Intresseanmälan

Claes Schmidt/Sara Lund Inspirationsföreläsare om mångfald, attityder och bemötande

Fotograf
Claes Westlin

Alla är vi minoriteter

Handlar mångfaldsarbete om att de ”normala” ska lära sig tolerera att folk är annorlunda? Inte enligt Claes Schmidt. Hans uppfattning är att det normala är en illusion.

Vi skiljer oss åt på alla tänkbara sätt – i åsikter och politisk tillhörighet, kulturell och geografisk bakgrund, religion, ålder och utbildning, kön, sexuell läggning – listan kan göras hur lång som helst.Den som först inser att det ovanliga är det nya normala, har störst chans att förstå sin omvärld.

Presentation

Claes Schmidt blev känd över hela landet när han kom ut offentligt som transvestit 2003. Han föreläser alltid som ”Sara” – en av Sveriges många minoriteter. Clas/Sara använder humorn och sin egen person för att bryta upp normer och värderingar som styr våra liv, som skapar barriärer mellan människor och som orsakar diskriminering.

Föreläsningen är en blandning av humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. Och att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma.

I bästa fall blir du medveten om dina fördomar – i sämsta fall har du bara flyttat dina egna gränser ett par snäpp framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt!

Exempel på teman och rubriker

 • Mångfald
 • Kvinnor, män och alla vi andra
 • Sara i skolan (specialprogram för elever och personal)
 • Standup-föreläsning – en energiboost
 • Make it happen
 • Alla är vi minoriteter

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium