Fotograf
Sara P Borgström

Jag vet inte var jag vill komma men…

Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. Samma år hade hans första scenföreställning premiär, monologen ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” skriven av William i regi av Åsa Lindholm. På teaterscenen har han också synts i ”Den tatuerade änkan” på Scalateatern. Som skådespelare i film och TV har William medverkat i bland annat ”Solsidan”, ”Andra åket” och är just nu aktuell i Netflix första svenska originalserie ”Störst av allt”.

Presentation

”Jag vet inte var jag vill komma men…” är ett både humoristiskt och avskalat samtalsformat där William Spetz bjuder in till ett en timmes långt samtal med en eller flera gäster kring ett ämne som känns relevant, lustfyllt och spännande att utforska tillsammans med publiken!

Detta personliga utformade samtal riktar sig exklusivt till skolor, universitet, företag och organisationer som önskar sig en unik och intressant programpunkt till sin temadag, konferens, mässa eller inspirationsdag! Ett relaterbart och intressant andrum snarare än ett inövat teambuildingpass.

Självkänsla
Hur uppfattar vi oss själva? Varför jämför vi oss så mycket med andra? Hur påverkar sociala medier vår självkänsla? Hur kan det vara så att man känner sig fantastisk ena sekunden och helt plötsligt känna att man inte kan någonting? Och hur gör vi oss mer stabila på riktigt? Går det? Tvivlet som är närvarande och som ena dagen kan vara en konstruktiv kraft som gör oss bättre – och som andra dagen bara förgör oss.

Kropp
Det börjar redan i omklädningsrummet i lågstadiet, vi blir medvetna om den egna kroppen och börjar för första gången titta på andras. Och sedan fortsätter det. Ätstörningar drabbar fler i större utsträckning idag – men varför? Vad är det som är så personligt med vår kropp och hur hänger det ihop med resten av vår identitet? Går det att erövra hur man ser ut? Måste man älska sig själv? Vad ska man göra åt och vad ska man bara acceptera?

Sorg
Det drabbar oss alla någon eller några gånger i livet. Ibland tar det hårdare än väntat och ibland blir man arg på sig själv för att man inte känner så mycket som man kanske borde. Den präglar oss och den gör så att vi nästan kvävs, och när vi är mitt i det så undrar vi hur vi någonsin ska kunna fortsätta leva. Men ändå så gör vi det, på något konstigt sätt. Hur? Och vad gör sorgen med oss? I stunden och i det långa loppet

Kreativiteten
Vad är kreativitet? Är den livsviktig eller är det livets strössel? Har kreativiteten räddat dig, oss? Hur bygger man en kreativ självkänsla i en värld där prestationen trots allt väger tyngre än det mesta?

Relationer
Att känna av och känna in, men inte för mycket för då blir du ältande och mjäkig. Att ge sig hän i en relation kan vara ren skräck och euforisk glädje, ofta båda två samtidigt. Att dejta idag – hur förändras vi av flörtförhållandena i sociala medier och Tinder? Hur kan så många fastna och stanna kvar när det är så tydligt att de lever i en destruktiv relation? Och hur hanterar man att stå utanför, maktlös och oförmögen att hjälpa? Går det att rädda någon som inte tror sig behöver bli räddad?

Ångest
Hjärtat slår sådär snabbt, en oro lägger sig som en matta först över dagen, sedan över veckan, och sedan över hela det året. En instinkt som är kvar från savannen, överlevnadsinsikten och impulsen att fly, har blivit mänsklighetens akilleshäl och hundratusentals år senare så begränsar den många av oss i vår vardag. Men den tar sig uttryck på tusen olika sätt för olika människor. Ändå är det samma sak. Hjärtat slår. Oron. Mörkret. Vad fan gör man åt skiten?

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun