Tillsammans kan vi öka effektiviteten och entusiasmen i din organisation - arbetsglädje är ett annat ord för engagemang

Christina Haugsöen arbetar tillsammans med ledare och ledningsgrupper för att skapa effektivitet och trivsel på arbetsplatser. Hon är utbildad inom statsvetenskap, beteendevetenskap och pedagogik.

Christina har arbetat med ledarskap, effektivitet, medarbetarskap och kommunikation i mer än 20 år. Målet för Christina Haugsöen är att hjälpa ledare och medarbetare att bli trygga i sitt arbete, att få en gedigen verktygslåda att välja ifrån. De som vet och förstår mekanismerna runt sin egen och andras stilar och som kan leda sig själv och andra skapar förutsättningar för framgång på alla plan.

Presentation

Hon arbetar som föreläsare och utbildare, men även i längre processer med ledningsgrupper och medarbetare. Christinas ämnen är bland annat kommunikation, ledarskap, organisationsutveckling, kompetensutveckling och beteendevetenskap.

För Christina Haugsöen ligger alltid människan i fokus. Hon kombinerar framsteg inom neurovetenskaplig forskning med bl a ledarskapsteorier. Med detta som perspektiv ökar medvetenheten runt olika personlighetsstilar och hur man lättast skapar effektivitet och ett bra klimat. Genom att medvetandegöra dessa mekanismer kan kommunikationen utvecklas till ett effektivt verktyg för både ledare och grupp.

I ledarskap (och medarbetarskap) är kommunikationen en grundpelare. Därför drar vi paralleller mellan hjärnans funktioner och just kommunikation för att öka förståelsen för vikten av att anpassa sina budskap efter mottagaren. Målet är att ledarna ska känna sig trygga i sitt ledarskap och i sin dialog med arbetsgruppen.

I Christinas föreläsning ”Hjärnfokus” talar hon om vår komplicerade hjärna.

Christinas föreläsning tar avstamp i hur hjärnan och vår miljö såg ut och fungerade för 40 000 år sedan, och hur allt detta har förändrats tills idag. Våra arbetsplatser har genomgått många och stora förändringar, många sitter i kontorslandskap eller aktivitetsbaserade arbetsplatser en del sitter hemma men, vår hjärna har inte förändrats något de senaste 40 000 åren, hur går detta ihop? ”Hjärnfokus” kommer ge dig ny kunskap om hur hjärnan arbetar, insikt i styrkor och utvecklingsmöjligheter, allt för att använda din hjärna på bästa sätt, för att få lättare att fokusera idag i ditt dagliga arbete.

 

Exempel på teman och rubriker

Hjärnkoll på kommunikation
Hjärnkoll på kommunikation är en av Christinas populäraste föreläsningar på arbetsplatser. Grunden för framgångsrik kommunikation handlar bland annat om att förstå andra människors tolkningar, mönster, retorik och röstlägen. Men det handlar också om att förstå andras rädslor, glädje och motivationsfaktorer. Kommunikation är den viktigaste nyckeln till att skapa framgångsrika och välmående arbetsplatser.

Effektiva möten
Möten anses vara den största enskilda tidstjuven i organisationer. Möten kan vara produktiva och uppskattade om man genomför några grundläggande processer.

Personlig effektivitet
Vad gör vi när arbetsuppgifter hopar sig?  Att hantera sig själv och sin tid på ett professionellt och effektivt sätt

Ny som chef ?
Vad är ledarskap, vad ligger i uppdraget? Grundläggande verktyg.

Utveckla ledningsgruppen
Ledningsgrupper är otroligt viktiga för företagen. Här går vi igenom syfte, mål och effektivitet. Vi tittar också på struktur och strategi.

Neuroledarskap
Med kunskap om hur hjärnan fungerar och arbetar kan vi bli bättre på att hantera kommunikation, stress och effektivitet. Vi kan också öka samarbetet och nå full arbetskapacitet?

Det informella ledarskapet
Att leda utan att ha den formella makten är det många som gör nu för tiden, det kan vara projektledare eller koordinatorer eller medarbetare som har förtroende i arbetsgruppen. Här ser vi på hur man kan påverka andra utan formell makt och hur man kan använda olika modeller för att nå fram med sina budskap

Coacha medarbetare
Hur kan du som chef skapa professionella självgående medarbetare ? Frigör tid för ledningen att arbeta mer långsiktigt och proaktivt i verksamheten.

Konflikthantering–  Hur förhindrar vi konflikter. Om en konflikt föreligger hur hanterar jag den på ett hållbart sätt?

Ledare men inte chef
Informella ledare kan vara till stor nytta inom platta organisationer och projektorganisationer.

Nå fram med ditt budskap
Få verktyg  att presentera, informera, formulera och förmedla material, underlag, utredningar och rapporter till olika mottagare.

Effektiva arbetslag utifrån personlighetsstilar

Underlätta förändringsarbetet
Vad utmärker ett transformativt ledarskap?  Personlig omtanke som vågar utmana både individer och organisationen  till utveckling.

Varför ska man ha kul på jobbet?
Hur skapar vi engagemang? Hur skapar man ett positivt och gott klimat där känslan – attityder och engagemanget verkar för arbetet och arbetsuppgifterna och inte emot?

Arbeta för mer engagemang
Hur hör motivation och engagemang ihop? Vi tittar på hur man kan arbeta för mer inre motivation och engagemang

Ge och ta feedback
Att bara berömma eller kritisera är inte feedback. Det är ett verktyg som kräver eftertanke och planering. Här tittar vi på olika typer av feedback (olika syfte). Vi går också igenom försvarsmekanismer och motstånd och hur man kan bemöta det.

AFS 2015:4
Viktigaste innehållet och hur man implementerar förordningen i vardagen

Gå starkare ur väggen, nycklar till ett bättre liv.
1993 var det året jag gick in i väggen, det hette så på den tiden. Innerst inne visste jag nog att något var riktigt fel men då jag inte hade en aning om vad det var eller vad jag skulle kunna göra åt det så körde jag bara på tills en förmiddag då systemet bara la ner. Ingen ska behöva ha det så. På denna föreläsning kommer vi att tala om vad stressen är och vad man kan göra åt den…nycklar till ert bättre liv.

Referenser

Christina Haugsöen gav en engagerande och inspirerande föreläsning som gav högst betyg. Hon har en otrolig förmåga att på ett pedagogiskt och lättsamt sätt föreläsa om ett komplext ämne som ändå många kan relatera till och inspireras av.
Minnesota Communcation

Christinas föreläsning är oerhört lätt att relatera till vår vardag och de situationer som nästintill dagligen ligger bakom små missförstånd och onödigt gnissel. Christinas breddande av perspektivet på kommunikation och dess bakomliggande mekanismer är enkla att ta till sig och omsätta till praktik. Utöver det så bjöd hon på en trevlig stund där vi tillsammans kunde båda skratta och dela värdefulla insikter.
Transportstyrelsen

Vi har bokat Christina Haugsöen vid flera tillfällen. Hon har båda gångerna pratat om coachande ledarskap och stress. Det har varit väldigt uppskattat av alla deltagare en härlig blandning av humor, ny kunskap och ifrågasättande. Det har satt igång mycket funderingar och vi tvingades alla fundera över oss själva och våra egenskaper.
Vision

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg