Fotograf
Mats Bergman

Inspiration till integration

Hanif Azizi en van föreläsare och debattör. Han anlitas av skolor, företag och organisationer för att inspirera ungdomar och yrkesverksamma med att bidra till ett tryggare och inkluderande samhälle.

Parallellt med sina uppdrag jobbar Hanif som områdespolis i Stockholms nordvästra förorter. Där möter han dagligen marginaliserade ungdomar som söker sig efter en identitet, en tillhörighet.

Presentation

Hanif Azizi vill öka förståelse för olikheter, fördomar, kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin unika historia vill han inspirera och skapa förutsättningar för skolor, myndigheter och organisationer att utveckla sitt integration- och mångfaldsarbete.

Hanif Azizi, född i Shiraz Iran, uppväxt på en militärbas i Irak. Hans föräldrar var medlemmar i Folkets Mojahedin, en tidigare terrorstämplad organisation.

1991 utbröt kriget i Irak
Hanif skickades tillsammans med sin bror Saleh till Sverige. Som tonåring kom bröderna till tryggheten i Sverige där de växte upp i olika familjehem.

Hanif brukar prata om hur det var att ständigt gå runt med en tung ryggsäck, känna sig annorlunda och med svårigheter att passa in. Vid 19 år ålder bestämde han sig att lämna Sverige för att ansluta sig till sina föräldrars organisation, men ett trasigt pass satte stopp för hans resa.

Hanif Azizi medverkar regelbundet på nationella och internationella konfe­renser. Hans föreläsningar skräddarsys efter önskemål. Föreläsningarna bygger på hans erfarenhet som flykting och som polis. Forskning blandas med beprövad erfarenhet.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun