Intresseanmälan

André Sturesson

Forskningen om träningens kraftfulla effekt på mental hälsa och hjärnan

André Sturesson föreläser om forskningen om fysisk aktivitet och dess kraftfulla effekt på mental hälsa och hjärnans funktion. I föreläsningen delar André på ett mycket engagerat och pedagogiskt vis en uppsjö av forskning kring hur fysisk aktivitet påverkar stress, depression, ångest, sömn, demens, samt kreativitet, koncentration, positiva känslor och prestation på IQ-test.

Senaste hjärnforskningen visar helt enkelt att vi är gjorda för att röra på oss, det står skrivet i våra gener.

Presentation

André Sturesson är en utbildare, föreläsare och podcaster vars passion, driv och vetenskapliga fokus har gett honom ryktet som ambassadör för vetenskaplig livsförbättring. André jobbar hårt med hans livslånga uppdrag: Att påverka människor liv till det bättre genom att sprida högkvalitativ kunskap. Hans expertis spänner över ett brett spektrum av ämnen, men han är särskilt välbevandrad inom välbefinnande, stresshantering, mental hälsa, medvetandet och hur fysisk aktivitet påverkar hur vi mår och presterar. 

Som barn var André väldigt nyfiken på det mesta, inte minst människan. I hans tidiga tonår fortsatte Andrés fascination för en rad olika ämnen och detta var starten på hans livslånga konsumtion av media kopplad till människan, psykologi, hjärnan, välmående och livsförbättring. Formellt har André en master i ekonomi och en kandidat i kognitiv neurovetenskap med tillämpad positiv psykologi men hans kunskap är mycket bredare än så. 

Som professionell föreläsare, känd för hans personliga dynamiska och engagerande approach, strävar André Sturesson konsekvent efter att presentera högkvalitativa föreläsningar baserade på vetenskap/expert kunskap. Hans lovordade föreläsningar är inte bara kända för att vara väldigt utbildande och inspirerande, utan också för dess insikter, humor och höga kvalité. 

André Sturesson gör också podcasts och är skaparen av den populära podcasten Stresskolan där han intervjuat de främsta läkarna, psykologerna och forskarna om stress och stresshantering. Just nu arbetar han även med två andra podcasts, en om hjärnan, medvetandet och välmående och en om vetenskaplig livsförbättring och människans natur. 

När han inte föreläser, skapar eller poddar finner ni André dansandes till härlig musik, tillsammans med nära och kära, i djupa samtal, lärandes något nytt, skrattandes, på gymmet eller ute på diverse äventyr.  

Exempel på teman och rubriker

Forskningen om fysisk aktivitet och dess kraftfulla effekt på mental hälsa och hjärnans förmåga
Den senaste hjärnforskningen visar att vi människor är gjorda för att röra på oss. Det står skrivet i våra gener. När vi rör på oss leder det till att vår hjärna fungerar bättre och blir starkare. Vidare har träning en mycket god påverkan på mental hälsa: bland annat gällande stress, depression, ångest, ADHD och demens. I tillägg påverkar träning vår förmåga att prestera på jobbet och i skolan. Detta gäller vår inlärningshastighet, koncentrationsförmåga, kreativitet, välmående och förmåga att prestera på IQ test.

I Andrés lovordade engagerande föreläsning berättar han pedagogiskt om följande ämnen länkade till fysisk aktivitet:

 • Varför vi är gjorda för att röra på oss
 • Effekterna på hjärnan
 • Effekterna på mental hälsa
 • Effekterna på hjärnans funktion
 • Råd för att få träningen gjord

Referenser

André ger mycket energi som föreläsare, man blir helt enkelt glad och motiverad.
Cicki Törnell, Bankdirektör, Handelsbanken

André är glad, intresserad, engagerad och väl påläst. För Silverspin var André ett positivt inslag i vår satsning på anställdas välmående.
Michael Nimstad, Administrativ Chef, Silverspin AB

André var mycket uppskattad när han höll sina vetenskapliga föreläsningar hos oss. Han var väldigt inspirerande, lockade till många skratt och lyckades skapa en energi i rummet som inte många klarar av. Stort tack!
Bjarne Petterson, Regionchef, Handelskammaren

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards