är ett verktyg för att ta över rodret i livet för gott.

Den varma humorn och sättet Per-Anders bjuder på sig själv i kombination med mycket intressant och spännande forskning samt andra människors livsupplevelser gör den här föreläsningen och boken unik.

Förutom  föreläsningen Livsomsegla nu! föreläser även Per-Anders på temat ”Behövs talang för att lyckas?”.


Behövs talang för att lyckas?
Vad är det som gör att vissa blir högpresterande och andra inte? Vad är det som skiljer mellan olika individer och gör att vissa lyckas inom sitt område? Stämmer den bilden vi fått lära oss sen vi var barn om gener, talang och intelligens med verkligheten?

Den senaste tiden har det kommit en mängd ny forskning inom området. Det forskningen har kommit fram till går att applicera inom affärslivet, musik, konst, idrott och i princip vilket område som helst. Verkligheten visar på en mycket inspirerande och befriande bild om vad vår egna potential är.

Under föreläsningen kommer det att bli tydligt vad som verkligen krävs för att nå framgång. Vad har forskarna upptäckt om vad som händer med vår hjärna och kropp när vi utvecklar våra färdigheter? Vilka verktyg och metoder finns?

Per-Anders Grösfjeld föreläser även under rubriker och teman såsom;

 • Framgångsrik karriärutveckling – hur du utvecklas i en ständigt föränderlig värld
 • Att bygga framgångskulturer
 • Personlig utveckling – metoder och verktyg
 • Vad är viktigast för att nå framgång? –  Talang eller träning?
 • Motivation och utveckling av medarbetare – metoder och verktyg
 • Grit, Sisu och lite jädra anamma
 • Behövs talang för att lyckas?
 • Per-Anders ”Framgångs”-recept
 • Hur coaching hjälper dig nå framgång
 • Vad är det som gör att vissa blir högpresterande och andra inte?
 • Hur når du din egna potential enligt forskningen?
 • Talang är överskattat
 • Varför blir vissa framgångsrika?

Referenser

Som entreprenör kan jag säga att mina två ”jag” har haft en konstant fight om huruvida jag har det som krävs (talang) för att lyckas, eller om jag är villig att lägga ner tiden som krävs för att lyckas. Jag är tacksam över att det senare mest har vunnit, för den inre dialogen är inte alltid självklar och jag önskar jag lyssnat på denna föreläsning tidigare.  

För mig var det en ögonöppnare att ta del av Behövs talang för att lyckas. Per-Anders visualiserar och presenterar de senaste undersökningarna som klart visar på att den mentala fighten och tankesättet  ”har jag talangen för att lyckas” är helt onödig och föråldrad. 

– Vi har alla talangen att lära oss att bli duktiga på det vi vill. Fråga Per-Anders för han vet!
Thami Zaitit, Medgrundare och delägare SMS Park

Flera tänkvärda saker togs upp som kan appliceras på vår skola och hur eleverna kanske tänker och föreställer sig saker. Genom att själv få syn på det kan vi hjälpa eleverna att tänka om. Briljant föreläsare som inspirerar!
Josefin Claesson, Rektor LBS Kreativa Gymnasiet

Jag hade Per-Anders som föreläsare vid vårt första IHM Business Days, Per-Anders föreläste om sin egen undersökning/forskning i ämnet ”Talang: finns det?” Helt galet inspirerande, saklig och roligt under den timmen Per-Anders slog hål på myten om just talang. Från den dagen när någon säger ”vilken talang” vet jag att det vi kallar talang är en hårt arbetande person som med stort intresse i det de gör som helt enkelt bestämt sig för att bli bäst i klassen. Jag kan varmt rekommendera Per-Anders för er som pratar om talang, vill utvecklas eller helt enkelt ha jäkligt roligt.
Joakim Garint, Sales Director Scandinavia at PartyLite Nordic

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB