Att våga stå upp för det man tror på: när en värld blev helt galen

Anders Tegnell var Statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten mellan 2013 och 2022. Anders hamnade mitt i händelseutvecklingen när coronaviruset började spridas över världen och syntes dagligen i såväl svensk som internationell media.

Lyssna på när Anders Tegnell mycket personligt reflekterar kring frågor som dessa och många andra. Under en knapp timme får ni följa med på en unik och fascinerande resa, både ur ett personligt och professionellt perspektiv.

Presentation

Den svenska hanteringen av Covid-19-pandemin stack ut från resten av världen, då man var mycket restriktiva med lockdowns, skolstängningar och användandet av munskydd. Sverige byggde sin strategi kring frivillighet istället för kring tvång. Längst fram i ledet stod statsepidemiologen Anders Tegnell. Under ett extremt tryck ifrågasattes han konstant men valde att ändå stå upp för den svenska linjen.

”Det är för tidigt att säga vad som fungerar – det vet vi först om några år” upprepades som ett mantra. Nu har det gått några år…

Hur var det att gå från anonym statstjänsteman till att dagligen figurera i all världens press under en av de största kriserna i modern tid? Var det Sverige och Tegnell – eller var det resten av världen som hade blivit galen?

Alla tyckte något om Anders Tegnell. Människor önskade livet ur honom medan andra tatuerade in hans ansikte på kroppen. Hur förhåller man sig till bruset av åsikter och håller huvudet kallt.

Hur blev det till slut när pandemin var över? Vad fungerade? Vad visar statistiken? Vilka var det som var galna? Och hur mår mänskligheten efter allt det här?

Viktigast av allt; vilka lärdomar kan vi dra? Hur kan världen hantera nästa pandemi på ett bättre sätt? Det enda vi med säkerhet vet är nämligen just det – det kommer alltid en ny pandemi…

Anders föreläser på svenska och engelska.

Lyssna på när Anders Tegnell mycket personligt reflekterar kring frågor som dessa och många andra. Under en knapp timme får ni följa med på en unik och fascinerande resa, både ur ett personligt och professionellt perspektiv.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards