Tillsammans kan vi öka effektiviteten och engagemanget i din organisation - arbetsglädje är ett annat ord för engagemang

För att kunna vara effektiv i sin organisation krävs några grundläggande saker att förstå. Det handlar om att förstå organisationen, förstå sin roll i den och förstå och hantera sig själv.

De som vet och förstår mekanismerna runt sin egen och andras styrkor och roll i organisationen, och som kan leda sig själv och andra skapar förutsättningar för framgång på alla plan.

Christina Haugsöen arbetar tillsammans med ledare, ledningsgrupper och medarbetare för att skapa effektivitet och trivsel på arbetsplatser. Hon är utbildad inom statsvetenskap, beteendevetenskap och pedagogik.

 

Presentation

Christina har arbetat med ledarskap, effektivitet, organisationsutveckling, kompetensutveckling, medarbetarskap, kommunikation och beteendevetenskap i mer än 20 år. Målet för Christina Haugsöen är att hjälpa ledare och medarbetare att bli trygga i sitt arbete, att få en gedigen verktygslåda att välja ifrån.

Christina Haugsöen arbetar som föreläsare och utbildare, men även i längre processer med ledningsgrupper och medarbetare.

För Christina ligger alltid människan i fokus. Hon kombinerar framsteg inom neurovetenskaplig forskning med bland annat ledarskapsteorier. Med detta som perspektiv ökar medvetenheten runt ledarskap och kommunikation. Genom att medvetandegöra dessa mekanismer kan kommunikationen utvecklas till ett effektivt verktyg för både ledare och grupp.

 

Exempel på teman och rubriker

Utveckla och förstärk din emotionella intelligens
Forskningen pekar åt samma håll. Vill du utveckla och fördjupa ditt ledarskap så är det inom  den emotionella intelligensen som verktygen finns. Det har visat sig att 90% av en ledares framgång finns på det emotionella planet.

Ledare men inte chef
Det har blivit allt vanligare på svenska arbetsplatser att en medarbetare får ansvar för en grupp. Att man utan en definierad chefsroll ansvarar för att leda gruppen framåt och ta de utmaningar som ledarskapet innebär. Du kan arbeta som teamledare, koordinator, projektledare eller liknande. Här får du verktyg och förståelse runt denna roll

Hjärnkoll på kommunikation
Hjärnkoll på kommunikation är en av Christinas populäraste föreläsningar på arbetsplatser. Grunden för framgångsrik kommunikation handlar bland annat om att förstå andra människors tolkningar, mönster, retorik och röstlägen. Men det handlar också om att förstå andras rädslor, glädje och motivationsfaktorer. Kommunikation är den viktigaste nyckeln till att skapa framgångsrika och välmående arbetsplatser.

Effektiva möten
Möten anses vara den största enskilda tidstjuven i organisationer. Möten kan vara produktiva och uppskattade om man genomför några grundläggande processer.

Personlig effektivitet
Vad gör vi när arbetsuppgifter hopar sig?  Att hantera sig själv och sin tid på ett professionellt och effektivt sätt

Ny som chef ?
Vad är ledarskap, vad ligger i uppdraget? Grundläggande verktyg.

Utveckla ledningsgruppen
Ledningsgrupper är otroligt viktiga för företagen. Här går vi igenom syfte, mål och effektivitet. Vi tittar också på struktur och strategi.

Neuroledarskap
Med kunskap om hur hjärnan fungerar och arbetar kan vi bli bättre på att hantera kommunikation, stress och effektivitet. Vi kan också öka samarbetet och nå full arbetskapacitet?

Coacha medarbetare
Hur kan du som chef skapa professionella självgående medarbetare ? Frigör tid för ledningen att arbeta mer långsiktigt och proaktivt i verksamheten.

Konflikthantering–  Hur förhindrar vi konflikter. Om en konflikt föreligger hur hanterar jag den på ett hållbart sätt?

Nå fram med ditt budskap
Få verktyg  att presentera, informera, formulera och förmedla material, underlag, utredningar och rapporter till olika mottagare.

Effektiva arbetslag utifrån personlighetsstilar

Underlätta förändringsarbetet
Vad utmärker ett transformativt ledarskap?  Personlig omtanke som vågar utmana både individer och organisationen  till utveckling.

Varför ska man ha kul på jobbet?
Hur skapar vi engagemang? Hur skapar man ett positivt och gott klimat där känslan – attityder och engagemanget verkar för arbetet och arbetsuppgifterna och inte emot?

Arbeta för mer engagemang
Hur hör motivation och engagemang ihop? Vi tittar på hur man kan arbeta för mer inre motivation och engagemang

Ge och ta feedback
Att bara berömma eller kritisera är inte feedback. Det är ett verktyg som kräver eftertanke och planering. Här tittar vi på olika typer av feedback (olika syfte). Vi går också igenom försvarsmekanismer och motstånd och hur man kan bemöta det.

AFS 2015:4
Viktigaste innehållet och hur man implementerar förordningen i vardagen

Gå starkare ur väggen, nycklar till ett bättre liv.
1993 var det året jag gick in i väggen, det hette så på den tiden. Innerst inne visste jag nog att något var riktigt fel men då jag inte hade en aning om vad det var eller vad jag skulle kunna göra åt det så körde jag bara på tills en förmiddag då systemet bara la ner. Ingen ska behöva ha det så. På denna föreläsning kommer vi att tala om vad stressen är och vad man kan göra åt den…nycklar till ert bättre liv.

Referenser

Christina Haugsöen gav en engagerande och inspirerande föreläsning som gav högst betyg. Hon har en otrolig förmåga att på ett pedagogiskt och lättsamt sätt föreläsa om ett komplext ämne som ändå många kan relatera till och inspireras av.
Minnesota Communcation

Christinas föreläsning är oerhört lätt att relatera till vår vardag och de situationer som nästintill dagligen ligger bakom små missförstånd och onödigt gnissel. Christinas breddande av perspektivet på kommunikation och dess bakomliggande mekanismer är enkla att ta till sig och omsätta till praktik. Utöver det så bjöd hon på en trevlig stund där vi tillsammans kunde båda skratta och dela värdefulla insikter.
Transportstyrelsen

Vi har bokat Christina Haugsöen vid flera tillfällen. Hon har båda gångerna pratat om coachande ledarskap och stress. Det har varit väldigt uppskattat av alla deltagare en härlig blandning av humor, ny kunskap och ifrågasättande. Det har satt igång mycket funderingar och vi tvingades alla fundera över oss själva och våra egenskaper.
Vision

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun