Intresseanmälan

Anneli Egestam

Maximerar värdet av att mötas

Anneli Egestam får både eventet och människor att lyfta i sina roller som föreläsare, mingelcoach, moderator och konferencier. 2006 utsågs hon till Årets Affärsnätverkare och har sen dess blivit mycket uppskattad för sin trygghet på scen, sin närvaro, energi, förmåga att inspirera och lätta upp tunga och ”torra” ämnen utan att göra avkall på sin professionalism.

Hon är extremt duktig på att få människor att mötas, inte bara befinna sig på samma plats samtidigt, vilket skapa gemenskap och engagemang bland deltagarna.

Presentation

Vad får du ut av en föreläsning?
I en alltmer digitaliserad värld blir social kompetens och säljande framtoning en viktigare framgångsfaktor. Anneli Egestams fokus ligger på att boosta deltagaren att förstå hur han/hon upplevs som attraktiv, kan påverka och skapa värde för andra. Hon får människor att ta sig ur sin komfortzon genom att jobba ur två perspektiv – att förstå sitt eget värde, och själva verktygslådan. Hur gör man och vad säger man för att få andra människor att gilla dig och känna förtroende. Anneli ger deltagaren konkreta tips och trix som kan tillämpas direkt.

Vem vänder sig föredraget till?
Privata företag och organisationer, från tjänsteföretag till hantverkare, anlitar Anneli Egestam för hennes förmåga att inspirera och få människor att ta sig utanför sin bekväma zon. Alla har något att vinna på att bli tryggare i möten medmänniskor de inte känner.

Annelis föreläsningar passar utmärkt på er kick-off, personaldag, konferens eller kundevent eller för att träna medarbetare i mingel, värdskap och olika roller på ett viktigt kundevent eller mässa man ställer ut på.

Anneli Egestam, som även föreläser på engelska, är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. Hennes bakgrund är såväl servicenäringen som konsultbranschen, arbetande styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund och lokalt ansvarig inom Aktiespararna i början av sin karriär.

Anneli Egestam som moderator
Anneli Egestam är moderatorn med hög energi och som med sin långa erfarenhet av att leda på scen skapar en trygghet och gemenskap hos såväl åhörare som talare. Hon bjuder på sig själv samtidigt som hon är publikens ”verktyg” att få till personliga, äkta möten och bra samtal på scenen. Vid behov coachar hon även ovana talare i att få kontakt med publiken och glänsa inom sitt expertområde.

Med personlig värme och en verbal kvickhet lättar hon upp formella samtal utan att tappa sin professionalism. Anneli inspirerar till möten och kontaktskapande i pauserna, vilket är minst lika viktigt som den kunskap och erfarenhet som förmedlas från scenen.

Bland kunderna finns: Ekan Management, KPMG, Preem, ÅF, Memira, Sogeti, Effektiv Måleri, Trygg & Säker 2019, Fastighetsmässan Syd 2020 (Easyfairs), Småföretagarnas Riksförbund, olika fackförbund och kommunala bolag.

Exempel på teman och rubriker

I en alltmer digitaliserad värld får personliga möten ännu större betydelse. Att vara omtyckt och förtroendeingivande har blivit en framgångsfaktor då vi allt oftare köper relationen med en människa snarare än en tjänst eller produkt. Människor som är socialt trygga är bättre på självledarskap och kommunikation. Då vågar man också stå kvar i mötet med en person länge nog för att känna förtroende så att mötet kan leda till något. Föreläsningarnas inriktning kan anpassas efter behov och sammanhang. Här är exempel på vanligt förekommande rubriker och teman Anneli Egestam föreläser under:

 • Mingla och nätverka smart – få mer ut av möten med människor
 • Skapa merförsäljning – plocka den lågt hängande frukten
 • Nätverka i storföretaget – konsten att bygga relationer internt, mingla och lär känna varandra.
 • Mässmingel och monteragerande i världsklass!
 • Värdskap på det viktiga kundeventet. Från trevligt till ”Wow!”
 • Företagande & Entreprenörskap: Nätverka dig till fler uppdrag och affärer

Inspirationsföreläsningarna kan utökas med en workshop där man övar att mingla. Föredragen tar alltid upp:

 • Vad som påverkar oss människor att gilla och känna förtroende
 • Hur du inleder, fördjupar och avslutar samtal på ett snyggt sätt
 • Vad du avslöjar med ditt kroppsspråk och hur du läser av andra

Referenser

Superkul, suberbra, superproffsigt. Anneli Egestam är väl förberedd och trygg på scenen som moderator.
Maria Grahn, Forskare, Chalmers i energi, miljö och framtida bränslen

Du gjorde det väldigt enkelt för mig. Jag behövde inte oroa mig för att tappa tråden eller komma av mig eftersom jag bara lugnt kunde svara på dina frågor. Det var som att åka på en räkmacka! Mycket bekvämare än att hålla ett traditionellt tal och säkert trevligare för dem som lyssnade också.
Sofia Lagerkvist, Produktionschef, Preemraff i Lysekil

Anneli levererade en mycket intressant och fängslande workshop på engelska om hur man maximerar sitt nätverkande – kan varmt rekommenderas. 
(eng version) Anneli delivered a very interesting and fascinating workshop in English about how to get out the outmost of our networking – highly recommended.
Pierre Le Gars, Program Director, Faurecia Interiors

Tack för ett mycket konkret och inspirerande föredrag. Jag ska tänka på det där
med fötterna :-).

Andreas Göthberg, VD, Memira

Stort tack än en gång för föreläsningen. Det var ett mycket uppskattat inslag i veckan och ledde till många diskussioner bland studenterna. Det jag tyckte du gjorde bra var framförallt din förmåga att engagera publiken och starta diskussioner. Nätverkande är ett abstrakt ämne, och framförallt tror jag det skiljer sig mycket mellan olika kulturer. Därför blev det extra intressant med en publik med mycket varierande bakgrund. Detta tycker jag du utnyttjade på ett bra sätt genom att ställa mycket frågor till olika delar av publiken.
Björn Hulthén, International Checkpoint Gothenburg, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards