Fotograf
Magnus Ragnvid

Föreläsare, konferencier, programledare, bloggare och komiker

Clara Henry är programledaren, författaren, bloggaren, vloggaren och föreläsaren från Göteborg som är en av Nordens allra största Youtubers med över 430 000 prenumeranter på sin kanal.

Clara kan bokas som föreläsare eller konferencier.

Presentation

Clara Henry var programledare för Melodifestivalen 2017, för vilket hon blev nominerad till årets kvinnliga programledare i TV-priset Kristallen samma år. Clara är en van radiopratare i P3 och vann Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan både 2014 och 2015. Under sommaren 2015 var hon även värd i Sommar i P1.

Hösten 2017 testade Clara standup för första gången och tillsammans med Cissi Wallin startade hon PK-Klubben på Södra Teatern i Stockholm. Hon medverkade även i stand up-showen ”Julbonanza på Scalateatern”.

Clara Henry har skrivit boken “Ja jag har mens, hurså?”. Efter författardebuten föreläser hon om sina specialämnen mens, feminism och Youtube, med betoning på att få bort tabun kring att prata om mens öppet.

Exempel på teman och rubriker

Fem saker Sveriges 15-åringar lärt mig
Youtube, TikTok, story times och hashtags. Många företag står frågande när det gäller att nå ut till dagens unga. Det vet Clara Henry. Vad är receptet till en framgångssaga på internet? Hur förvaltar man ett förtroende från hundratusentals unga när man är en influencer, och vad tycker vi egentligen om hashtags? Clara vill krossa idén om att Sveriges tonåringar är lata slösurfare och visar istället vilken drivkraft de har – om man bara förstår dem. Cirka 60 minuter, riktat till företag eller andra vuxna som vill lära sig mer om hur dagens 15-åringar fungerar.

Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet
En koncis, rolig och handfast guide till jämlikhet, från förr till nu. Varför tror vi att killar bara tänker på sex? Vilka är de bästa svaren på sexistiska kommentarer? Och varför tror folk att man är gravid när man bär en tight klänning i Sveriges största TV-program? Cirka 60 min, riktat till alla män, kvinnor och icke-binära.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg