Tips inför ditt live stream-möte

Nu när allt fler måste arbeta hemifrån och vi allt oftare har digitala möten kommer här några praktiska tips från oss på Skillspartner Talarförmedling för att du ska få ut det mesta möjliga av live streaming med kollegor, kunder eller leverantörer;

 1. Internetanslutningen: Checka i förväg att du har en Internetanslutning på minst 5 mbs. Det kan du till exempel göra med hjälp av www.speedtest.net.
 2. Varje förbättring av bandbredden gör att deltagarna på live stream-mötet får en bättre upplevelse. Försök vara nära routern eller anslut med en Ethernet-kabel, se till att din telefon och andra enheter inte är anslutna till nätverket. Kom ihåg att också stänga av alla program som använder internet i bakgrunden.
 3. Din placering framför kameran/datorn
  Om du ska tala inför en större grupp och under en längre period, ställ dig upp som om du talar på ett större möte. Det kommer att ge mötet mer energi. OBS! Kom ihåg att ”höja” din dator.
  Om det är en liten grupp: Sitt ner och luta dig något lite framåt i stolen. Håll kameran i nivå med huvudet.
  Beroende på typ av möte kan ett tips vara att göra en utzoomning med kameran så de som tittar på ser lite mer av miljön du sitter i. Intrycket blir mer personligt.
 4. Använd hörlurar för att förhindra rundgång och eko. Öronsnäckor, som till exempel AirPods, är diskretare och inte lika begränsande.
 5. Använd Powerpoints och liknande i så liten omfattning som möjligt. Om talarens ansikte måste minimeras på skärmen under längre stunder blir det svårare att bibehålla kontakten med deltagarna i det digitala mötet.
 6. Om du vill visa YouTube-klipp. Tänk på att vissa plattformar fungerar bättre och enklare med förinstallerade videos. Därför är det praktiskt att ha videos förberedda under en annan flik.
 7. Öka delaktigheten och tvåvägskommunikationen. När det är få deltagare på det digitala mötet låt alla deltagare presentera sig. Det gör att alla känner sig delaktiga och känslan av att du presenterar i ett ”tomrum” minskar. När det är en större publik kan du för att förstärka känslan av tvåvägskommunikation ställa några inledande frågor. T.ex. ”Klappa i dina händer om du tror att….”

Lycka till med ditt Live Stream-möte!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision