Intresseanmälan

Selene Cortes

Fotograf
Jose Figueroa

Psykosocial arbetsmiljö, stress och psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är en av vår tids största folksjukdomar. Samtidigt är det svårt att prata om psykisk ohälsa, och i synnerhet på jobbet. Det är skamfyllt, tabubelagt och stigmatiserat. Och psykisk ohälsa är dyrt, särskilt för arbetsgivaren.

Selene Cortes är en inspirerande och mångfacetterad föreläsare med såväl praktisk som teoretisk kunskap om psykisk ohälsa. Selene Cortes har under flera år jobbat brett med psykosocial arbetsmiljö i såväl offentlig som privat sektor och utvecklat ett eget koncept från föreläsningar om psykisk ohälsa och/eller utmattningssyndrom till korta utbildningar eller långsiktigt upplägg på arbetsplatsen. Hon är också en van och skicklig processledare som väcker tankar och skapar resultat.

Presentation

Den teoretiska basen i Selene Cortes föreläsningar som alltid förankras i egna erfarenheter ger en dynamisk och givande föreläsning eller utbildning. Det är personligt och ärligt men med gedigen bakomliggande teoretisk kunskap och Selene är kvick och fartfylld och gör ett tungt ämne både intressant och kul och får deltagarna att verkligen tänka utanför ramarna. Att blanda en utbildning i psykosocialt miljöarbete med en personlig föreläsning om vår tids största utmaning, stress och utmattningssyndrom, är en kombination som ingen kan värja sig emot.

Selene Cortes är själv öppen med sina egna erfarenheter av utmattningssyndrom med en sjukskrivning i drygt fyra år för bakom sig. Hon trodde länge att en återgång i arbete var omöjlig och idag är den erfarenheten ett värdefullt verktyg i sitt arbete. Detta tillsammans med hennes sexåriga högskoleutbildning samt många års erfarenhet av arbete med utanförskapsgrupper gör att hennes föreläsningar kan skräddarsys inom ett stort spann av möjligheter.

Selene har mångårig föreläsningserfarenhet, är en van processledare och anlitas ofta som konsult i operativt arbete kring strukturerat psykosocialt miljöarbete.

Exempel på teman och rubriker

Man dör inte av stress – Man slutar bara att leva
En helt vanlig historia om utmattning, föräldraskap, identitet, duktighet och ångest. Eller -”Hur får man livspusslet att gå ihop när det hela tiden fattas bitar?”

Sökes: Kreativ och snabb person som har förmågan att tänka utanför ramarna. ADHD-diagnos är meriterande, men inget krav..
Hur skapas ett hållbart arbetsliv? Hur tar vi vara på kompetens och funktion så att fler inkluderas? Och vilken roll har DU i det?

Referenser

Vi fick en riktig käftsmäll efter Selenes föreläsning. Nu är alla taggade på att börja jobba tillsammans med vår psykosociala arbetsmiljö och vi kände verkligen att vi var ett team.

Alla i kommunen borde få en chans att lyssna på Selene Cortes. Det här berör oss alla.

Att du har egna erfarenheter tillsammans med sakkunskap gör att det blir trovärdigt. Det gick rakt in.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg