Intresseanmälan

Anna Bergholtz Journalist, känd som ”Blindchick” från P3:s Morgonpasset & Sveriges första blinda filmrecensent

Öppnar ögon och bryter normer

Anna Bergholtz är föreläsaren, författare och moderatorn som med sitt unika perspektiv inspirerar, berör och är en garanterad ögonöppnare. Tre år gammal fick hon barnreumatism och som 24-åring blev hon blind, men inget har hindrat Anna från att nå sina drömmar och hon säger själv att hon aldrig varit så ”seende” som nu.

Anna Bergholtz kan anlitas som föreläsare, utbildare och moderator.

Presentation

Med både livserfarenhet av normbrytande funktionalitet/funktionsnedsättning och arbetslivserfarenhet med sociala frågor är Anna Bergholtz en kunnig föreläsare, utbildare och moderator med många bottnar.

Hon erbjuder många olika typer av föreläsningar och är en mästarinna på att skräddarsy sina uppdrag så att de passar målgruppen på bästa sätt och hon arbetar gärna interaktivt med deltagarna.

Anna Bergholtz är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach och har i över tio års tid aktivt arbetat för mångfald, inkludering och ett jämlikt samhälle. För många är hon känd som ”Blindchick” från P3:s Morgonpasset och som Sveriges första blinda filmrecensent. Hon har belönats med Lions Livskvalitetspris samt Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera personer med funktionsnedsättning i samhället. Därutöver har hon nominerats till Svensk hjälte i kategorin förebilder av Aftonbladet. Anna driver podcasten ”i mörkret med” som är Sveriges, och troligen världens, första podcast som spelas in i totalt mörker. Till podden bjuds gäster in till ett möte bortom syn, till Annas vardag.

 

Exempel på teman och rubriker

Boosta ditt unika jag – alla har vi en blindbonus
Inspirationsföreläsning om Annas resa med kronisk sjukdom och synförlust, hur hon övervunnit inre och yttre hinder . Om att vända motgång till framgång och om kraften i vår egen inställning och tillgången i olikhet.

Vi och dem, tillsammans är vi oslagbara!
Hur möter vi mångfalden bland kunder, medlemmar, medborgare och medmänniskor? Hur inkluderar och tillvaratar vi allas styrkor och kompetens på en arbetsplats? Föreläsningen inspirerar och öppnar ögon kring det fantastiska som händer när vi vågar bredda normen och hur vi rent praktiskt går tillväga.

Sedd, hörd och berörd
Vi möts och bemöter varandra hela tiden. På jobbet, inom sjukvård, i affären och bland vännerna. Ibland i svåra skeden i livet. Men hur når vi en bemötandekultur där alla känner sig viktiga och välkomna? Egna erfarenheter varvas med konkreta tips och verktyg.

Blind, ett annat sätt att se
För alla som är nyfikna på hur det är att leva som blind. Det handlar om att se med sina andra sinnen. Om allt från bemötande till det praktiska som matlagning, shopping, skola, arbete till hur en läser, ser film, reser och har en aktiv fritid.

En inkluderande skola – hur når vi dit?
Hur gör vi för att på bästa sätt inkludera elever med funktionsnedsättning i skolan? Den politiska visionen En skola för alla” har funnits i över 30 års tid, men att få till det i praktiken är svårt. Föreläsningen sätter fokus på normmedvetenhet, bemötande och tillgänglighet – viktiga ingredienser i ett inkluderande ledarskap. Egna erfarenheter varvas med fakta och konkreta tips.

Referenser

En helt fantastisk föreläsning, och tjej! Att lyssna på hennes resa är så intressant, hon är så underbart positiv att det finns ingen chans att man inte går från föreläsningen med ett leende på läpparna och med en helt ny insikt på hur man ser på sitt eget liv.
DMC Sweden

Ett av de bästa modererande jag upplevt. Lugnt och engagerande, gjorde mig nyfiken på vad som skulle komma … Trevliga presentationer av föreläsarna … upplevde Anna som varm och proffsig … Bra reflektioner och bra följdfrågor.
Deltagare vid Bemötandedagen 2016

Anna är fängslande och humoristisk som föreläsare. Uppdragen som moderator präglas av noggranna förberedelser, känsla av närvaro på scen, kunskap och engagemang. Vänlig stämning och ett ledigt skratt är kännetecken för Annas agerande.
fd. funktionshindersombudsman i Stockholm stad

Bästa moderatorn hittills … När Anna pratar växer mina öron … Trevligt, personligt, påläst, proffesionellt och intressant.
Deltagare vid SKL:s Nationella Kvalitetsregisterkonferens

En riktig powerkvinna som ser på livet med glädje. Jag tycker själv att det är fantastiskt att hon tar upp dessa frågor om mångfald och att bli inkluderad, hon gör det på ett coolt och roligt sätt.
Deltagare vid event anordnat av Sensus

Anna tog sig an sitt moderatorsuppdrag med entusiasm, lyhördet, goda förberedelser och research. Hon har lett vår rikskonferens på ett professionellt och seriöst sätt. Samtidigt har hon en stor glimt i ögat och hon har kunnat locka fram det bästa av de medverkande på scen. Anna har genom sina livserfarenheter tillfört vår konferens ytterligare en dimension som vi inte hade räknat med.
ESF-rådet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg