Om entreprenörskap, företagsamhet, förändringsvilja & förändringsmotstånd

Anders Johnson skriver, föreläser och debatterar om en bred palett frågeställningar som ofta anknyter till entreprenörskap, företagsamhet men även till olika teman kring svensk politisk eller ekonomisk historia.

Anders Johnson kan föreläsa till exempel om en särskild bransch eller region/ort eller om kvinnligt företagande.

Presentation

Anders har skrivit eller medverkat i ett stort antal böcker och artiklar om bland annat entreprenörskap, förändringsvilja och förändringsmotstånd, svensk näringslivshistoria och invandrarnas historiska betydelse för Sverige.

Anders har rest runt i hela vårt avlånga land. Han har besökt över 1 000 platser av näringslivshistorisk betydelse, föreläst, läst och skrivit om lokal näringslivshistoria varför han i sina inspirerande föredrag allt kan göra lokala anknytningar till valt ämne och inriktning.

Anders Johnson har skrivit eller medverkat i över 160 böcker, bland annat om ABB, Ericsson och ICA, om svensk invandringshistoria samt biografier över Anna Whitlock, Gustaf Dalén och Gustaf de Laval. År 2021 tilldelades han Näringslivshistoriska priset.

Anders Johnsons framträdanden präglas av folkbildning, underhållande exempel och stor portion humor.

Exempel på teman och rubriker

 • Varför är entreprenörer så besvärliga?
 • Invandrarna som byggde Sverige
 • Företagsamma i Västerbotten (eller någon annan del av Sverige)
 • Kvinnliga pionjärer i svensk demokrati
 • 50 historier om USA – om likheter och skillnader mellan USA:s delstater

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg