Ben Furman Psykiater, psykoterapeut, internationellt erkänd föreläsare & utbildare

Fotograf
Mainos Netti

Föreläser om det lösningsorienterade synsättet, arbetsmiljö och samarbete

Ben Furman är en kreativ, humoristisk finländsk psykiatriker, organisationsutvecklare, författare och föreläsare som fått stor internationell uppmärksamhet runt det han kallar det lösningsfokuserade synsättet.

Ben är en flitigt anlitad föreläsare, utbildare och inspiratör inom företag och offentlig verksamhet i Sverige och internationellt.

Presentation

Det lösningsorienterade synsättet vilar på en positiv människosyn. Att känna tilltro till att vi människor har resurser inom oss till att förbättra våra liv. I det lösningsorienterade synsättet har man fokus på lösningen, på målet dit man vill nå och inte på själva problemet. Ben Furman representerar en lösningsorienterad psykologi som skiljer sig radikalt från den traditionella psykologin.

Ben Furman talar mycket om det han kallar ”Dubbelstjärnan”. Dubbelstjärnan är är en enkel och effektiv modell för att främja och förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Bens tankar har inte bara haft genomslag inom vård och omsorg utan också i företagsvärlden.

I Sverige fick Ben Furman stor uppmärksamhet efter sitt deltagande i ”Doppings styrkedroppar” TV4 i samband med att han gav ut sin bok ”Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom”.

Ben har regelbundet haft uppdrag i Sverige sedan 1987 och han har skrivit en rad böcker som inspirerat en mängd människor. Idag är Ben Furman något av en folkbildare.

Sedan 1999 har Ben Furman ett eget TV-program i Finland som behandlar mänskliga relationer och konflikter.

Referenser

Ben Furman är mycket duktig och fick en otrolig respons och det var så lyckat! Vi är supernöjda.
Utbildningskoordinator, Social- och omsorgskontoret/Staben, Södertälje kommun

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

Sonia Koppen, Vision

"Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB