Intresseanmälan

Ben Furman Psykiater, psykoterapeut, internationellt erkänd föreläsare & utbildare

Fotograf
Mainos Netti

Föreläser om det lösningsorienterade synsättet, arbetsmiljö och samarbete

Det lösningsorienterade synsättet vilar på en positiv människosyn. Att känna tilltro till att vi människor har resurser inom oss till att förbättra våra liv. I det lösningsorienterade synsättet har man fokus på lösningen, på målet dit man vill nå och inte på själva problemet. Ben Furman representerar en lösningsorienterad psykologi som skiljer sig radikalt från den traditionella psykologin.

Presentation

Ben Furman talar mycket om det han kallar ”Dubbelstjärnan”. Dubbelstjärnan är är en enkel och effektiv modell för att främja och förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Bens tankar har inte bara haft genomslag inom vård och omsorg utan också i företagsvärlden.

I Sverige fick Ben Furman stor uppmärksamhet efter sitt deltagande i ”Doppings styrkedroppar” TV4 i samband med att han gav ut sin bok ”Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom”, som blev en bestseller.

Under 2019 kommer hans senaste bok på svenska som på sätt och vis är en uppföljare till hans bestseller och som kommer att få titeln ”Det är aldrig försent att få en lycklig framtid – Sju livsfärdigheter för ett bättre liv”.

Ben har regelbundet haft uppdrag i Sverige sedan 1987 och han har skrivit ett tjugotal böcker som blivit översatta till mer än tjugo språk. Han reser världen runt för att föreläsa och utbilda, bland annat till Kina dit han reser frekvent. I Finland är Ben Furman en känd mediaperson och något av en folkbildare.

Under ett flertal år hade han ett eget TV-program, Ben Furman, som sändes i cirka 150 avsnitt. Programmet behandlade mänskliga relationer och konflikter.

Referenser

Ben Furman är mycket duktig och fick en otrolig respons och det var så lyckat! Vi är supernöjda.
Utbildningskoordinator, Social- och omsorgskontoret/Staben, Södertälje kommun

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg