Intresseanmälan

Anders Borg Finansiell rådgivare & tidigare finansminister 2006-2014

Ekonomi, omvärld & framtid

Anders Borg föreläser om hur världsekonomin, den tekniska förändringen och globaliseringen påverkar människor, företag, sektorer och länder. Hur påverkas en bransch eller region av de snabba förändringarna vi ser? Vad betyder Covid-19 för ekonomin och politiken? Han delar med sig av sina erfarenheter av det internationella finansiella systemet och berör ständigt de aktuella frågorna utifrån sin erfarenhet som finansminister och företagsrådgivare.

Anders är verksam som företagsrådgivare och investerare, och har stor kunskap om finansmarknaden.

Anders Borg skräddarsyr alltid sina föreläsningar utefter sin uppdragsgivares önskemål och behov – varje föreläsning är unik! Med Anders som föreläsare får åhörarna alltid med sig intressanta perspektiv och en skarp analys som är relevant och anpassad efter de som lyssnar.

Presentation

År 2006 tillträdde Anders Borg tjänsten som Sveriges finansminister – och sedan dess har han varit en av de allra mest inflytelserika personerna i landet inom sitt expertisområde. Efter att han avslutade sin politiska karriär 2014 har han varit verksam som företagsrådgivare och investerare inom ett flertal olika branscher. Med utmärkelser som EU:s främste finansminister (Financial Times, 2011) är han en av de absolut vassaste man kan lyssna på när det kommer till ekonomi.

Som finansminister och sedermera expert och rådgivare, har Anders Borg en oöverträffad förmåga att förutse globala trender och agera utifrån dessa. Att tolka gårdagens händelser i dag för att se vad som händer i morgon är inte allt. Kunskapen gör ingen nytta utan att våga ta aktion och förändra redan i dag.

Anders föreläser främst på temat risker och möjligheter för en specifik sektor, företag eller region givet världsläget. Han berör frågor som hur världsekonomin påverkas och omvandlas av den pågående globaliseringen och digitaliseringen, samt belyser hur regeringar och företag kan möta de utmaningar som uppstår till följd av detta. Anders har ingen standardiserad föreläsning utan han djupdyker i de ämnen som är aktuella för respektive målgrupp, och skräddarsyr alltså framförandet för varje enskild kund.

Efter att ha lyssnat på Anders får åhörarna med sig flera intressanta perspektiv och en sylvass analys anpassad efter just deras önskemål.

Idag är Anders aktiv i en rad bolag. Han sitter i styrelsen för Viaplay, Stena International och Sehlhall fastigheter och är rådgivare till bland andra Nordic Capital, East Capital och Kinnevik. Han är investerare i tech-bolag som Checkin.com, DanAds, VOI och Lysa.

Exempel på teman och rubriker

 • Ekonomi
 • Framtidsfrågor
 • Globala trender
 • Samhällsutveckling
 • Digitalisering

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun