Intresseanmälan

Torkild Sköld

Personligt ledarskap, samarbete, kommunikation, arbetsglädje och förändringsvilja

Presentation

 

Torkild Sköld föreläser under två olika huvudteman;

 1. ”Självledarskap” – en oerhört populär föreläsning hos såväl företag i näringslivet som hos offentliga organisationer. Föreläsningen handlar om personligt ledarskap – hur du leder och tar 100% ansvar för dig själv.
 2. ”Tillit” – en föreläsning om hur viktigt det är att leva i nuet och varför det är svårt att hitta mål och mening i livet om vi inte har tillit till oss själva och till varandra.

Hans föreläsningar får dig att tänka till och skratta för att kunna se verkligheten med nya ögon. Med stort engagemang och passion ger han dig konkreta exempel att tillämpa på dig själv för att förstärka ditt personliga ledarskap och utveckling – effektivt, enkelt och mycket givande.

Torkild Sköld är utbildad yrkesofficer och civilekonom. Han har jobbat med ledarskap i mer än 30 år både i Sverige och internationellt. Han har erfarenhet från vitt skilda branscher såsom resebranschen där han arbetade med ledande befattningar inom Ving och från IT-branschen. I många år har Torkild arbetat med olika ledarskapsutbildningar.

År 2012 blev Torkild utnämnd till ”Årets bästa nya föreläsare 2011” av riksförbundet för coacher och föreläsare. Han blev nyligen nominerad till stora talarpriset och är dessutom utsedd till en av landets populäraste föreläsare 2018. Han har också nyligen blivit utsett till Platinum Speaker.

Exempel på teman och rubriker

PERSONLIGT LEDARSKAP
– hur du leder dig själv, inre arbetsglädje och inspiration till att vilja göra förändringar
Torkild föreläser om självledarskap och arbetsglädje och menar att oavsett om du arbetar som ledare för andra eller ej så är du alltid ansvarig ledare för ditt eget liv. Torkild anser att det finns ett direkt samband mellan eget ansvar och förändring likväl som det finns mellan tillfredställelse och resultat i så väl arbetsliv som privatliv.

Oavsett om du arbetar som egen företagare eller anställd är du alltid ledare i ditt eget liv. I denna position tar du dagligen beslut och utför handlingar som påverkar hur du utvecklar och förvaltar dig själv. Personligt ledarskap handlar om att du tar aktiva beslut, tar ansvar för dina handlingar och därmed påverkar resultatet av hur verkligheten kommer att se ut. Många gånger fokuserar ledarskapsutbildningar på att leda andra människor men egentligen börjar det med alltid oss själva. Oavsett om vi är ledare för andra eller ej så är vi alltid ledare i vårt eget liv.

Metoder och verktyg för bättre självledarskap
Genom berättelser med igenkänning och aha-upplevelser delar Torkild med sig av metoder och verktyg för att bygga ett bättre personligt ledarskap – en uppgift som inte går att outsourca. Torkilds föreläsningar får dig att tänka till och skratta för att kunna se verkligheten med nya ögon. Med stort engagemang och passion ger han dig konkreta exempel att tillämpa på dig själv för att stärka ditt personliga ledarskap – effektivt, enkelt och mycket givande.

LIVET SKA LEVAS, INTE BARA ÖVERLEVAS
– en föreläsning om tillit och att leva i nuet är viktigt
Många tycker att tillit är viktigt men få kan beskriva vad det är. Att ge och känna tillit är nödvändigt för att må bra och prestera bra. Utan tillit till dig själv och andra kommer du aldrig nå de resultat du vill uppnå i ditt liv. Utan tillit till dig själv och andra kommer företag och organisationer aldrig nå de resultat de vill. Med tillit till varandra kommer de att nå hur långt som helst.

Människan letar ständigt efter mening och mål med livet men på den vägen glömmer de ofta bort att leva i nuet. I denna föreläsningen ger jag dig enkla och konkreta verktyg som du kan använda direkt för att träna din inre tillit och därmed skapa nya framgångar och öka ditt välmående i så väl privatlivet som arbetslivet. I föreläsningen belyser jag viktiga komponenter som:

 • Inre och yttre kommunikation
 • Hur du slutar vara kontrollstyrd
 • Tillitsperspektiv för ökat välmående
 • Tillit är grunden för en bra självkänsla och bra självförtroende.
 • Tid är inte pengar, tid är din viktigaste valuta.

Referenser

Hej och tack för idag! Vi hade en återsamling efteråt och deltagarna öste beröm över din föreläsning. De lyfte bland annat att du fångade åhörarna med många aha-upplevelser och flera skratt, mycket inspirerande. Något att ta med sig i dessa tider eller som någon sa ”en nystart”.  Stort tack, precis vad vi behövde!
Chefsdag Hylte kommun

Tack för en fantastisk föreläsning. Mycket ny inspiration och tänkvärda ord kombinerat med en klapp på axeln att jag gör en hel del saker rätt. Många skratt och en hel del igenkänning.
Åhörare, öppen föreläsning

En underbar föreläsning utan pekpinnar och utan ord som säger ”du ska, du måste” som istället säger du duger som du är och du är bra som du är, men du är ansvarig för dina val. Torkild fick mig att tänka om på vad som är viktigt för mig att sträva efter. Jag kommer att gå på flera föreläsningar vid tillfälle. Tack!
Åhörare, öppen föreläsning

En underbar föreläsning med WOW-känsla och aha-upplevelser. I denna tid vid lever i med stress på både jobb och privat så får Torkild en till att stanna upp och tänka till. Han stannar dock inte vid att man ska tänka till utan får en att utföra handlingar av sitt eget tänkande. Detta får man inte missa.
Avdelningschef, Telisol

Det absolut bästa med Torkilds föreläsningar är hans förmåga att förmedla inspiration, kloka ord och konkreta verktyg på ett mycket skickligt, gripande och näst intill teatraliskt sätt. Informationen kommer inte bara ut från honom, utan går faktiskt rakt in hos åhöraren. Med djup inlevelse utifrån livsåskådningar, av sig själv och andra, sprider han visdom på ett sätt du kommer minnas för resten av ditt liv.
Chef, House of Stockholm

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB