Intresseanmälan

Thord Eriksson

Fotograf
Anna Rut Fridholm

Moderator och föreläsare med skärpa och humor

Thord Erikssons breda erfarenhet som journalist och utbildare gör honom till en utmärkt moderator, debatt- och samtalsledare. Han täcker de flesta samhällsfrågor, arbetsmarknad och arbetsmiljö samt politik, näringsliv och vetenskap.

Genom att alltid vara noggrant påläst kan Thord Eriksson agera avslappnat inför publik. Han kombinerar journalistisk skärpa med gott humör och mild humor och har en lugn framtoning som får de medverkande att känna sig trygga.

Thord Eriksson kan anlitas som moderator, föreläsare och utbildare

Presentation

Thord Eriksson som moderator
Thord Eriksson är van vid att leda allt från leda stora konferenser, debatter, koncentrerade paneldiskussioner till närgångna utfrågningar.

Under åren har han haft uppdrag inom privat såväl som offentlig sektor. Ämnesmässigt har det handlat om såväl branschspecifika angelägenheter (inom bland annat bilindustri, försvaret, arkitektbyråer, elektronikbranschen, m.fl.) till universella utmaningar (t ex personalfrågor och psykisk ohälsa i arbetslivet).

Uppdragsgivarna kommer även från offentlig sektor där han har hanterat ämnen som kvalitetsarbete i äldreomsorgen, nybyggnation av äldreboenden, digitalisering, tillgänglighet, samhällsplanering, skolfrågor, integration och offentlig upphandling. Han har även många uppdragsgivare i kultursfären där det bland annat har handlat om kulturpolitik, demokrati, digitalisering, delaktighet, finansiering och upphovsrätt.

Som journalist har Thord Eriksson under åren varvat en fri konsultroll med anställningar. Senast jobbade han som reporter på Sveriges Kommuner och Landstings tidning Dagens Samhälle. Följaktligen är han väl förtrogen med kommun- och landstingssfärens frågor. Tidigare har han bland annat varit reporter på Dagens Nyheters kulturredaktion samt redaktör på nyhetsmagasinet Fokus.

Sommaren 2014 utkom han med boken ”Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid” (Natur & Kultur), där han med utgångspunkt i personliga erfarenheter granskar svensk äldreomsorg.

Exempel på teman och rubriker

Thord Eriksson erbjuder även en föreläsning om mediedrev och journalistisk logik som främst vänder sig till mellanchefer och andra tjänstemän som vill känna sig tryggare när de kommer i kontakt med journalister. Innehåll och omfattning kan anpassas efter behov och önskemål – föreläsningen har genomförts i såväla halvtimmes- som halvdagsformat.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium