Intresseanmälan

Gabriella Wejlid Kreativitetskonsult, föreläsare och författare

Öka kreativiteten och få en helt ny förståelse för din hjärna!

Gabriella Wejlid håller aktiva seminarier som ger energi, skratt, aha-upplevelser och helt nya tankar. Vi ser hur man kan plocka fram kreativiteten, hitta fokus, förbättra minnet, bli tryggare talare och få hjärnan att göra lite mer som vi vill.

Presentation

Gabriella Wejlid har i 10 års tid utbildat företag, kommuner och organisationer i hur man tänker nya tankar, hittar möjligheter och tränar upp de funktioner i hjärnan som man vill träna upp.

Gabriella har även skrivit flera böcker om hur hjärnan fungerar, bland annat ”Ja tack, hjärna!” och ”Mycket Hjärna”.

Gabriella Wejlid pratar om hur vi kan använda hjärnan ännu bättre, frigöra kreativiteten och minnas precis det vi vill minnas.

Exempel på teman och rubriker

HJÄRNAN OCH DISTANSARBETE
– En inspirerande föreläsning om att arbeta på distans

Hur vi skapar de bästa förutsättningarna för kreativitet, motivation och arbetsglädje när vi distansarbetar.

Vi ser hur vi kan få ut bästa möjliga av distansarbete. Hur sätter vi fart på kreativiteten när vi inte spontanpratar med kollegor?  Hur hanterar vi nya former av distraktioner? Och hur skapar vi en gemenskap som ger motivation, energi och arbetsglädje?

Seminariet kan anpassas efter era behov.

Vi kommer bland annat att titta på;

1. Öka kreativiteten
Stärk förmågan att tänka helt nytt! Vi ser vad kreativitet är och hur man kan plocka fram sin kreativitet just när man behöver den. Vi ser hur man sätter fart på idéflöde och inspirationskickar, både där man spånar själv och genom att i rätt fas diskutera med andra.

Hitta fokus
När vi arbetar fokuserat blir vi mer effektiva, känner större arbetsglädje och upplever mindre stress. Men hur hittar vi fokus när vi så lätt blir distraherade? Vi ser hur vi tränar upp vår förmåga att fokusera, hur vi hanterar inre och yttre distraktioner och vilka verktyg vi kan ta hjälp av.

Skapa gemenskap
Att känna gemenskap, att arbeta mot gemensamma mål och få feedback är viktiga delar för vår motivation. Hur hanterar vi dessa behov när vi distansarbetar? Och hur hanterar vi individuella skillnader kring hur mycket och på vilket sätt vi vill ha kontakt?

Motivation och hjärnans belöningssystem
Hur tar man hjälp av hjärnans belöningssystem för att öka sin arbetsglädje och motivation? Vi ser vad skillnaden är mellan yttre och inre motivation, och hur vi själva kan sätta fart på båda för att ha roligare på jobbet och nå dit vi vill!


ÖKAD KREATIVITET
– Stärk förmågan att tänka helt nytt!
Vi ser hur man kan träna sin kreativitet, upptäcka nya möjligheter och plocka fram kreativiteten just när man behöver den. Det här är ett aktivt seminarium med många övningar. Vi sätter fart på idéflödet, skapar nya tankebanor och hittar nya lösningar och möjligheter. Även de som inte alls ser sig som kreativa brukar komma med massor av idéer och ha riktigt, riktigt kul.

Vi ser hur hjärnan utvecklas av förändring, hur vi kan bryta tankemönster och hitta rätt fokus. Vi ser också hur man stärker kreativiteten i en grupp, och hur man kombinerar kreativitet med kritiskt och logiskt tänkande utan att blockera varandra. Seminariet är energigivande och inspirerande med mycket skratt. Samtidigt ger det konkret kunskap, användbara tekniker och värdefulla insikter om den egna hjärnan. Seminariet kan vara en inspirerande start på en utvecklingsperiod eller en energifylld del i en konferensdag.


HJÄRNAN PÅ JOBBET

– få en helt ny förståelse för kreativitet, motivation, fokus och hjärnans belöningssystem
Få en helt ny förståelse för kreativitet, motivation, fokus och hjärnans belöningssystem! Det här är ett aktivt seminarium med mycket övningar, skratt och nya insikter. Seminariet ger en ny förståelse för hur hjärnan fungerar och hur vi får den att göra lite mer som vi vill. Vi ser hur vi kan träna kreativiteten, hitta fokus, minska hjärnstress och anpassa jobbet efter hjärnan.

Vi kan också titta på hur man förbättrar minnet och blir imponerande skicklig på att minnas namn och fakta. Vi ser också hur man tar hjälp av hjärnans belöningssystem för att öka sin arbetsglädje och motivation. Vi ser vad skillnaden är mellan yttre och inre motivation, och hur vi själva kan sätta fart på båda för att ha roligare på jobbet och nå dit vi vill!


KREATIV RETORIK
Kreativ retorik handlar om att vara trygg, närvarande och flexibel i alla talarsituationer. För att hålla en bra presentation behöver man kunskap, praktiska verktyg och full tillgång till sin kreativitet – så att man kan tänka nytt och tänka snabbt. Med ett seminarium i kreativ retorik får hela gruppen redskap för att kunna hålla intressanta och inspirerande presentationer, känna sig helt trygga som talare, skapa kontakt med lyssnarna och kunna hantera oväntade frågor och situationer. Det här är ett aktivt seminarium med mycket övningar som ger en ny förståelse för hjärnan, kreativiteten och retoriken. Kreativ retorik kan också ges som utbildning i mindre grupp.

Referenser

Tack! Alla var supernöjda och pratade om hur bra eftermiddagen igår var även idag! Vi hade också vår roligaste middag någonsin, det berodde säkert till viss del på all energi som släpptes lös under ditt pass! Så tack igen!
Strateg, Region Halland 

Vi har bokat Gabriella Wejlid för flera större konferenser. Det har varit mycket uppskattade och inspirerande seminarier som fått högsta betyg av deltagarna.
VD, KompetensGruppen

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg