Intresseanmälan

Ylva M Andersson

Fotograf
Håkan Söderlind

Ledarskap och förändring

Ylva M Andersson är journalist och medieprofil med 30 års erfarenhet från några av landets största medieföretag. Hon har bland annat varit högsta chef för både Sveriges Television och Sveriges Radio i Göteborg samt TV4 i västra Sverige. I dag driver hon eget bolag och arbetar med ledarskap och kommunikation i förändring.

 

Presentation

Ylva har lett flera genomgripande transformationer i den krävande, komplexa och konkurrensutsatta mediebranschen. Med sin förmåga att tidigt identifiera trender och förändringar i vår omvärld och göra ”verkstad” av dem inom ledarskap och organisationsutveckling är hon i dag strategisk rådgivare åt enskilda chefer och ledningsgrupper inom flera olika branscher. Nu ägnar hon sin tid åt att stötta ledarskap, förändring och innovation – både i sin roll som team- och ledarutvecklare och som talare och moderator.

Talare & Workshopledare
Som talare delar Ylva med sig av sina lärdomar och erfarenheter, av framgångar men också motgångar.

Med närvaro och tydlighet förmedlar hon sin syn på vad som krävs av ledarskap och nya organisationsmodeller för att säkra kreativitet, hållbarhet och konkurrenskraft i en tid av ständig förändring. Ylvas specialområden är hållbart ledarskap i förändring, innovation, kommunikation och krishantering.

Hennes kunskaper och förmåga att fånga en publik gör henne till en uppskattad talare. Hon är lika pedagogisk och inspirerande i föreläsningar för hundratals personer som i små, interaktiva workshops med en handfull deltagare. Det mänskliga samspelet är alltid centralt.

Ylva arbetar på alla nivåer i din organisation. Hon skräddarsyr alltid utifrån dialog med uppdragsgivaren. Föreläsning eller workshop? Tre personer eller 500? Arton minuter eller två-dagars? Ylva har ett upplägg för alla.

Moderator
Ylvas har en gedigen journalistisk bakgrund och har arbetat som reporter inom en mängd specialområden, med tyngdpunkt på ekonomi, politik och granskande journalistik. Dessutom har hon varit chef och ansvarig utgivare för några av landets mest kompetenta redaktioner inom såväl Sveriges Radio som SVT (Ring P1, Kaliber, Uppdrag Granskning, Min sanning med flera). Detta gör att hon har en förmåga att leda och moderera event med komplext innehåll – och hon gör det flyhänt och initierat och får ut det allra bästa av talare och gäster på scen.

Urval av tidigare beställare
Volvo, Essity, RISE, Trygghetsrådet, IHM, Göteborgsoperan, Göteborgs Universitet, Lunds Universitet, Sveriges HR-förening, Business Insider, IBM, Mölndals kommun, Västerås kommun, Draftit.

Effekten av att boka Ylva
Ylvas föreläsningar och workshops är på en och samma gång inspirerande, underhållande och konkreta. Hon har en förmåga att förklara större, teoretiska resonemang så att de blir begripliga och igenkännbara för publiken. Hennes mål är att deltagarna alltid ska få något handfast med sig, något att göra action av i din vardag direkt.

Exempel på teman och rubriker

 • Människan är ingen maskin – så navigerar du i ständig förändring
 • Att leda i ständig förändring
 • Att leda i ständig förändring  chefers och kollektivets ansvar
 • Hållbart ledarskap– ta fram din och dina medarbetares potential
 • Kommunikativt ledarskap– skapa samsyn och samarbete
 • Självledarskap
 • Så fattar du beslut på 208 sekunder– att leda i ständig förändring
 • Kreativitet och innovation– vår nya konkurrenskraft
 • Var inte rädd för journalister– medieträning i praktiken
 • Förluster och fuck ups i arbetslivet– när det inte blir som man tänkt dig


Språk
Ylva arbetar såväl på svenska som engelska.

 

Referenser

”I’ve had the privilege to listen to Ylva M Andersson several times. She is a great public presenter with a rhetorical gift that she uses very successfully. With her charisma, she always gets the attention and she delivers top quality speeches in any topic in the area of change, leadership, management, communication and digital transformation.

She has a broad senior leadership experience and a really interesting background which she can refer to, and she always know the right way to address any audience!”
Lena Lind, Former SVP Talent & Competence Management, Volvo Group

”Ylva har ett uppfriskande engagemang i sina föreläsningar. Det märks tydligt att Ylva har stor egen erfarenhet av både ledarskap och chefskap vilket gör hennes föredrag och seminarium extra bra och trovärdiga.”
Dennis Heltorp, HR, CEVT

”Jag har haft med många moderatorer att göra genom åren, och Ylva uppvisar ett engagemang och professionalitet utöver det vanligt.  Alla borde ha en Ylva M Andersson i sin närhet.”
Åsa Öberg, Produktansvarig, Draftit

”Som talare är Ylva självklar och närvarande, med hög trovärdighet. Om man behöver en förändring kan Ylva ge konkreta verktyg som gör det lättare att ta första steget och omsätta det i praktiken. Hon är väldigt affärsorienterad och “hands on”.”
Therèse Birnstingel, Sveriges HR-förening

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards