Intresseanmälan

SaraClaes Schmidt Transperson, inspiratör och föreläsare som utmanar och breddar vårt sätt att tänka kring normer, värderingar och fördomar

Från man till människa

Handlar mångfaldsarbete om att de ”normala” ska lära sig tolerera att folk är annorlunda? Inte enligt SaraClaes. Hens uppfattning är att det normala är en illusion.

Vi skiljer oss åt på alla tänkbara sätt – i åsikter och politisk tillhörighet, kulturell och geografisk bakgrund, religion, ålder och utbildning, kön, sexuell läggning – listan kan göras hur lång som helst. Den som först inser att det ovanliga är det nya normala, har störst chans att förstå sin omvärld.

Presentation

SaraClaes Schmidt är entreprenör och tidigare marknadschef som blev känd som Sara Lund när han ”kom ut” som transperson 2003. SaraClaes föreläser alltid som Sara Lund. Dels för att hen är transperson, men också för att det utmanar åhörarens sätt att Claes Schmidt/Sara Lund. Föreläsare. Mångfald, attityder och bemötande. Claes Schmidt, inspiratör, entreprenör och f.d. marknadschef blev känd som "Sara Lund" över hela landet när han "kom ut" som transvestit 2003.tänka. Men hens föreläsning handlar inte om att vara transvestit – det handlar om våra tankar och fördomar kring människor som sticker ut eller är olik andra. 2011 fick han ”Stora Talarpriset” och 2012 kom boken ”Från Man till Människa”, som också är rubriken på hans egen föreläsning.

Med humorns hjälp inspirerar en SaraClaes Schmidt föreläsning till förändring. Till att byta ut fördomar och gamle tankesätt mot kunskap och förhoppningsvis ett helt nytt sätt att tänka. När vi möter människor som sticker ut kategoriserar vi dem allt för lätt som ”onaturliga” eller ”konstiga” – men vad betyder det och vad säger det om oss? Hur kan något som finns i naturen vara onaturligt?

Moderator & Konferencier
SaraClaes Schmidt kan även bokas som moderator eller konferencier till ert event. Han är alltid väl påläst och använder humor och standup för att lätta stämningen i lokalen.

I bästa fall blir du medveten om dina fördomar – i sämsta fall har du bara flyttat dina egna gränser ett par snäpp framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt!

Exempel på teman och rubriker

Från Man till Människa!
Är en underhållande och interaktiv inspirationsföreläsning, och handlar om ett annorlunda sätt att vara.

De flesta vet att mångfald och oliktänkande är positivt, utvecklande och rent av livsnödvändigt för ett levande samhälle. Trots det tillåter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt att styra vårt liv. Vem programmerar din hjärna och vem bestämmer vad du ska tycka och hur du ska tänka? Bara för att vi inte stött på ett visst fenomen tidigare betyder inte det att detta måste vara något konstigt, märkligt eller egendomligt – det betyder förmodligen bara att vi är ovana vid just det fenomenet.

Föreläsningen bygger på fakta och fiktion, humor och allvar, filmer, bilder, texter. Och beroende på hur mycket tid jag har till förfogande lägger jag in diskussioner och olika enkla övningar. Det primära syftet är att uppdatera och bredda sättet att tänka och inspirera åhöraren att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma.

Den Ofrivillige Entreprenören
En föreläsning om ett annorlunda sätt att tänka och bygger på SaraClaes egna erfarenheter från ett liv som entreprenör.

SaraClaes utgångsläge har alltid varit ”det måste finnas ett annat sätt”. Det tankesättet har bland annat lett till att SaraClaes ”slutade lyssna på goda råd” och satsade på att göra det hen själv ville göra i stället för det andra ville hen skulle göra. Det har även inneburit att SaraClaes aldrig har jobbat i något annat företag än hens eget och att hen har kunnat följa min egen devis, ”Ju roligare desto roligare.

Vart är vi på väg? (Föreläsning tillsammans med Özz Nüjen)
Komik uppstår bland annat genom att överdriva något vardagligt. Özz och SaraClaes levererar den en ena dråpliga situationen efter den andra och publiken älskar de båda föreläsarna.

Tillsammans levererar de en underhållande ståupp-föreläsning som blandar humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka.

I bästa fall blir du medveten om dina fördomar – i sämsta fall har du bara flyttat dina egna gränser ett par snäpp framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt!

Özz och SaraClaes budskap är både tydligt och viktigt – vi får aldrig ge spelrum åt våra fördomar.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium