Samhällsentreprenören från Hultsfred

Vill man ha något gjort får man göra det själv.
Putte Svensson och hans kompisar bildade föreningen Rockparty 1981. De bokade band de själva ville lyssna på och folk kom på festerna. En dag kunde de inte bestämma sig för vilket band de skulle boka och då fick det bli allihop – Hultsfredsfestivalen föddes och levde i hela 24 år.
Tack vare Hultsfredsfestivalen föddes även andra idéer och bolag som huserar i Rock City, en byggnad där forskning, utbildning, näringsliv och kultur utvecklas och skapar regional tillväxt.
Putte Svensson – Prisad entreprenör. I grunden rebell och musikälskare med naturliga instinkter för utveckling. Från starka ideella rötter till växtkraft och näringsliv.

Presentation

Engagemang, skaparkraft, prestigelöshet, uthållighet och tillit var direkt avgörande för att Hultsfred och Rock City kunde bli en utvecklingsmagnet och mötesplats på internationell nivå. I byggnaden finns i nuläget cirka 20 olika verksamheter och ett 70-tal anställda med en omsättning på 100 miljoner kronor. Antalet högskolestudenter stiger fortfarande i huset och är idag cirka 400 personer.

Putte Svensson har blivit en rumsren rebell som ger råd åt Danmarks regering när de ska utveckla sin upplevelseindustri, han var med och startade upp för ”Nätverket för upplevelse- industri i Sverige” och han är prisad som entreprenör både i Sverige och internationellt. Under resans gång har han insett att möten människor emellan och samverkan är både kul och nödvändigt. Till och med drömmen att få starta ett gymnasium har han lyckats förverkliga.

Med snart 30 års erfarenhet av entreprenörskap är Putte en stor inspiratör som ger allt oavsett vem som anlitar honom. Och fortfarande och för alltid lägger han sin själ och sitt fulla engagemang till den plats där allt började – Hultsfred.

Putte Svensson Sahlin har fått följande utmärkelser;

 • Narrenpriset
 • Årets mest spännade entreprenör
 • European Entreprize  Awards
 • Entrepreneur Of The Year

Referenser

“Putte är en av sveriges viktigaste sociala entreprenörer, en härlig inspiratör och ifrågasättare av gamla strukturer. En fantastisk förebild helt enkelt.”
Fredrik Svensson, Föreningen Rektorsadademien

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun