Intresseanmälan

Selene Cortes

Fotograf
Jose Figueroa

Psykosocial arbetsmiljö, stress och psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är en av vår tids största folksjukdomar. Samtidigt är det svårt att prata om psykisk ohälsa, och i synnerhet på jobbet. Det är skamfyllt, tabubelagt och stigmatiserat. Och psykisk ohälsa är dyrt, särskilt för arbetsgivaren.

Selene Cortes är en inspirerande och mångfacetterad föreläsare med såväl praktisk som teoretisk kunskap om psykisk ohälsa. Selene Cortes har under flera år jobbat brett med psykosocial arbetsmiljö i såväl offentlig som privat sektor och utvecklat ett eget koncept från föreläsningar om psykisk ohälsa och/eller utmattningssyndrom till korta utbildningar eller långsiktigt upplägg på arbetsplatsen. Hon är också en van och skicklig processledare som väcker tankar och skapar resultat.

Presentation

Den teoretiska basen i Selene Cortes föreläsningar som alltid förankras i egna erfarenheter ger en dynamisk och givande föreläsning eller utbildning. Det är personligt och ärligt men med gedigen bakomliggande teoretisk kunskap och Selene är kvick och fartfylld och gör ett tungt ämne både intressant och kul och får deltagarna att verkligen tänka utanför ramarna. Att blanda en utbildning i psykosocialt miljöarbete med en personlig föreläsning om vår tids största utmaning, stress och utmattningssyndrom, är en kombination som ingen kan värja sig emot.

Selene Cortes är själv öppen med sina egna erfarenheter av utmattningssyndrom med en sjukskrivning i drygt fyra år för bakom sig. Hon trodde länge att en återgång i arbete var omöjlig och idag är den erfarenheten ett värdefullt verktyg i sitt arbete. Detta tillsammans med hennes sexåriga högskoleutbildning samt många års erfarenhet av arbete med utanförskapsgrupper gör att hennes föreläsningar kan skräddarsys inom ett stort spann av möjligheter.

Selene har mångårig föreläsningserfarenhet, är en van processledare och anlitas ofta som konsult i operativt arbete kring strukturerat psykosocialt miljöarbete.

Exempel på teman och rubriker

Man dör inte av stress – Man slutar bara att leva
En helt vanlig historia om utmattning, föräldraskap, identitet, duktighet och ångest. Eller -”Hur får man livspusslet att gå ihop när det hela tiden fattas bitar?”

Sökes: Kreativ och snabb person som har förmågan att tänka utanför ramarna. ADHD-diagnos är meriterande, men inget krav..
Hur skapas ett hållbart arbetsliv? Hur tar vi vara på kompetens och funktion så att fler inkluderas? Och vilken roll har DU i det?

Referenser

Vi fick en riktig käftsmäll efter Selenes föreläsning. Nu är alla taggade på att börja jobba tillsammans med vår psykosociala arbetsmiljö och vi kände verkligen att vi var ett team.

Alla i kommunen borde få en chans att lyssna på Selene Cortes. Det här berör oss alla.

Att du har egna erfarenheter tillsammans med sakkunskap gör att det blir trovärdigt. Det gick rakt in.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun