Fotograf
Elisabeth Ohlsson Wallin

Prestation - se dig själv som en vinnare

Vilken bild har du av dig själv, som vinnare eller förlorare? Det är en fråga som Thomas Ravelli behövt konfrontera under hela sin karriär. Hans erfarenheter kan vara till nytta, vare sig du gillar fotboll eller inte!

Thomas har spelat 143 A-landskamper – fler än någon annan fotbollsspelare i världen. Han har rankats som världens näst bäste målvakt. 24 säsonger på elitnivå mellan 1976 och 1999 har lärt honom att hitta sina starka sidor, även när det går tungt och självkänslan är låg.

Han är en inspirerande, engagerande och upplyftande talare som även får publiken att tänka till.

Thomas tar även uppdrag som konferencier, toastmaster på konferenser, jubileum och events.

Presentation

Att som Thomas Ravelli vara målvakt är en extremt utsatt position. Eventuella misstag syns direkt, och kan vara avgörande för hela lagets framgång. Under sin långa karriär har Thomas konstaterat att han trots allt presterar bäst i en utsatt position, med tydligt ansvar och stora förväntningar.

Prestation och nervositet, till och med rädsla, hänger ofta samman. Hur gör man för att balansera på toppen av maximal prestation, utan att falla ner i blockeringar som förstör din kapacitet? Thomas Ravelli kallar sin föreläsning ”Att befinna sig i komfortzonen”. Den handlar om hur man gör för att hantera prestationsångest, rädsla över att göra misstag, flyktbeteende och andra negativa känslor.

Thomas föreläser om att utvecklas som individ men framförallt att utvecklas som individ i laget. I Thomas föreläsning dras många paralleller mellan fotbollslaget och arbetslaget. Han föreläser utifrån sina erfarenheter om individutveckling i grupp och arbetslag.

Thomas förmedlar en känsla av glädje och tillfredsställelse. Thomas mål är att alla ska känna sig som vinnare, vad de än sysslar med, och att vägen dit ska vara rolig.

Under sin medverkan i TV-programmet Mästarnas Mästare 2014 fick Thomas chansen att visa svenska folket att det han pratar om också leder till framgång. Trots stenhård konkurrens från många elitidrottare, vann Thomas Ravelli hela tävlingen.

Exempel på teman och rubriker

 • Är trygghet lika med stagnation?
 • Är vi rädda för förändringar, på arbetsplatsen eller socialt?
 • Hur skapar vi en positiv självbild?
 • Vad är ”flyt” och hur känner du igen det?
 • Konsten att leva i nuet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB