Intresseanmälan

Peter Englander Trädgårdskreatör & programledare

Ämnen Livsstil

Trädgårdsdesigner, författare, programledare i trädgårdstv

Peter Englander är trädgårdskreatören som tog Medelhavet till Österlen och numera också välkänd programledare i trädgårdstv med tre säsonger av det populära Trädgårdstoppen i TV8. Han har också varit jurymedlem i SVT:s trädgårdskampen. Peter har dessutom givit ut ett stort antal böcker såsom nu senast ”Om konsten att att odla det omöjliga” (Bonnier Fakta).

Presentation

Peter Englander är en flitigt anlitad föreläsare runt om i landet. Med vackra bilder, kunskap och ordrikedom, berättar han för er om allt det han brinner för. Och det blir nästan som att vara där, i södern, under solen, med färgerna och värmen.

Han har skrivit böckerna ”Om konsten att odla det omöjliga”,”Livet i solen-skapa din egen Medelhavsträdgård” och ”Första spadtaget – Historien om min villaträdgård”

Exempel på teman och rubriker

Om konsten att odla det omöjliga
Här berättar Peter Englander med utgångspunkt från sin nya bok om hur du får växter som vanligtvis inte hör hemma i din trädgård att trivas. Du får tips om hur du bäst övervintrar din bougainvillea, hur du får ditt persikoträd att frodas och om hur du knäcker zoner i din trädgård var den än ligger i vårt avlånga land. Förutom specifika odlingsråd kantas föreläsningen av intressanta och inte sällan dråpliga anekdoter om de exotiska växternas historia.

Livet i solen
– skapa din egen medelhavsträdgård
Peter visar bilder och berättar varför skuggan under ett blåregn, doften av madonnaliljor och porlet av en fontän är livsnödvändigheter för oss svenskar.
Han beskriver hur du odlar söderns växter i Sverige, hur du skapar en vindruvspergola, en solterrass, ett orangeri och hur du bygger upphöjda odlingsbäddar.
Förverkliga drömmen om en egen medelhavsträdgård – lyssna på Peter!

Ett gränslöst trädgårdsliv
Peter Englander berättar med humor och värme om sitt långa och mångfacetterade trädgårdsäventyr. Med vackra och inspirerande bilder delar han med sig av kunskap och erfarenheter, som inte minst misstag gett honom. Och visst handlar det en hel del om Medelhavet, passionen och kärleken till det gröna.

Första spadtaget
– historien om min villaträdgård
Det hela började med en typisk femtiotalsvilla med en alldeles hopplös trädgård, belamrad med monsterlika barrväxter och toviga gräsmattor. Men huset var fint och värt en vackrare omgivning. Peter berättar om de första staplande stegen mot trädgårdens pånyttfödelse, om de själsliga våndorna, det ändlösa skissandet och slitet med spaden. Han berättar också om lyckan över att bygga en solterrass, ett orangeri och att plantera höga, gröna häckar, massvis med rosor, perenner och fruktträd. Allt det slitiga och ljuva, det ofrånkomliga för oss som vill förverkliga drömmen om en trädgård.

Renässansträdgårdar
Följ med på en resa i ord och bild till några av de vackraste italienska renässansträdgårdarna. Peter berättar från sina resor, till nytagna bilder, om de undersköna trädgårdarna, men också om hur vi kan införliva det vackra i våra egna trädgårdar.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium