Fotograf
Elisabeth Ohlsson Wallin

Prestation - se dig själv som en vinnare

Vilken bild har du av dig själv, som vinnare eller förlorare? Det är en fråga som Thomas Ravelli behövt konfrontera under hela sin karriär. Hans erfarenheter kan vara till nytta, vare sig du gillar fotboll eller inte!

Thomas har spelat 143 A-landskamper – fler än någon annan fotbollsspelare i världen. Han har rankats som världens näst bäste målvakt. 24 säsonger på elitnivå mellan 1976 och 1999 har lärt honom att hitta sina starka sidor, även när det går tungt och självkänslan är låg.

Han är en inspirerande, engagerande och upplyftande talare som även får publiken att tänka till.

Thomas tar även uppdrag som konferencier, toastmaster på konferenser, jubileum och events.

Presentation

Att som Thomas Ravelli vara målvakt är en extremt utsatt position. Eventuella misstag syns direkt, och kan vara avgörande för hela lagets framgång. Under sin långa karriär har Thomas konstaterat att han trots allt presterar bäst i en utsatt position, med tydligt ansvar och stora förväntningar.

Prestation och nervositet, till och med rädsla, hänger ofta samman. Hur gör man för att balansera på toppen av maximal prestation, utan att falla ner i blockeringar som förstör din kapacitet? Thomas Ravelli kallar sin föreläsning ”Att befinna sig i komfortzonen”. Den handlar om hur man gör för att hantera prestationsångest, rädsla över att göra misstag, flyktbeteende och andra negativa känslor.

Thomas föreläser om att utvecklas som individ men framförallt att utvecklas som individ i laget. I Thomas föreläsning dras många paralleller mellan fotbollslaget och arbetslaget. Han föreläser utifrån sina erfarenheter om individutveckling i grupp och arbetslag.

Thomas förmedlar en känsla av glädje och tillfredsställelse. Thomas mål är att alla ska känna sig som vinnare, vad de än sysslar med, och att vägen dit ska vara rolig.

Under sin medverkan i TV-programmet Mästarnas Mästare 2014 fick Thomas chansen att visa svenska folket att det han pratar om också leder till framgång. Trots stenhård konkurrens från många elitidrottare, vann Thomas Ravelli hela tävlingen.

Exempel på teman och rubriker

 • Är trygghet lika med stagnation?
 • Är vi rädda för förändringar, på arbetsplatsen eller socialt?
 • Hur skapar vi en positiv självbild?
 • Vad är ”flyt” och hur känner du igen det?
 • Konsten att leva i nuet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards