Intresseanmälan

Azita Shariati Vd & koncernchef AniCura & fd President Sodexo Nordics & VD Sodexo AB

Europeisk förebild inom mångfaldsfrågor & näringslivets superkommunikatör

Under våren 2015 utsågs Azita Shariati, President Sodexo Nordics och VD för Sodexo AB, till ”Näringslivets mäktigaste kvinna 2015” av tidningen Veckans Affärer. Hon fick utmärkelsen för sitt målmedvetna arbete och engagemang med jämställdhets- och mångfaldsfrågor. I september samma år (30/9) vann hon det prestigefulla priset som europeisk förebild inom mångfald av organisationen European Diversity, och under våren 2016 utsågs hon till ”Näringslivets superkommunikatör 2016” av affärstidningen Resumé.

Presentation

2017 gav Azita Shariati ut biografin och ledarskaps­boken Hela bilden nu.  Azita hyllas för sin lyhörda och inkluderande ledarstil. Hennes filosofi är att alla människor är lika mycket värda och för henne handlar det om att upptäcka talanger istället för att titta på vad människor inte kan göra. Hon hyllas också för det faktum att hon på fem år ökade antalet kvinnor på ledningsnivå från 14 till 50 procent. Azita förespråkar hållbart företagande baserat på ansvar inom följande fyra områden: mångfald & inkludering, miljö, socialt arbete och hälsa & välmående.

Sodexo är ett globalt service managementföretag med 425 000 medarbetare, och är därmed den 19:e största arbetsgivaren i världen. Sodexo i Norden har 7,5 miljarder kr i omsättning och 11 000 medarbetare. I Sverige arbetar 8 000 personer.

Azita Shariati föddes i Teheran i Iran 1968. 20 år senare tog hon sig till Sverige för att hälsa på sin pojkvän som flytt hit för att undkomma kriget mot Irak. Hon trivdes bra i Sverige och bestämde sig för att stanna. Idag är hon gift med sin ungdomskärlek och tillsammans har de en son.

Kort efter ankomsten till Sverige bestämde hon sig för att skapa en ny plattform att stå och växa på. Hon läste svenska och såg till att skaffa sig högskolebehörighet. Hon utbildade sig till kostekonom och läste kurser i statistik, ledarskap och marknadsföring vid Handelshögskolan.

1998 anställdes hon som ambulerande restaurangchef hos Sodexo. Hon konstaterade snabbt att arbetet inte var vad hon tänkt sig och lämnade in en ansökan om uppsägning. Men den dåvarande chefen såg hennes talanger och såg till att hitta nya mer passande arbetsuppgifter. Sedan dess har Azita Shariati klättrat på den interna chefsstegen och idag är hon både President Sodexo Nordics och VD för Sodexos verksamhet i Sverige. I sin allra senaste roll som President Sodexo Nordics kommer hon att ha stor nytta av sin erfarenhet och förmåga samt sitt stora nätverk, då hon ska fortsätta stärka Sodexos position i regionen tillsammans med teamen i Sverige, Finland, Norge och Danmark och bygga vidare på starka relationer med Sodexos intressenter i de nordiska länderna.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB