Fotograf
Jyri Laitinen

Lös inte dagens problem med gårdagens lösningar - hållbart ledarskap & förändring

Azita Shariati föreläser och talar inspirerande och aktuellt om vikten av starka värderingar och självledarskap i en värld fylld av förändring , trender och möjligheter samt externa hot som kan påverka våra organisationer

Hon är en av näringslivets mest uppmärksammade företagsledare, och var tidigare vd för Sodexo och AniCura. Idag är hon styrelseproffs och hjälper företag och individer med förändringsledning.

På ett fängslande sätt delar hon med sig av erfarenheter från sitt yrkesliv och vägen dit. Att få människor att snabbt hantera förändringar är kanske den viktigaste uppgiften för en chef, idag och imorgon. I en tid där förändringstanken är ständigt närvarande är det en framgångsfaktor.

Boka en inspirerande talare om hållbart ledarskap och ledarskap i förändring.

Presentation

Azita Shariati föreläser om hållbart ledarskap, förändringsledarskap, ledarutveckling, strategisk styrning, kulturförflyttning och vikten av mångfald.

Hon har utsetts till Sveriges bästa chef, har vunnit ”European Role Model of the Year”, hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe” och 2015 utsåg Veckans Affärer henne till näringslivets mäktigaste kvinna. År 2016 kammade hon hem titeln Årets direktör. Samma år blev hon även utsedd till Årets superkommunikatör av Resumé.

Azita är författaren till boken ”Hela bilden”, om hållbart ledarskap och mångfald, där hon själv beskriver sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda.

Därför skall du boka en föreläsning med Azita Shariati:

 • Inspireras av en modig och handlingskraftig ledare som delar med sig av sin kunskap inom ledarskapsutveckling.
 • Azita Shariati har gått igenom en häpnadsväckande resa från kärleksinvandrare från Iran till en av Sveriges mäktigaste kvinnor.
 • Hon är expert på hur man hanterar förändringar och hur du hanterar dem snabbt.

2014-2019 var Azita Shariati vd för Sodexo. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn, som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och har 8 000 anställda. Hon började arbeta inom företaget 1998. Första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef.

Under hennes ledning gick Sodexo från 14% till 50% kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

2019 blev Azita Shariati utsedd till ny vd och koncernchef för AniCura. AniCura är ett svenskt företag som driver djursjukhus och kliniker för sällskapsdjur. 2019 var företaget verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna och bestod av 250 djursjukhus och kliniker, antalet anställda uppgick till cirka 5 000. Under hennes ledning har AniCura utökat sin europeiska närvaro från sju till femton länder, ofta pionjären när det gäller att ta sig in på nya marknader, och utökat teamet till mer än 11 000 passionerade medarbetare och med en årlig tillväxt över 30%.

Med tron om att medarbetarna är grunden för verksamheten, har en av Azitas största effekter varit att utforma och driva en ny verksamhetsmodell över hela Europa. Den nya verksamhetsmodellen sätter klinikstödet i centrum och möjliggör för bolaget att verka med större effektivitet och bättre kundupplevelse.

Azita har också varit en utmärkt talesman för viktiga ämnen som hållbarhet med fokus på medicinsk kvalité inom veterinärvården.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg