Intresseanmälan

Fredrik Sträng Professionell äventyrare, bergsklättare & inspiratör

Fotograf
Pierre Näsman

Om tankens kraft och vinnande team

Fredrik Sträng har alltid varit höjdrädd. Botemedlet var inte att undvika höjder. Lösningen var att lära sig att klättra. Fredrik är en av Sveriges främsta höghöjdsklättrare och har klättrat de högsta och farligaste bergen på planeten.

Hans strävan att nå toppar har slående likheter med de drivkrafter, strategier och riskanalyser som vi ställs inför på jobbet och i vardagen. Idag coachar Fredrik företag och privatpersoner att nå sitt eget ”Mount Everest”. I sina föreläsningar talar han om motivation, kreativt tänkande, teamutveckling och entreprenörskap för alla som känner för att knäcka sitt eget ”Mount Everest”

Presentation

 

Fredrik Sträng är en härlig inspirationskälla som med sin energi, kraft, kunskap och härliga engagemang kommer att berika dig på många plan.

Fredrik Sträng är Skandinaviens främste höghöjdsklättrare (Klättrat 8 av världens högsta berg inkl. Mount Everest, 7 Summits (högsta berget på varje kontinent) på Guinness världsrekordtid & förste svensk).

Han har varit med i Framgångspodden med över 800 000 lyssnare, gjort tre dokumentärfilmer för bl.a. SVT, TV4 och Discovery, författat två böcker och grundat Everest Challenge och Solair Quest. Han är även forskarassistent, ACMC Meta-coach och ICF idrottscoach.

Fredrik Sträng. Äventyrare, Bergsklättrare, Föreläsare. Fredrik Sträng har gjort åtta 8000 m expeditioner. Föreläser om motivation, kreativt tänkande, teamutveckling och entreprenörskap för alla som känner för att knäcka sitt eget "Mount Everest”. Ring Skillspartner - 08-684 049 24.

Jag har alltid varit höjdrädd. Botemedlet är inte att undvika höjder. Lösningen är att lära sig att klättra.  – Fredrik Sträng

Exempel på teman och rubriker

Tankens kraft kan försätta berg
Fredrik Sträng är Närke-killen som var mobbad, notoriskt höjdrädd och som gick i terapi för sin dödsångest till att bli Skandinaviens främsta höghjödsklättrare med bland annat åtta toppar ovanför 8.000 m och ett världsrekord. Efter klättringar på liv och död, och där Mount Everest var ett av bergen som han bestigit, så vet han att din inställning avgör om du lyckas eller misslyckas, om du överlever eller inte.

Fredriks strävan att nå toppar har slående likheter med de drivkrafter, strategier och riskanalyser som vi ställs inför på jobbet och i vardagen. Vad krävs då för att lyckas med ditt ”Mount Everest”? De flesta tänker fel. De undrar hur de ska hitta motivationen att orka lite till. Fredrik tänker: hur mycket vill jag nå mitt mål på en skala från 1-10? I föreläsningen berör Fredrik även Ledarskap på liv och död (i dödzonen på 8.000 meter måste du ”walk the talk”), Nå toppen och må toppen (ditt bästa jag oftare), coachande vinnarkultur (implementera elitidrottarens vinnarinstinkt i företaget).

Vinnande team
Varför lyckas vissa team nå toppen? Vi börjar med vad vi har gemensamt i teamet = önskan att nå toppen, istället för att diskutera meningsskiljaktigheter. Sedan fördelar vi tydliga roller och är noggranna med vad som förväntas av respektive part.

Toppfeber
Toppfeber är ett fenomen som inte bara gör sig igenkänt inom klättring utan även i näringslivet. Målet blir så personligt att man trots tydliga varningssignaler inte avböjer ett toppförsök. Här pratar Fredrik om vikten att fatta rätt beslut under extrem press och stress.

Kommunikation
Kommunikationen idag är för dålig. Sändaren ska inte kritisera en person men vi behöver även öva på att ha högt till tak så att vi inte gynnar ett PK-samhälle. Vägen framåt är att kommentera ett beteende och mottagaren ska praktisera RASA = receive (lyssna), appreciate (uppskatta), summarize (summera), ask (ställ följdfrågor).

Beslutsprocesser
Även ett icke-beslut är en form av ett beslut, och många förlitar sig på att framförvarande har förstått uppgiften och vet vart ni är på väg. Detta beteende grundar sig i ”jag är för trött o likgiltig för att bry mig”. Ett beslut kan innebära skillnaden mellan liv och död på ett berg eller konkurs för ett företag.

Krishantering
Kriser kommer och går. Regeln är att kris aldrig ska övergå i katastrof men för de flesta så betyder kris = katastrof. Problemet är att folk ofta spenderar tiden med att oroa sig och/eller önsketänka bort problem istället för att öva på att hantera dem när de väl inträffar.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB