Ledare men inte chef

Personlig utveckling för informella ledare. Tidigare försökte man motverka uppkomsten av informella ledare men idag kan man se att de kan vara till stor nytta inom bland annat platta organisationer och projektorganisationer.

Forskningen runt dessa personer har visat att de besitter speciellt två förmågor, empati och förmågan att tolka och klargöra uppgifter, vilket en ledare har stor nytta av.

Man skiljer på goda och negativa informella ledare, där de goda kan vara ett starkt stöd för ledaren medan den negative kan få en ledare på fall. De goda är lojala och verkar för organisationens bästa. De är entusiastiska och får arbetskamraterna med sig.

Som ledare kan det vara viktigt att kunna kommunicera med dessa goda informella ledare. Att ta tillvara på deras styrkor och ge dem verktyg att utvecklas. Detta är kanske morgondagens ledare.

Det här är en utbildning där den enskilde får möjlighet att utveckla sitt ledarskap med hjälp av personlig utveckling för att verka professionellt i organisationen.

Smakprov ur programmet;

  • Arbeta tillsammans med dina medarbetare för att verka mot företagets mål
  • Skapa engagemang för att nå framgång genom effektiv kommunikation
  • Arbeta konstruktivt med kollegor som har olika stilar och personligheter
  • Personlighetsstilar, styrkor och svagheter
  • Vad innebär det att vara informell ledare
  • Ledarstil och hur jag kan utveckla de
  • Bygg upp ditt inflytande
  • Hantera motsättningar och konflikter

Alla utbildningar, föreläsningar, workshops skräddarsys alltid efter era behov och framtida utmaningar.

Kontakta oss på Skillspartner för förslag på ett skräddarsytt upplägg som passar din organisation och de utmaningar ni står inför!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

Sonia Koppen, Vision

"Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

Fredrik Göransson, Nine Yards