Innovation, Kreativitet & Entreprenörskap

Idéer, entreprenörskap, kreativitet, innovation, hållbarhet och digitalisering – Sofie Lindblom kan på ett konkret sätt förklara hur alla dessa “buzzwords” hänger ihop och hur du bryter ner dem för att skapa värde och ta ledning i din bransch.

Hon är tidigare global innovationschef på Spotify, utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste och en av Europas 50 mest inspirerande kvinnor. I sina föreläsningar ger Sofie Lindblom er verktyg och inspiration att börja bygga morgondagens affär. Hon är en mycket efterfrågad föreläsare med stor vana från de internationella scenerna.

Presentation

Sofie Lindblom har en bakgrund som civilingenjör i Medieteknik från Linköpings Universitet. Hon är en förespråkare för att våga testa vingarna i andra delar av världen och har själv bott i Singapore, Frankrike, Australien och San Francisco. Under de senaste tio åren har hon drivit innovationsprocesser både inom etablerade bolag och som entreprenör i nystartade bolag. Sofie var bland annat innovationschef på Spotify under en intensiv tillväxtfas och har hjälpt företag som H&M och Electrolux med sina innovationssatsningar. Hon har även grundat och varit VD för ideation360 som utvecklar en digital plattform för att samla in idéer. Under 2020 hoppade hon på sin andra bolagsresa som produktchef för SPCE med målsättningen att utveckla världens första digitala säljrum för att minska affärsresandet efter pandemin.

Sofie har en lång meritlista och har uppmärksammats och prisats mångfaldigt. Hon blev bland annat utnämnd till en av ”Sveriges mäktigaste kvinnor” av Dagens Industri och ”Framtidens Kvinnliga Ledare” av Ledarna tidigt i sin karriär. TCO har placerat henne på en fjärde plats över “Framtidens mäktigaste” och Inspring Fifty har utsett henne till en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa. Hennes passion för innovation och mångfald har lett henne till en rad styrelsepositioner i bland annat Business Sweden och Utbildningsradion (UR). När hon inte ställer till i styrelserum talar hon gärna om sina hjärtefrågor och har därav två TEDx föredrag i bagaget: ”IT girls are the new it girls” om mångfald i teknikbranschen samt ”All that glitters is not gold” om att våga gå sin egen väg.

Sofie har en passion för innovation som smittar av sig, karisma utöver det vanliga och en ödmjuk humor vilket gjort henne till en populär talare på scener både i Sverige och internationellt. Hon får ofta höra att hon lever, andas, pratar och ÄR innovation personifierad. Hon gör på sitt sätt och det blir väldigt roligt, intressant och givande att lyssna på.

Föreläsaren Sofie Lindblom har totalt över 150 talaruppdrag i Sverige och på internationella scener under de senaste åren.

Sofie skräddarsyr alltid sina föreläsningar.

Exempel på teman och rubriker

 • Undvik ditt kodak moment  – skapa förutsättningar för innovation
 • Världen efter pandemin – Innovera eller försvinna?
 • Walk the talk – Innovation i praktiken
 • Innovation – Från Buzzword till Action
 • Från idé till verklighet – en verktygslåda (kan omvandlas till workshop)
 • Innovationsprocessen på 2 timmar (kan omvandlas till workshop)
 • Lev livet som en prototyp (inspiration)

Referenser

“Helt fantastisk ?? Typ bästa jag hört i Almedalen i år faktiskt!!!”
Darja Isaksson, Generaldirektör Vinnova

“I invited Sofie as a guest presenter to an innovation event at BP just as we were about to embark on our re-invention journey. Her insights, external references and tips on how to drive a culture of innovation in an enterprise company were well received. She worked diligently with us in preparation to ensure she understood how her messages fit into our strategy. Thanks Sofie for a very fresh and unique perspective!”
Monique Breen, CIO – Digital, Data and Analytics in Energy Trading at BP

“Tack för en riktigt riktigt bra presentation under vår Innovation Day, sällan hört så mycket positiv feedback, tack igen”
Claes Kolare, President Mitel Sweden AB

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg