Intresseanmälan

Charlotta Mellander Professor i nationalekonomi, expert & föreläsare inom regional utveckling, städer och kompetensförsörjning

Fotograf
Anna Hållams

En av landets främsta experter om städer, kompetens och regional utveckling

Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi och en av landets främsta experter inom regional utveckling, städer och kompetensförsörjning. Hon är en mycket efterfrågad föreläsare både i Sverige och internationellt. Tillsammans med professor Richard Florida har Charlotta Mellander varit med och utvecklat och publicerat teorier kring den kreativa klassen och städer där de vill bo. Teorierna berör såväl företag som regioner, som strävar efter att attrahera kompetens. Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi och forskar med inriktning mot städer och kreativitet.

Presentation

Charlotta Mellander forskar, skriver och föreläser om regional attraktivitet, det vill säga vilka platser vi vill bo på och vilka ekonomiska konsekvenser detta leder till i en tid då allt större del av det som tillverkas baseras på kunskap och kreativitet. Hon har även skrivit och talat om kompetensförsörjning, innovationer och flyttmönster.

I sina föredrag tar hon ett bredare grepp på regional utveckling och kompetensutveckling och kopplar samman ekonomi, entreprenörskap och innovationer med mjukare värden som öppenhet, tolerans och lycka.

Charlotta Mellander har bland annat föreläst internationellt för FN, EU-kommissionen och företag som IBM, men också nationellt för svenska företag och kommuner. Idag har Charlotta en forskartjänst som hon delar mellan Internationella Handelshögskolan i Jönköping och Rotman School of Management i Toronto. Hon är också Research Director för Prosperity Institute of Scandinavia, ett systerinstitut till Richard Floridas Martin Prosperity Institute.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB