Samhällsentreprenören från Hultsfred

Vill man ha något gjort får man göra det själv.
Putte Svensson och hans kompisar bildade föreningen Rockparty 1981. De bokade band de själva ville lyssna på och folk kom på festerna. En dag kunde de inte bestämma sig för vilket band de skulle boka och då fick det bli allihop – Hultsfredsfestivalen föddes och levde i hela 24 år.
Tack vare Hultsfredsfestivalen föddes även andra idéer och bolag som huserar i Rock City, en byggnad där forskning, utbildning, näringsliv och kultur utvecklas och skapar regional tillväxt.
Putte Svensson – Prisad entreprenör. I grunden rebell och musikälskare med naturliga instinkter för utveckling. Från starka ideella rötter till växtkraft och näringsliv.

Presentation

Engagemang, skaparkraft, prestigelöshet, uthållighet och tillit var direkt avgörande för att Hultsfred och Rock City kunde bli en utvecklingsmagnet och mötesplats på internationell nivå. I byggnaden finns i nuläget cirka 20 olika verksamheter och ett 70-tal anställda med en omsättning på 100 miljoner kronor. Antalet högskolestudenter stiger fortfarande i huset och är idag cirka 400 personer.

Putte Svensson har blivit en rumsren rebell som ger råd åt Danmarks regering när de ska utveckla sin upplevelseindustri, han var med och startade upp för ”Nätverket för upplevelse- industri i Sverige” och han är prisad som entreprenör både i Sverige och internationellt. Under resans gång har han insett att möten människor emellan och samverkan är både kul och nödvändigt. Till och med drömmen att få starta ett gymnasium har han lyckats förverkliga.

Med snart 30 års erfarenhet av entreprenörskap är Putte en stor inspiratör som ger allt oavsett vem som anlitar honom. Och fortfarande och för alltid lägger han sin själ och sitt fulla engagemang till den plats där allt började – Hultsfred.

Putte Svensson Sahlin har fått följande utmärkelser;

 • Narrenpriset
 • Årets mest spännade entreprenör
 • European Entreprize  Awards
 • Entrepreneur Of The Year

Referenser

“Putte är en av sveriges viktigaste sociala entreprenörer, en härlig inspiratör och ifrågasättare av gamla strukturer. En fantastisk förebild helt enkelt.”
Fredrik Svensson, Föreningen Rektorsadademien

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards