Fängslande förmåga att gediget beröra

Emilia Larsdotter växte upp från att vara en till synes busig pojke med förbjudna flickdrömmar till en hypermaskulin hunk för att slutligen ta steget ut i en stigmatiserad värld och blomma ut som den kvinna hon alltid varit. Emilia är utbildad skådespelare och har spelat på små scener och stora arenor. Men hon har något unikt, hon har ett förflutet inom Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST).

Emilias Larssons monologföreställning och föreläsningar är personliga, balanserade och väcker genuina känslor. Hon ger även workshops i att tala inför grupp. Med verktyg från den klassiska retoriken, Meisnerteknik, improvisationsmetodik och dramaövningar.

Emilia kan bokas som föreläsare, konferencier och talarcoach.

Presentation

En resa från en barndom med förbjudna tankar till ett liv fjärran det som förutspåddes. Emilia Larsdotter talar om att leva normöverskridande med transidentitet. En livsresa bortom normer och sociala förväntningar. Ett liv med tvära kast, djupa tankar och svåra beslut med döden och ångesten som följeslagare.

Emilia Larssons vanligast bokade föreläsning handlar om hennes livsresa, om hur hon gick från den förbjudna flickdrömmen som barn om att leva fri och stark i en förtrollad värld till hur hon hypermaskuliniserade på grund av stigmat och de hårda strukturella normer som finns i samhället och gömde sig i en miljö där ingen ifrågasätter ens identitet, ingen ställer några personliga frågor och där en försvinner in i en stor organisation. En resa från balettsalar och teatern till militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, en resa långt över vad någon kunnat förutspå. En resa som räddade ett liv.

Emilia Larsson delar också sin kunskap som skådespelare. Workshops och föreläsningar för att göra dig trygg som talare. Med verktyg som storytelling, dramaövningar, improvisationsmetodik och socialpsykologi.

Emilia utbildar återkommande vid Försvarsmakten samt Rektorsutbildningen på Karlstad Universitet.

 • Emilias monologföreställning har framförts över 200 gånger och är en av de mest gripande och berörande självbiografiska fföreställningarna på marknaden.
 • En föreläsning med Emilia är en upplevelse. Hon berör, väcker känslor och belyser på ett kreativt och fängslande sätt fjärran klassiska katedrala power-point dragningar.
 • Ökad inkludering ger bättre arbetsmiljö, bättre teamkänsla och en effektivare organisation.
 • Emilia har förmågan att lyfta nya perspektiv på talande. Hennes workshops och föreläsningar gör er till tryggare talare, men också starkare som deltagare i alla samtal och diskussioner.

Exempel på teman och rubriker

 • Rövardottern på MUST (Biografisk monologföreställning)
 • Att leva normöverskridande med transidentitet – en livsresa
 • Bortom skadliga normer och attityder
 • Ta scenen! (En workshop kombinerat med föreläsning om att hitta orden, tala tryggt och hantera nerverna i alla situationer – halvdag)
 • Emilia skriver och anpassar material utifrån specifika önskemål och unika förutsättningar.
 • Individuell tala- & scencoachning.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium