Tillitsbaserad ledning behöver ett aktivt medarbetarskap och självledarskap

Tillitsbaserad ledning behöver ett aktivt medarbetarskap och självledarskap som svarar an till det moderna ledarskapet och ett modernt arbetssätt. Anna Tufvesson har skrivit böckerna ”Aktivt medarbetarskap” (2017)  och ”Aktivt självledarskap” (2021)  som ges ut av Liber förlag.

Hon föreläser och skapar workshops utifrån över 20 års erfarenhet som managementkonsult och organisationskonsult i bland annat Karlstads kommun. Hon har också skapat digitala utbildningar som chefer kan genomföra själva utifrån filmer och övningar som är ett sätt att jobba vidare efter in inspirerade föreläsning eller workshop.

Presentation

När Anna pratar om Medarbetarskap fokuserar hon på vad vi behöver göra för att skapa goda relationer med oss själva, våra kollegor, vår chef och dem vi är till för.

Exempel på frågeställningar som tas upp är;
Hur tar jag eget ansvar för min kropp och kopp så jag håller ett långt arbetsliv?
Hur vill jag uppfattas som kollega?’
Hur bidrar jag till egen och andras arbetsglädje?
Hur gör jag min chef bra och hur är det vara chef över mig?
Hur vill jag att dem jag är till för ska uppfatta mig?

När jag jobbar med workshops växlar vi mellan prat från mig och reflektioner tillsammans med kollegorna. Det är nyttigt att få reflektera över sitt ansvar som en aktiv medarbetare och hur man vill bedriva sitt personliga aktiva medarbetarskap.
– Anna Tufvesson

Det egna ansvaret är centralt i Annas budskap och med humor och engagemang är det ett budskap som landar väl i olika typer av verksamheter.

När Anna pratar om Självledarskap är fokus ännu mer på hur vi kan leda oss själva genom god självkännedom och självinsikt. Hur vi kan reglera känslor och tankar och agera mer som vi vill istället för att få en kidnappad hjärna som inte hjälper oss att fokusera och agera som vi önskar? I en föreläsning om självledarskap får man lära sig mer om begrepp som grit, utvecklande mindset och psykologisk trygghet. Anna pratar gärna också om hur vi får till goda privata relationer eftersom dessa spiller över på vårt agerande på jobbet.

Anna Tufvessons kundlista är omfattande vid det här laget och hennes bok om medarbetarskap har sålts i över 11 000 exemplar.  Ibland är det utmärkt med en inspirerande föreläsning och ibland passar en workshop bättre. Det går bra att vara flera hundra samtidigt i en workshop om möbleringen tillåter att man sitter i grupper.

Exempel på teman och rubriker

 • Aktivt självledarskap – en arbetsbok för att skapa goda relationer på jobbet och hemma
 • Aktivt medarbetarskap – ta ansvar och utvecklas på jobbet
 • Tillitsbaserad ledning

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision