Att skapa effektiva arbetsplatser med harmoni, trygghet och tillit

Christina Haugsöen är ofta anlitad som föreläsare och coach. De senaste åren har hon bland annat arbetat med Volvo, Polisen och Billerud Korsnäs.

Christina Haugsöen har över 20 års erfarenhet av att arbeta tillsammans med ledare och medarbetare. Hon arbetar som föreläsare och utbildare, men även i längre processer med ledningsgrupper och medarbetare. Christinas ämnen är bland annat kommunikation, ledarskap, organisationsutveckling, kompetensutveckling och beteendevetenskap.

Presentation

Christina Haugsöen arbetar tillsammans med ledare för att skapa både effektivitet och trivsel på arbetsplatser. Målet för Christina är att hjälpa ledare och medarbetare att bli trygga i sina roller och att både må bra och prestera.

För Christina ligger människan alltid i fokus. Hon kombinerar framsteg inom neurovetenskaplig forskning med kommunikation och beteende. Med detta som perspektiv ökar medvetenheten runt olika personlighetsstilar och hur man lättast skapar effektivitet och ett bra klimat. Genom att medvetandegöra dessa mekanismer kan kommunikationen utvecklas till ett effektivt verktyg för både ledare och grupp.

I ledarskap (och medarbetarskap) är kommunikationen en grundpelare. Därför drar vi paralleller mellan hjärnans funktioner och just kommunikation för att öka förståelsen för vikten av att anpassa sina budskap efter mottagaren. Målet är att ledarna ska känna sig trygga i sitt ledarskap och i sin dialog med arbetsgruppen.

Christina har bland annat arbetat som rektor, i grunden har hon en Fil Kand i Statsvetenskap och Historia, en gymnasielärarexamen och har även studerat beteendevetenskap på Karlstads universitet. Christina är också Certifierad utbildare inom ledarskap via Learning Tree International. Hon har undervisat inom beteendevetenskap på Karlstads universitet och har lett kurser för bland annat Pricewaterhouse Coopers, Volvo, Säkerhetspolisen och många andra organisationer både inom privat och offentlig sektor.

 

 

Exempel på teman och rubriker

Hjärnkoll på kommunikation
Hjärnkoll på kommunikation är en av Christinas populäraste föreläsningar på arbetsplatser. Grunden för framgångsrik kommunikation handlar bland annat om att förstå andra människors tolkningar, mönster, retorik och röstlägen. Men det handlar också om att förstå andras rädslor, glädje och motivationsfaktorer. Kommunikation är den viktigaste nyckeln till att skapa framgångsrika och välmående arbetsplatser.

Effektiva möten
Möten anses vara den största enskilda tidstjuven i organisationer. Möten kan vara produktiva och uppskattade om man genomför några grundläggande processer.

Personlig effektivitet
Vad gör vi när arbetsuppgifter hopar sig?  Att hantera sig själv och sin tid på ett professionellt och effektivt sätt

Ny som chef ?
Vad är ledarskap, vad ligger i uppdraget? Grundläggande verktyg.

Utveckla ledningsgruppen
Ledningsgrupper är otroligt viktiga för företagen. Här går vi igenom syfte, mål och effektivitet. Vi tittar också på struktur och strategi.

Neuroledarskap
Med kunskap om hur hjärnan fungerar och arbetar kan vi bli bättre på att hantera kommunikation, stress och effektivitet. Vi kan också öka samarbetet och nå full arbetskapacitet?

Det informella ledarskapet
Att leda utan att ha den formella makten är det många som gör nu för tiden, det kan vara projektledare eller koordinatorer eller medarbetare som har förtroende i arbetsgruppen. Här ser vi på hur man kan påverka andra utan formell makt och hur man kan använda olika modeller för att nå fram med sina budskap

Coacha medarbetare
Hur kan du som chef skapa professionella självgående medarbetare ? Frigör tid för ledningen att arbeta mer långsiktigt och proaktivt i verksamheten.

Konflikthantering–  Hur förhindrar vi konflikter. Om en konflikt föreligger hur hanterar jag den på ett hållbart sätt?

Ledare men inte chef
Informella ledare kan vara till stor nytta inom platta organisationer och projektorganisationer.

Nå fram med ditt budskap
Få verktyg  att presentera, informera, formulera och förmedla material, underlag, utredningar och rapporter till olika mottagare.

Effektiva arbetslag utifrån personlighetsstilar

Underlätta förändringsarbetet
Vad utmärker ett transformativt ledarskap?  Personlig omtanke som vågar utmana både individer och organisationen  till utveckling.

Varför ska man ha kul på jobbet?
Hur skapar vi engagemang? Hur skapar man ett positivt och gott klimat där känslan – attityder och engagemanget verkar för arbetet och arbetsuppgifterna och inte emot?

Arbeta för mer engagemang
Hur hör motivation och engagemang ihop? Vi tittar på hur man kan arbeta för mer inre motivation och engagemang

Ge och ta feedback
Att bara berömma eller kritisera är inte feedback. Det är ett verktyg som kräver eftertanke och planering. Här tittar vi på olika typer av feedback (olika syfte). Vi går också igenom försvarsmekanismer och motstånd och hur man kan bemöta det.

AFS 2015:4
Viktigaste innehållet och hur man implementerar förordningen i vardagen

Gå starkare ur väggen, nycklar till ett bättre liv.
1993 var det året jag gick in i väggen, det hette så på den tiden. Innerst inne visste jag nog att något var riktigt fel men då jag inte hade en aning om vad det var eller vad jag skulle kunna göra åt det så körde jag bara på tills en förmiddag då systemet bara la ner. Ingen ska behöva ha det så. På denna föreläsning kommer vi att tala om vad stressen är och vad man kan göra åt den…nycklar till ert bättre liv.

Referenser

Christina Haugsöen gav en engagerande och inspirerande föreläsning som gav högst betyg. Hon har en otrolig förmåga att på ett pedagogiskt och lättsamt sätt föreläsa om ett komplext ämne som ändå många kan relatera till och inspireras av.
Minnesota Communcation

Christinas föreläsning är oerhört lätt att relatera till vår vardag och de situationer som nästintill dagligen ligger bakom små missförstånd och onödigt gnissel. Christinas breddande av perspektivet på kommunikation och dess bakomliggande mekanismer är enkla att ta till sig och omsätta till praktik. Utöver det så bjöd hon på en trevlig stund där vi tillsammans kunde båda skratta och dela värdefulla insikter.
Transportstyrelsen

Vi har bokat Christina Haugsöen vid flera tillfällen. Hon har båda gångerna pratat om coachande ledarskap och stress. Det har varit väldigt uppskattat av alla deltagare en härlig blandning av humor, ny kunskap och ifrågasättande. Det har satt igång mycket funderingar och vi tvingades alla fundera över oss själva och våra egenskaper.
Vision

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision