Intresseanmälan

Lina Thomsgård

Jämställdhet, mångfald & samhällsförbättring

Lina Thomsgård är en frontfigur och en av landets mäktigaste opinionsbildare när det kommer till jämställdhet, mångfald och samhällsförbättring.

Lina Thomsgård grundade Rättviseförmedlingen och är nu chef för det nystartade museet Stockholms Kvinnohistoriska. Hon är dessutom skribent, föreläsare och programledare för den populära podden Dumma människor, hyllad som Sveriges smartaste podcast av SvD. Lina Thomsgård har tidigare varit programledare för Svt:s kulturmagasin Kobra och tävlat i På Spåret tillsammans med  Jason Diakité. Som skribent har hon bl.a. skrivit för Aftonbladet och Fokus.

Presentation

Lina Thomsgård har alltid haft förmågan att engagera, hennes sätt att sprida kunskap gör att människor vill lyssna. Hon för människor samman för att åstadkomma positiv förändring där det som mest behövs. Lina Thomsgård är en av Sveriges mest underhållande och inspirerande röster för jämställdhet, kommunikation och förbättring.

Vi har kunnat se Lina Thomsgård är programledare, radiopratare och krönikör för bl.a. Aftonbladet och har som PR-konsult skapat uppmärksamhet åt många nationella och internationella varumärken. 2017 utkom hennes första bok, En annan historia, där hon samlat 51 berättelser om 51 inspirerande kvinnor som historieböckerna glömt.

Exempel på teman och rubriker

Sörj inte – organisera er! Men hur?
Om hur engagemang och förändringsvilja kan samlas på nätet för att åstadkomma konkret skillnad. Lina Thomsgård är initiativtagare till hyllade förändringsprojekt som Rättviseförmedlingen, Skapelsen och Teklafestivalen. I denna föreläsning berättar hon om hur hon har gjort för att engagera kring jämställdhet och mångfaldsfrågor på nätet. Hur får man människor att gilla, dela och engageras av det man vill kommunicera? Går det att prata jämställdhet och mångfald i sociala medier, påverka opinionen och driva viktiga frågor i dagens digitala samhälle?

En annan historia, en annan framtid
Vad händer om vi vänder upp och ned på världshistorien? Vilka kvinnor är det skolans historieböcker missat, och vad kan vi lära oss av Hollywood-filmerna, serietidningarna och nyhetsmediernas världsbild? Under en inspirerande och rolig timme tittar vi på världshistorien med helt nya ögon – och med hjälp av 51 minnesvärda kvinnor inom politik, sport, ekonomi och kultur kan vi utmana vår världsbild och få nycklar till hur vi kan undvika de fallgropar som gör att historien upprepas. I denna föreläsning delar Lina Thomsgård med sig av konkreta tips och råd, förändringspapp samt roliga tankeväckande livsöden.

”Om du kommer till en stängd dörr som inte ger med sig, ta ett steg bakåt och sparka in den. Men glöm inte att hålla upp den så att andra kan komma efter.”
– Muriel Siebert, första kvinnan på Wall Street

 

DET GÅR! 10 konkreta tips för ett effektivt jämställdhetsarbete.
Detta är en föreläsning som vill ge nya perspektiv, inspirera, utmana och ge er verksamhet den kunskap och de verktyg som behövs för att ta tillvara på all den kompetens och talang som finns i Sverige. Med hjälp av av forskning och pedagogiska exempel får ni roliga tankeväckande fakta och matnyttiga råd som kan göra att ni efteråt kommer att arbeta annorlunda.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg