Intresseanmälan

Thomas Fogdö Tidigare elitutförsskidåkare, numera föreläsare & idrottspsykologisk rådgivare

Målfokusering, mental träning och konsten att möta motstånd och ta sig förbi svårigheter

Thomas Fogdö föreläser om målfokusering och mental träning, om konsten att möta motstånd och att ta sig förbi svårigheter. Och om att inställning och attityd betyder mer än fysiska förutsättningar. Han berättar också om hur man kan lära sig av små framgångar istället för att fokusera på minsta lilla misslyckande och att lära sig hantera framgång.

Thomas Fogdö var svensk lovande utförsskidåkare fram till 1995 då han bröt ryggen och blev förlamad från midjan och nedåt. Under hans tid som skidåkare tog han fem världscupdeltävlingssegrar i slalom och en totalseger i slalomcupen. Idag är han föreläsare, mental rådgivare och författare.

Presentation

Thomas Fogdö menar att vi alla är skapta för att prestera och att vi därför bör försöka optimera våra förutsättningar så gott vi kan. Hur mycket vi sedan väljer att anstränga oss är förstås upp till var och en. Sättet att hantera motstånd är oftast det som avgör om du kommer att lyckas bra eller mindre bra i din prestation. Inställning och attityd betyder ofta mer än de faktiska fysiska omständigheterna.

För presterare som lärt sig att möta och hantera motstånd blir motståndet snart en förutsättning för att engagera sig.
– Thomas Fogdö

Thomas är en inspirerande och spännande föreläsare och människa som kan konsten att föra fram sitt budskap.

Thomas Fogdö och Johan Plate har tillsammans skrivit boken ”Möta motstånd” kring temat “att vända motgång till medgång och medgång till framgång” detta med en koppling både till sin idrottskarriär och livet före olyckan i Åre och till livet efter olyckan.

Exempel på teman och rubriker

 • Motivation och inspiration
 • Att vända motgång till medgång
 • Förändringar
 • Prestation
 • Attityder
 • Rädslor
 • Målfokusering
 • Mental träning
 • Att skapa och bibehålla motivation
 • Se möjligheter
 • Möta motstånd
 • Den andra karriären

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg