Fotograf
Ola Hedin

Idé- och strategiutvecklare av likabehandling, mångfald, mänskliga rättigheter & demokratifrågor

Edna Eriksson föreläser och arbetar med frågor som rör ämnen inom mänskliga rättigheter, demokrati, demokratisk beredskap, diskrimineringsjuridik, mångfald, likabehandling, bemötande, integration, kultur- och kulturarvsfrågor, funktionsrätt, ungdomspolitik och ungdomskultur, identitet, social hållbarhet, engagemang, urban allemansrätt och delaktighet.

Hon har verkat som konsult och utbildare kring dessa frågor i 30 år och har en bakgrund som tjänsteman, expert och utredare på en rad departement och myndigheter. Edna har även verkat inom civila samhället och verkat inom en rad olika organisationer och är för närvarande strateg för Folkets Hus och Parker samt vice ordförande i MR-Stiftelsen.

Med sin unika kompetens och förmåga att få folk att lyssna är hon en efterfrågad föreläsare, utbildare och moderator.

Presentation

Edna Eriksson är journalist och debattör och har varit anställd vid en rad olika departement och myndigheter. Hon har där arbetat med frågor rörande kultur, inflytande, integration, medborgarlagstiftning och mångkultur. Hon har bland annat drivit strategiskt arbete inför satsningen ”Äga Rum” på Kulturrådet. Syftet har varit att förena stadsplanering, delaktighet, urban allemansrätt, kultur och omsorgen och boendefrågor. Edna har också varit delaktig i ett större projekt tillsammans med Svenska Byggnadsarbetareförbundet och Byggcheferna för att belysa frågor som jämställdhet och jämlikhet i byggbranschen.

De sista tio åren har Edna verkat omfattande i demokratifrågan som var den fråga som initialt skapade hennes engagemang. Tiillsammans med Lottakåren har hon även gjort en serie poddar på ämnet ”Demokratisk beredskap”. Vidare har Edna Eriksson startat MR-Stiftelsen, en stiftelse med jurister och folkbildare med mål att granska motionerna i riksdagen att de inte bryter mot våra grundlagar och Europakonventionen.

Hennes unika kompetens och hennes förmåga att sätta sig in i komplexa frågor är en komponent som gör henne efterfrågad som föreläsare och moderator, men även hennes stora engagemang och att föreläsa på ett fängslande sätt och med nya perspektiv gör henne unik.

Idag har Edna Eriksson genomfört mer 2 000 föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige för såväl offentlig sektor som näringslivet. Hon anpassar alltid sina föredrag efter kundens önskemål och syfte, och fungerar lika bra för ett mindre företag som i ett större sammanhang såsom till exempel Almedalsveckan.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium