Intresseanmälan

Fredrik Sträng Professionell äventyrare, bergsklättare & inspiratör

Tankens kraft och vinnande team

Välkommen till Fredrik Strängs inspirerande värld, där äventyr möter arbetsliv och där hissnande berättelser om överlevnad och äventyr ger nytt liv till företagskulturen. Fredrik är en passionerad inspirationsföreläsare som specialiserar sig på att föra in insikter om arbetsglädje, motivation, teamwork och konsten att orka på arbetsplatsen.

”Det blir inte mindre brant för att jag gnäller. Det jag kan ändra på är min attityd till lutningen.”
– Fredrik Sträng

Presentation

Fredrik Sträng är Sveriges främsta höghöjdsklättrare och har klättrat de högsta och farligaste bergen på planeten. Utmaningen är att Fredrik alltid varit höjdrädd. Botemedlet var inte att undvika höjder. Lösningen var att lära sig att klättra.

Hans strävan att nå toppar har slående likheter med de drivkrafter, strategier och riskanalyser som vi ställs inför på jobbet och i vardagen. Idag coachar Fredrik företag och privatpersoner att nå sitt eget ”Mount Everest”. I sina föreläsningar talar han om den ädla konsten att hitta motivation, och framgångsnycklarna till teamutveckling för alla som vill bestiga sitt eget ”Mount Everest”.

Fredrik är en härlig inspirationskälla som med sin energi, kraft, kunskap och glädjespridande engagemang kommer att berika dig på många plan.

Fredrik har klättrat 7 av världens högsta berg inkl. Mount Everest, 7 Summits (högsta berget på varje kontinent) på Guinness världsrekordtid och förste svensk.

Han har varit med i Framgångspodden, P3 dokumentär, gjort dokumentärfilmer för bl.a. SVT, TV4, NatGeo och Discovery, författat två böcker, och grundat hinderbanetävlingen Everest Challenge och green cargo projektet Solair Quest – jorden runt non-stop i ett soldrivet luftskepp. Han är även forskarassistent för Stanford University och Umeå universitet i beslutsprocesser i extrema miljöer samt ACMC Meta-coach och ICF idrottscoach.

Exempel på teman och rubriker

Inspirera arbetsglädje och motivation
Fredrik Sträng är inte bara en erfaren bergsklättrare, utan också en expert på att övervinna utmaningar och hitta glädje i svåra situationer. Hans äventyr har utrustat honom med en unik förmåga att inspirera team att hitta glädje i arbetslivet och att uppnå enastående resultat.

Fredrik är Närke-killen som var mobbad, notoriskt höjdrädd och som gick i terapi för sin dödsångest till att bli Svergies främsta höghjödsklättrare. Efter klättringar på liv och död, och där Mount Everest var ett av bergen som han bestigit, så vet han att din inställning avgör om du lyckas eller misslyckas, om du överlever eller inte. Vad krävs då för att lyckas med ditt ”Mount Everest”? De flesta tänker fel. De undrar hur de ska hitta motivationen att orka lite till. Fredrik tänker: hur mycket vill jag nå mitt mål på en skala från 1-10?

Förbättra teamwork och samarbete
Genom sina många expeditioner i extrema miljöer har Fredrik Sträng utvecklat en djup förståelse för vikten av teamwork och samarbete. Han delar med sig av sina erfarenheter och insikter för att hjälpa organisationer att bygga starka och effektiva team.

Konsten att orka och övervinna hinder
Fredrik har stött på ofantliga utmaningar i sitt äventyrsliv, och han delar de kraftfulla strategierna och mentaliteten som hjälpt honom att orka och fortsätta framåt. Hans föreläsningar är en källa till inspiration för att övervinna hinder och nå nya höjder.

Beslutsprocesser
Även ett icke-beslut är en form av ett beslut, och många förlitar sig på att framförvarande har förstått uppgiften och vet vart ni är på väg. Detta beteende grundar sig i ”jag är för trött o likgiltig för att bry mig”. Ett beslut kan innebära skillnaden mellan liv och död på ett berg eller konkurs för ett företag. Fredrik har forskat om fenomenet ”Toppfeber” tillsammans med Stanford och Umeå universitet.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg