Intresseanmälan

Ben Furman Psykiater, psykoterapeut, internationellt erkänd föreläsare & utbildare

Fotograf
Mainos Netti

Föreläser om det lösningsorienterade synsättet, arbetsmiljö och samarbete

Det lösningsorienterade synsättet vilar på en positiv människosyn. Att känna tilltro till att vi människor har resurser inom oss till att förbättra våra liv. I det lösningsorienterade synsättet har man fokus på lösningen, på målet dit man vill nå och inte på själva problemet. Ben Furman representerar en lösningsorienterad psykologi som skiljer sig radikalt från den traditionella psykologin.

Presentation

Ben Furman talar mycket om det han kallar ”Dubbelstjärnan”. Dubbelstjärnan är är en enkel och effektiv modell för att främja och förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Bens tankar har inte bara haft genomslag inom vård och omsorg utan också i företagsvärlden.

I Sverige fick Ben Furman stor uppmärksamhet efter sitt deltagande i ”Doppings styrkedroppar” TV4 i samband med att han gav ut sin bok ”Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom”, som blev en bestseller.

Under 2019 kommer hans senaste bok på svenska som på sätt och vis är en uppföljare till hans bestseller och som kommer att få titeln ”Det är aldrig försent att få en lycklig framtid – Sju livsfärdigheter för ett bättre liv”.

Ben har regelbundet haft uppdrag i Sverige sedan 1987 och han har skrivit ett tjugotal böcker som blivit översatta till mer än tjugo språk. Han reser världen runt för att föreläsa och utbilda, bland annat till Kina dit han reser frekvent. I Finland är Ben Furman en känd mediaperson och något av en folkbildare.

Under ett flertal år hade han ett eget TV-program, Ben Furman, som sändes i cirka 150 avsnitt. Programmet behandlade mänskliga relationer och konflikter.

Referenser

Ben Furman är mycket duktig och fick en otrolig respons och det var så lyckat! Vi är supernöjda.
Utbildningskoordinator, Social- och omsorgskontoret/Staben, Södertälje kommun

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium