Intresseanmälan

Ekaterina von Gertten Specialist Interkulturell kommunikation, mångfald, inkludering & samarbete

Mångfald och inkludering sitter inte i ens DNA, utan är ett medvetet val. Ekaterina kommer hjälpa er att välja rätt

Hur lägger man en stabil grund för en inkluderande företagskultur som samtidigt speglar organisationens mål? Var har Sverige sina blindspots och sina unika möjligheter i jämförelse med andra?

Varför satsar man så mycket på psykologisk trygghet bland Silicon Valleys företag och hur skapar man toppresterande teams? Vad ska man göra för att agera inkluderande som medarbetare, team manager och ledare? Hur gör man för att driva mångfald vidare till inkludering? Hur jobbar man med Equity i DEI och skapar rättvisa system?

Ekaterina von Gerttens föreläsningar och workshops erbjuder praktiska verktyg i hur man kan omvandla ambitiösa mål om jämställdhet, internationalisering och globalisering till effektiva arbetsplatser där idéen om allas lika värde oavsett etnicitet, nationell bakgrund, kön, religion etc. realiseras.

Presentation

”Jag vill ge mina åhörare något som de inte kan googla fram. Jag vill uppmana dem att gräva djupare, längre och i ovanliga riktningar. Jag vill att de som deltar på mina föreläsningar lär sig något nytt om sig själva. Först när man har förstått hur man själv fungerar och varför man beter sig som man gör, kan man också förstå de andra.”

Genom sin erfarenhet av att jobba som konsult, facilitator och rådgivare till kunder kring hela världen har Ekaterina von Gertten skaffat sig en unik inblick i hur olika företag och organisationer hanterar Mångfald och inkluderingsfrågor i olika länder inom Norden, Europa men också långt bortom Europas gränser. Till exempel, vilka utmaningar olika grupper utsätts för i olika länder och vilka lösningar man hittar. Historiska händelser, sociala och politiska rörelser, ekonomiska faktorer och olika företagskulturer – alla formar synen på Mångfald och Inkludering. Och det är den här stora verktygslådan som Ekaterina kommer med till sina kunder och åhörare. Samt en hel del anekdoter.

Ekaterina föreläsningar och workshops inom mångfald och inkludering samt kommunikation som ger djupa insikter, möjligheter till självreflektion och vägledning med humor och värme. Fokus ligger alltid på ”Hur får jag det egentligen att fungera i praktiken?”.

Ekaterina har en gedigen internationell erfarenhet som spänner från Fortune Global 100 företag till statliga aktörer och ideella organisationer. Förutom Sverige har hon anlitats som utbildare i bl.a. Danmark, Spanien, Nederländerna, Schweiz, Tyskland, Polen, Ryssland, Saudiarabien och USA.

Exempel från hennes egen livshistoria av flytt, invandring, ny kulturell, språklig och även yrkesidentitet brukar mötas av ett stort igenkännande hos deltagarna.

Ekaterina passar perfekt för en kick-off eller konferensdag om man vill få igång kreativt tänkande och öppna upp samtal kring ämnet mångfald och inkludering. Hon har många gånger också anförtrotts med den svåra uppgiften att ge ny positiv energi till lyssnare och grupper som känner att ämnet är kontroversiellt eller söndertjatat. Ekaterina åtar sig gärna även längre uppdrag som kräver hennes kompetens som konsult eller utbildare.

Ekaterina von Gertten har en bred kunskap kring hur andra företag har åtagit sig utmaningar i ämnet Mångfald och inkludering. Men eftersom varje situation är unik, skräddarsyr Ekaterina oftast sina föreläsningar efter samtal med kunden.

Exempel på teman och rubriker

Mångfald och Inkludering:

 • Mångfald och inkludering dissekerad: fundamentet, tre pelare och verktygslådan.
 • Vad kan svenskar lära sig om mångfald och inkludering från andra länder? Blindspots som vi i Sverige är inte medvetna om. Verktyg som vi sällan använder. Unika möjligheter som vi har.

 • Hur har man modiga samtal om mångfald så att alla känner sig trygga och inkluderade?

 • Intersektionalitet som nyckel till ett lyckat mångfald- och inkluderingsarbete – varför fler och fler företag och organisationer väljer att se olika identiteter i samspel?

 • Psykologisk trygghet för att bygga toppresterande teams: hur gör man?

 • Allyship – ett nödvändigt verktyg i inkluderingslådan.

 
Kommunikation:
 • Hemligheter bakom lyckad kommunikation med utländska partners, kollegor och managers. Praktiska råd och tips som du kan börja applicera imorgon.

 • Berättelser om flytt till Sverige: ett äventyr, en självupptäcktsresa eller ett trauma. Varför är Sverige så attraktivt för många men rankas som ett av de absolut svåraste länder att flytta till bland affärsresenärer? En föreläsning fylld med massa insikter för dem som välkomnar nya kollegor med utländsk bakgrund.

 • Möten och deras olika nivåer av komplexitet: F2F, virtuella och hybrida. Hur håller man deltagarna engagerade och vad ska man komma ihåg att göra annorlunda?

Referenser

Ekaterina har ett sätt som är både professionellt och lättillgängligt. Föreläsningen anpassades efter åhörarna och hade inslag för att möta olika personlighetstyper. Trots att det var en grupp på över 50 personer lyckades Ekaterina få igång ett engagemang och dialog i helgrupp.
Gruppchef, Scania

In my opinion, what sat Ekaterina apart from other sessions, was that she made it tangible and relatable. Personally, I already changed my behaviour. I for sure recommend Ekaterina to anybody who needs any assistance with cultural awareness or cultural understanding!
Project Coordinator, NovoNordisk

I do not know how she did it, but we were all excited and happily doing the tasks assigned to groups. Now I know my strengths!
Senior Consultant, Epicor

The course structure had momentum and was delivered at a good pace, making it easy to follow and relate to.
Global Director, Kongsberg Automotive

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards