Intresseanmälan

Stefan Fölster Nationalekonom, författare & samhällsdebattör

Framtiden är redan här! Om digitalisering, automatisering och framtidens jobb

Framtiden är redan här, konstaterar Stefan Fölster, nationalekonom och samhällsdebattör. Vi står mitt i en pågående omstrukturering av samhället där smarta maskiner, robotar och digitala lösningar successivt övertar fler och fler samhällsfunktioner. Stefan Fölster räknas som en av Sveriges främsta experter på frågor som rör digitalisering, automatisering och framtidens jobb.

Det kan handla om allt från självstyrande dammsugare och obetjänade butikskassor till digitala klassrum och serviceprogrammerade robotar – för att inte tala om efterlängtade medicinska landvinningar. Vart utvecklingen kommer föra oss kan vi bara ana. Eller så kan vi fråga Stefan Fölster, som har bättre koll på dessa framtidsfenomen än de allra flesta!

Låt Stefan Fölster dela med sig av sina värdefulla framtidsanalyser och guida dig och din verksamhet in i framtiden!

Presentation

Stefan Fölster är nationalekonom, chef för Reforminstitutet och adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han har haft toppositioner inom både Handelns Utrednings-institut och Svenskt Näringsliv och figurerar flitigt i media som engagerad debattör i samhällsfrågor där han anser att reformer behövs. Lika driven är han utanför arbetet och ger sig gärna ut på spännande friluftsäventyr i kajak, klättersele eller fallskärm.

Stefan har ett stort intresse för innovation och utveckling och har vigt en stor del av sitt yrkesliv till att analysera och förstå tekniska utvecklingstendenser. Han har insett att den framskridande automat-iseringen för oss mot ett helt nytt samhälle – och det snabbare än de flesta tycks förstå. I den aktuella boken ”Robotrevolutionen: Sverige i den nya maskinåldern” (2015) beskriver Stefan Fölster just detta. Han tar upp hisnande exempel på fantastiska möjligheter och angelägna frågeställningar i en ny tid.

Han har även forskat vid Industrins utredningsinstitut och Stockholms Universitet, och är adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan. Stefan Fölster har även var chef för Handelns utredningsinstitut.

Vad händer med våra jobb när vi finner mer effektiva lösningar? Hur kommer vår ekonomi och demokrati påverkas av denna nya, digitala tidsålder? Var är vår plats i framtidens robotsamhälle? Samhällets omstrukturering kräver en hög grad av innovation och en kunskapsinvesterande inställning.

Stefan Fölster har skrivit flera böcker, bland annat;

  • Sverige har blivit en fet katt – ekonomiska konsekvenser av reformtröttheten
  • Fri Zon – så blev datorer, datorspel och internet världens tillväxtmotor
  • Jämlikheten som försvann
  • Farväl till världsundergången
  • Företagarens återkomst

Exempel på teman och rubriker

  • Invandring – nya krafter, nya möjligheter
  • Så klarar sig Sverige i finanskrisens kölvatten” Hur reder Europa ut skuldkrisen?
  • Så skapar du ett bättre företagsklimat
  • Mismatchningen på den svenska arbetsmarknaden
  • Så kan näringslivet utvecklas

Referenser

”Det var verkligen bra! Jag är väldigt nöjd, Stefan gjorde stor nytta.”
Utvecklare, Härnösands kommun

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
* Obligatoriska fält
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

Sonia Koppen, Vision

"Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

Ingemar Gustavsson, Actemium