Intresseanmälan

Fredric Bohm Leg psykolog, socionom, författare & programledare

Om förändring, organisationskultur, lagarbete, drivkrafter och prestation

I en tid av snabba förändringar och ökad osäkerhet är mental inställning avgörande för organisationers och gruppers framgång.

I sina föreläsningar och workshops använder Fredric Bohm sina kunskaper i psykologi för att tydliggöra hur attityder påverkar beslut, kommunikation, konflikthantering, förädringshantering och företagskultur, samt hur grupper och organisatiner kan förbättra sin förmåga att navigera i en snabbt föränderlig affärsmiljö/verksamhetsmiljö

Fredric Bohm talar och utbildar inom förändring, förändringsledning, organisationskultur, lagarbete och prestation i högpresterande organisationer, motivation, drivkrafter och arbetsglädje.

 

Presentation

Fredric Bohm är legitimerad psykolog känd från tv, terapeut, författare och arbetar som utvecklingschef på ett av Sveriges ledande konsultföretag med uppdrag för både svenska och internationella organisationer.

Fredric har 10 års erfarenhet som terapeut och coach åt några av Sveriges främsta profiler inom idrott, näringsliv och politik, och anlitas regelbundet som expert i radio och TV. Han har även skrivit böckerna ”Tänk om – attitydpsykologi – om konsten att vara modig” och ”Konflikthantering – praktisk handbok för arbetsgivaren och chefer”.

Fredric delar med sig av sina praktiska erfarenheter av att arbeta med:

 • arbetsglädje både på en individuell och en organisatorisk nivå med ett tydligt fokus på vad man som individ och människa kan göra för att ta ansvar för sin egen och andras arbetsmiljö.
 • förändring både på en individuell och en organisatorisk nivå med ett tydligt fokus på vad man som individ och människa kan göra för att ta ansvar för sin egen och andras förmåga att genomföra en förändring.
 • organisationskultur, lagarbete och prestation i högpresterande organisationer och förklarar varför vissa lyckas, medan andra misslyckas.

Exempel på teman och rubriker

ARBETSGLÄDJE
Visste du att vi spenderar mer vaken tid på arbetet en någon annanstans? Arbetet, dess innehåll och framför allt de relationer vi skapar där har en avgörande betydelse för både vår livskvalitet och vår förmåga att producera resultat över tid. Undersökningar av vad som verkligen ger arbetsglädje är tydlig. Det är framför allt människorna runt om kring oss som är avgörande för hur vi trivs på arbetet. Om vi arbetar tillsammans är jag den viktigaste delen i din arbetsmiljö och du den viktigaste delen i min.  På de flesta arbetsplatser brister vår kontroll över omgivningen åtminstone i någon mån, arbetsuppgifter, teknik, och den miljö vi verkar inom varierar, men det finns en sak som vi som individer och medarbetare alltid har kontroll över och det är hur vi behandlar andra. Den här föreläsningen visar på vilken förmåga individen har att ta ansvar för sin egen och andras arbetsmiljö och varför det ibland är lätt att veta vad man borde göra, men svårare att faktiskt göra det.

Fredric Bohm har forskningsbaserad kunskap och många års  praktisk erfarenhet av att hjälpa både organisationer och individer till att hitta gnistan som leder till glädje både i arbetet och i livet. Fredric levererar en föreläsning full av positiv energi som i högt tempo tar med dig får ahh…till Ahaaa…till AHAA. 

FÖRÄNDRING
Förändring är lätt, åtminstone i teorin. Förändringsarbeten följer en väl etablerad och beskriven process som steg för steg leder till ett nytt förhållningssätt. Trots alla trappor, cirklar och fyrfältsdiagram betraktas tre av fyra förändringsprocesser i Svenska organisation som åtminstone delvis misslyckade. Anledningen är att förändring ställer stora krav på inställningen och attityden hos dom som ska genomföra den. Samtidigt vet vi att det finns en mängd mentala reflexer som ytterst härstammar från vårt evolutionära arv som gör det svårt att fungera i förändringsskeden. Vi ser risker lättare en möjlighet, vi har ett stort behov av goda relationer med våra kollegor samtidigt som vi prioriterar ned att underhålla dom och vi tappar energi och blir passiva när vi behöver vara handlingskraftiga. Fredric beskriver de mänskliga reaktioner som kan sätta krokben i förändringsprocesser, hur man kan identifiera dom och hur man som medarbetare och människa kan ta tillbaka kontrollen över sitt handlande och fungera som bäst när behovet är som störst. Allt i en föreläsning som är fylld av positiva exempel, glada skratt och som ger dig den energi du behöver för att bli framgångsrik i förändring.

ORGANISATIONSKULTUR, LAGARBETE OCH PRESTATION
Att den mentala inställningen till arbetet är av avgörande betydelse för prestation är något vi känt till sedan länge. Att vårat sätt att tänka, resonera och gripa oss an en uppgift självklart är viktigt för det resultat vi försöker åstadkomma är ingen hemlighet, det är lika självklart att attityd smittar från en person till en annan. Det finns organisationer som lyckats bra med att fånga styrkan i individens attityd och forma den till en hållbar, positiv och prestationshöjande kultur. Fredric har som utvecklingschef på konsultföretaget Wildfire utvecklat de verktyg och metoder som många av våra mest kulturstarka organisationer arbetar med i dag. Han har en nära koppling till den vetenskapliga forskning som finns på området och bred praktisk erfarenhet av att som vad som skiljer organisationer som har i att skapa en framgångsrik organisationskultur från de som misslyckas.

Fredric har en tydlig förankring i den vetenskapliga forskning som finns på området och kan med sin långa praktiska erfarenhet leverera en föreläsning full av positiv energi som garanterat lockar till många skratt medan den ger dig kunskap som håller för granskning och praktiska råd om hur du ska agera i din vardag.

IDROTT, PRESTATION OCH KONSTEN ATT VINNA MOT ALLA ODDS
Har du någonsin undrat varför Island, ett land med 300.000 invånare kan producera ett fotbollslag som kan slå England, en av världens ledande fotbollsnationer? Hur det kan komma sig att Vitryssland slog ut Sverige i den där ödestigna kvartsfinalen OS Is-hockeyturneringen 2002 trotts att de inte hade en enda spelare som skulle ha platsat i den Svenska truppen,? Överallt finns det exempel på idrottslag, företag och organisationer som gång på gång visar att de har förmågan att trotsa oddsen och leverera resultat som andra inte trodde var möjliga. 

Fredric Bohm har lång erfarenhet av att arbeta med högpresterande organisationer inom så väl idrott som näringsliv. Han delar med sig av både de teorier som förklarar varför vissa organisationer gång på gång verkar kunna leverera resultat trotts tillsynes övermäktigt motstånd och de praktiska erfarenheter som ger dig de redskap du behöver för att bli framgångsrik både professionellt och privat.

Referenser

Pedagogisk, underhållande och bra tempo. Dessutom är Fredric Bohm tydlig och mycket intressant.
MA-System

Beundransvärt engagemang och energi. Fredric har en gedigesom gör att man får förtroende för honom. Dessutom är rolig och blandar allvar och skoj på ett bra sätt.
Lidköpings Kommun

Karismatisk föreläsare som berör och tar upp viktiga frågeställningar med humor.Tänkvärda relationer, beteenden och fenomen. Fredrics föreläsning fastnar på ett bra sätt.
Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision