Fotograf
Anna Rut Fridholm

Moderator och föreläsare med skärpa och humor

Thord Erikssons breda erfarenhet som journalist och utbildare gör honom till en utmärkt moderator, debatt- och samtalsledare. Han täcker de flesta samhällsfrågor, politik, näringsliv och vetenskap.

Genom att alltid vara noggrant påläst kan Thord Eriksson agera avslappnat inför publik. Han kombinerar journalistisk skärpa med gott humör och mild humor och har en lugn framtoning som får de medverkande att känna sig trygga.

Thord Eriksson kan anlitas som moderator, föreläsare och utbildare

Presentation

Thord Eriksson som moderator
Thord leder små men krävande paneldiskussioner såväl som stora konferenser med omfattande program och flera hundra deltagare och få ämnen är honom helt främmande. Han har gjort uppdrag för såväl näringsliv som offentliga verksamhemter.

Exempel på uppdrag:
Näringslivet: allt från branschspecifika angelägenheter (inom bl.a. bilindustri, försvaret, arkitektbyråer och elektronikbranschen) till universella utmaningar (t.ex. personalfrågor och psykisk ohälsa i arbetslivet).

Offentliga verksamheter: kvalitetsarbete i äldreomsorgen, nybyggnation av äldreboenden, digitalisering, tillgänglighet, samhällsplanering, skolfrågor, integration och offentlig upphandling. Han har även många uppdragsgivare i kultursfären där det bland annat har handlat om kulturpolitik, demokrati, digitalisering, delaktighet, finansiering och upphovsrätt – för att bara nämna några exempel.

Som journalist har Thord Eriksson under åren varvat en fri konsultroll med anställningar. Senast jobbade han som reporter på Sveriges Kommuner och Landstings tidning Dagens Samhälle. Följaktligen är han väl förtrogen med kommun- och landstingssfärens frågor. Tidigare har han bland annat varit reporter på Dagens Nyheters kulturredaktion samt redaktör på nyhetsmagasinet Fokus.

Sommaren 2014 utkom han med boken ”Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid” (Natur & Kultur), där han med utgångspunkt i personliga erfarenheter granskar svensk äldreomsorg.

Exempel på teman och rubriker

Thord Eriksson erbjuder även en föreläsning om mediedrev och journalistisk logik som främst vänder sig till mellanchefer och andra tjänstemän som vill känna sig tryggare när de kommer i kontakt med journalister. Innehåll och omfattning kan anpassas efter behov och önskemål – föreläsningen har genomförts i såväla halvtimmes- som halvdagsformat.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

"Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

Ingemar Gustavsson, Actemium