Intresseanmälan

Tony Berglund

Risk för utveckling - nyckeln till din livskvalité

Elitsoldat i Franska Främlingslegionen, drogmissbrukare, målare, slagskämpe, poet, ambulanssjukvårdare, fallskärmshoppare, konstnär, säljare, äventyrsfotograf, bergsbestigare, världsrekordhållare, projektledare, ensamstående pappa, basehoppare, personlig coach, föreläsare, författare, regissör.

Tony Berglund är en erkänt skicklig föreläsare som med hjälp av sin unika livserfarenhet har inspirerat tusentals deltagare till att växa som människor. Nu erbjuder han en nyskriven föreläsning om att våga ta risker i det vardagliga livet.

Presentation

En människa går på lina fastspänd mellan två hus. En annan person funderar på att byta jobb. En tredje är i färd med att gå över ett torg där det kryllar av människor. Tre olika situationer, ändå kan dessa tre personer uppleva samma nivå av risk. Varför är det så?”
– Tony Berglund

Tony hävdar att risktagande är ett av människans mest värdefulla verktyg för personlig utveckling och att det är det verktyg vi håller på att förlora. Bland annat på grund av tempot i det moderna digitala samhället.

”När ska jag få möjlighet att utvecklas som människa när systemet kräver min tid i allt fler aspekter av min vardag? Och hur ska jag kunna ta risker och samtidigt passa in i ett samhälle som strävar efter att ersätta risktagande med trygghet?”

Forskningen visar att vår motivation att ta risker stagnerar efter tonåren för att nästan helt upphöra i vuxen ålder. Med humor, fakta och egna livserfarenheter förklarar Tony Berglund bakgrunden till vår ovilja att ta risker, varför trenden har förstärkts de senaste tjugo åren och vad vi kan göra för att återupptäcka vår förmåga att se risker som en naturlig del i vår personliga utveckling.

”När jag vid 55 års ålder blev erbjuden att regissera sista säsongen av GW’s Mord, som har cirka 1,2 miljoner tittare per avsnitt, antog jag utmaningen. Det faktum att jag inte hade vare sig utbildning i regi eller erfarenhet av liknande uppdrag såg jag inte som ett hinder. Tvärtom såg jag en möjlighet att utvecklas tack vare att jag tränat på att våga ta risker. Visst hade jag fjärilar i magen när jag klev ut på okänd mark, men jag är hellre en fjäril än en puppa. I slutänden handlar det om mod och vilken sorts inspiration jag vill ge min omgivning.”

Tony Berglund är doldisen som utmanat Jante under hela sitt yrkesverksamma liv och som menar att det inte finns ett bäst-före-datum när det gäller att ta risker. Han jobbar bland annat som personlig coach inom affärsvärlden och den privata marknaden med målet att maximera klientens personliga och professionella potential.

”Den största risken med att växa som människa är att du utmanar ditt ego. Samtidigt behöver du lyfta fram modet att acceptera förändringen som visar dig vägen mot din egen unika livskvalité. Det är en sann utmaning som i gengäld genererar gränsöverskridande vinster. Först när du accepterar risken att utvecklas som människa mognar du även i alla din samhällsroller. Medarbetare på jobbet, kärlekspartner, förälder, kamrat. You name it. Alla blir vinnare.”

Inför Tonys föreläsningar erhåller varje deltagare ett kompendium för stödanteckningar som skickas ut till kunden en vecka innan föreläsningen. Presentationen varvas med Tonys egna bilder. Efter föreläsningen ges möjlighet till samtalsforum under femton minuter. Föreläsningens längd är sextio minuter.

Tony Berglund är föreläsare & inspiratör. Våld och droger i ungdomen, fallskärmsjägare i Franska främlingslegionen. Lyssna på Tonys gripande livsresa från destruktivitet till självmedvetenhet och att ta ansvar för sin egen livsresa. Skillspartner, tel 08-684 049 24.

Tony Berglund föreläser om att våga ta egna initiativ och om vikten av att ta kontrollen över sitt liv.

Referenser

Stort tack för en fantastisk föreläsning som gav både allvar och skratt. Du har mycket att ge till personer inom näringslivet.
Product Sales Manager, Tetra Pak Systems

Jag kan varmt rekommendera Tony Berglund som föreläsare. Han har förmågan att inspirera åhörarna tack vare sin personliga entusiasm och varma utstrålning!
Personalchef Stena Line Scandinavia AB

Måste säga att din föreläsning idag är en av de absolut bästa jag varit med om och du fick mig att fatta ett viktigt beslut idag. Tack!
Aspirant, Polishögskolan

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium