Intresseanmälan

Stefan Fölster Nationalekonom, författare & samhällsdebattör

Framtiden är redan här! Om digitalisering, automatisering och framtidens jobb

Framtiden är redan här, konstaterar Stefan Fölster, nationalekonom och samhällsdebattör. Vi står mitt i en pågående omstrukturering av samhället där smarta maskiner, robotar och digitala lösningar successivt övertar fler och fler samhällsfunktioner. Stefan Fölster räknas som en av Sveriges främsta experter på frågor som rör digitalisering, automatisering och framtidens jobb.

Det kan handla om allt från självstyrande dammsugare och obetjänade butikskassor till digitala klassrum och serviceprogrammerade robotar – för att inte tala om efterlängtade medicinska landvinningar. Vart utvecklingen kommer föra oss kan vi bara ana. Eller så kan vi fråga Stefan Fölster, som har bättre koll på dessa framtidsfenomen än de allra flesta!

Låt Stefan Fölster dela med sig av sina värdefulla framtidsanalyser och guida dig och din verksamhet in i framtiden!

Presentation

Stefan Fölster är nationalekonom, chef för Reforminstitutet och adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han har haft toppositioner inom både Handelns Utrednings-institut och Svenskt Näringsliv och figurerar flitigt i media som engagerad debattör i samhällsfrågor där han anser att reformer behövs. Lika driven är han utanför arbetet och ger sig gärna ut på spännande friluftsäventyr i kajak, klättersele eller fallskärm.

Stefan har ett stort intresse för innovation och utveckling och har vigt en stor del av sitt yrkesliv till att analysera och förstå tekniska utvecklingstendenser. Han har insett att den framskridande automat-iseringen för oss mot ett helt nytt samhälle – och det snabbare än de flesta tycks förstå. I den aktuella boken ”Robotrevolutionen: Sverige i den nya maskinåldern” (2015) beskriver Stefan Fölster just detta. Han tar upp hisnande exempel på fantastiska möjligheter och angelägna frågeställningar i en ny tid.

Han har även forskat vid Industrins utredningsinstitut och Stockholms Universitet, och är adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan. Stefan Fölster har även var chef för Handelns utredningsinstitut.

Vad händer med våra jobb när vi finner mer effektiva lösningar? Hur kommer vår ekonomi och demokrati påverkas av denna nya, digitala tidsålder? Var är vår plats i framtidens robotsamhälle? Samhällets omstrukturering kräver en hög grad av innovation och en kunskapsinvesterande inställning.

Stefan Fölster har skrivit flera böcker, bland annat;

 • Sverige har blivit en fet katt – ekonomiska konsekvenser av reformtröttheten
 • Fri Zon – så blev datorer, datorspel och internet världens tillväxtmotor
 • Jämlikheten som försvann
 • Farväl till världsundergången
 • Företagarens återkomst

Exempel på teman och rubriker

 • Invandring – nya krafter, nya möjligheter
 • Så klarar sig Sverige i finanskrisens kölvatten” Hur reder Europa ut skuldkrisen?
 • Så skapar du ett bättre företagsklimat
 • Mismatchningen på den svenska arbetsmarknaden
 • Så kan näringslivet utvecklas

Referenser

”Det var verkligen bra! Jag är väldigt nöjd, Stefan gjorde stor nytta.”
Utvecklare, Härnösands kommun

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun