Möten mellan människor, beteenden och kommunikation

Gillis Herlitz är en av landets mest efterfrågade föreläsare och folklivsforskare och har lång praktisk erfarenhet av att arbeta med frågor som rör kulturskillnader och mänskliga relationer. Han vet vad som krävs för att en organisation skall nå fram till ”den goda arbetsplatsen”. Gillis är omtyckt för sin förmåga att ge klarhet i kultur- och etikfrågor som många företag brottas med idag.

Förmågan att kommunicera handlar om personlig utveckling. Det handlar också om vilka normer och värderingar som är accepterade på arbetsplatsen. Vet man det blir man trygg i mötet med andra människor och kan visa värme och intresse.

Presentation

I sina föreläsningar poängterar Gillis Herlitz det egna ansvaret, det man gör och inte gör i kontakten med sina arbetskamrater.

Gillis Herlitz talar om hur våra fördomar, vare sig vi erkänner dem eller inte, ställer upp hinder och skapar grundlösa konflikter. Han lyfter fram möjligheterna som finns i att arbeta med människor som inte tycker likadant.

Gillis tar uppdrag som föreläsare och moderator.

Bakgrund
Gillis Herlitz är fil. lic. i etnologi, antropolog, och har mångårig erfarenhet från utlandsarbete med SIDA, UD och FN. Numera är han verksam som forskare, föreläsare och handledare inom frågor som rör mänskliga relationer, främst sådana med etniska/kulturella förtecken.

Under senare år har Gillis fördjupat sig alltmer i mänskliga reaktioner under brytningstider, typ övergången från agrar- till industrisamhället och denna tids motsvarande övergång till informationssamhället.

Gillis har Dalai Lama som en stor inspirationskälla. Framförallt hans tankar om vikten att finna en inre jämvikt och frid i sig själv, i stort sett oberoende av omvärlden. Att följa Dalai Lama kan bidra till att skapa människor som är lätta att vara med, som inte är fördömande eller aggressiva, men vet absolut var gränserna ska dras.

Exempel på teman och rubriker

 • Kommunikation
 • Möten
 • Bemötande
 • Etik och relationer
 • Den goda arbetsplatsen
 • Arbetsglädje
 • Konflikthantering
 • Kulturmöten
 • Social kompetens: på vilket sätt kan social kompetens bidra till bättre och mer effektiva arbetsplatser

Referenser

Gillis är en medryckade föreläsare. Han har en skön ”approach” och föreläser med humor, engagemang och ett stort stort hjärta.
Riksdagsförvaltningen

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg