Intresseanmälan

Per Furumo

God muntlig kommunikation - att vara maximalt professionell i det skarpa läget

Vi kan göra Pippi Långstrump till världens tråkigaste berättelse utan att ändra ett ord – och vi kan tala juridik, ekonomi, it-system eller vad som helst och göra det till världens intressantaste presentation.

Vad är det egentligen som triggar och attraherar till lyssning och interaktion? En sak kan vi vara klara över: det rör sig om så väldigt mycket mer än själva innehållet!

Vad vi säger är viktigt – HUR avgör genomslaget!
– Per Furumo

Med humor, allvar och i samspel med deltagarna synliggör Per Furumo vad det handlar om.

Vill du veta mer om Per Furumo och hans utbildningar, workshops och föreläsningar kontakta oss på Skillspartner. Per åtar sig även talarträning.

Presentation

Per Furumo, konsult i muntlig framställning/retorik/presentationsteknik. Bland Pers kunder finns en mängd av våra stora företag och organisationer, Regeringskansliet, offentliga personer och många andra. Per är ursprungligen utbildad sångpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har utifrån sina erfarenheter från samarbeten med flera av världens främsta dirigenter, sångsolister och orkestrar förpackat och omsatt sina kunskaper för näringslivet.

 

 

Tonfall, melodi, kroppsspråk är avgörande faktorer för mottagarens upplevelse när vi gör anföranden och presentationer. Med fullödig kunskap om den muntliga kommunikationens underliggande byggstenar har vi plötsligt den ledstång som gör skillnad. För trots modern teknik är rösten i samspel med kroppen alltjämt vårt viktigaste verktyg.

 

Exempel på teman och rubriker

God muntlig kommunikation
– att vara maximalt professionell i det skarpa läget
Vad vi säger är viktigt, HUR kan avgöra genomslaget!

Men vad är det då som gör att det är så mycket intressantare att lyssna till vissa än till andra?

En sak kan vi vara klara över: det handlar om så oerhört mycket mer än om enbart innehållet. Modern kommunikationsforskning från Harvard och IMD visar detta påtagligt.

Den som har insikt och kunskap om de grundläggande faktorer som ytterst påverkar mottagarens upplevelse när vi kommunicerar muntligt har en fördel.

I sina föreläsningar och workshops synliggör Per Furumo i samspel med deltagarna vad det handlar om och utifrån detta introduceras ett tydligt, enkelt och funktionellt verktyg.

På en marknad där skillnaden mellan de produkter, tjänster och idéer som erbjuds ofta är försumbara för kunden/mottagaren kan god muntlig kommunikation vara ett enastående konkurrensmedel.

Powerpointpresentationer, kvartalsrapporter, säljande anföranden eller vilken talarsituation som än gäller handlar i grunden om samma sak: att berätta så att mottagaren triggas och attraheras till lyssning och interaktion, oberoende av ämne och talarsituation.

Med ovanstående som utgångspunkt introducerar Per Furumo ett för alla professionella talarsituationer grundläggande ramverk, ”manualen för alla professionella talarsituationer”.

Kroppsspråket liksom retorisk vägledning rörande innehåll och disposition är en självklart integrerad del av utbildningen.

Kan bokas som föreläsning, seminarium eller utbildning.

Du kan boka föreläsningar, seminarier och utbildningar med Per Furumo inom;

 • Presentationsteknik
 • Retorik
 • Röstträning i grupp
 • Talarträning
 • Muntlig framställning

Referenser

Min ledningsgrupp i Täby kommun tyckte detta var den bästa utbildning de haft!
Chef, Uppsala Kommun

Sjukt bra utbildning!
MSD

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg