Intresseanmälan

Alexander Bard

Fotograf
Mikolai Berg

Internationell föreläsare och debattör inom internet, framtid och globalisering

Alexander Bard underhåller, omvälver och provocerar när han föreläser om globalisering, IT, informationssamhället makt och ekonomi, och har blivit en av Sveriges internationellt sett framgångsrikaste talare. Han får alltid toppbetyg oavsett var i världen och i vilket sammanhang han föreläser.

Alexander Bard är artist, musikproducent, filosof, debattör, författare, föreläsare och sociolog med sociala medier som specialitet. Idag är Alexander en efterfrågad föreläsare, både i Sverige och internationellt.
Efter studier vid Handelshögskolan i Stockholm började Alexander Bard på allvar med musik. Snart var karriären igång. Han grundade det största oberoende skivbolaget i Sverige, där han även jobbade som producent. Alexander Bard var även medlem i 90-talsbandet Army of Lovers, och senare har vi sett honom i BWO.

Presentation

Tillsammans med framtidsanalytikern Jan Söderqvist har Alexander Bard skrivit tre bestsäljande böcker, däribland ”Nätokraterna” och ”Synteism”, där han ställer sig och frågor som och diskuterar: IT-samhället, samtiden, framtiden och filosofi. Tänk om individualismen är en religion och verkligheten är virtuell? Tänk om Gud är den knutpunkt där allas drömmar kan kopplas ihop i realtid – den knutpunkt som kallas Internet?

I sina föreläsningar tar Alexander Bard upp dessa frågeställningar och många fler. Han visar hur spelreglerna ändras i dagens IT-samhälle nu när vi har gått från att passivt ta emot framtiden till att aktivt vara en del av den. Som föreläsare är Alexander både provokativ och underhållande. Hans åsikter och uttalanden leder ofta till diskussioner bland åhörarna. Ingen går oberörd från en föreläsning med Alexander.

Alexander Bard anlitas ofta som föreläsare av Handelshögskolan i Stockholm och av många andra institutioner och verksamheter världen över.

Exempel på teman och rubriker

 • IT-historia
 • Paradigmskiftet från massmedia till interaktivitet
 • Global politik i globaliseringens tidsålder
 • The Ethics of Interactivity – Den revolutionerande övergången från moral till en ny etik i nätverkssamhället

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg