Intresseanmälan

Henrik Jönsson Entreprenör, författare, youtuber

Fotograf
Jens Nordström

Kommunikation, entreprenörskap & framtid

Henrik Jönsson är livslång entreprenör och en av Sveriges populäraste samhällskommentatorer på YouTube. Henrik har byggt flera framgångsrika IT-verksamheter, gett ut böcker om popkultur och blivit en populär YouTuber med över en halv miljon videovisningar varje månad.

Henrik inspirerar och ifrågasätter – och hjälper människor att finna energi och mening genom att tänka entreprenöriellt.

Henrik kan bokas som föreläsare, workshopledare och som moderator.

Presentation

Henrik startade sitt första företag 1994, och har sedan dess startat och drivit åtskilliga IT-verksamheter, bland andra mjukvaruföretaget Divine Robot i Malmö, och matukörningstjänsten Hungrig.se i Lund. Han medverkar som ledarskribent i flera av Sveriges största dagstidningar, och sedan ett år tillbaka driver han en populär YouTube-kanal med fokus på intervjuer, politik och samhällstrender. Henrik verkar vid sidan av denna plattform även som föreläsare och coach.

Exempel på teman och rubriker

Att uppfinna sig genom kriser
Ger livet dig citroner? Gör citronsaft – så går talesättet. Det är slentrian, och saft är en produkt med låg marginal – men vad gör man i en riktig kris när saft inte gör någon nytta? En citrusfrukt kan faktiskt även bli ett batteri. Med positiv attityd och enkla råvaror demonsterar Henrik med humor och exempel från sina egna misslyckade projekt hur man vänder förlust till vinst och lever ett meningsfullare, mer innovativt liv.

Bullshit eller Business
Hur sållar man agnarna från vetet, skitsnackarna från superstjärnorna och bullshittarna från businessmännen? Henrik ger humoristiska exempel från sitt liv i näringslivet och ger publiken konkreta övningar för att lära sig känna igen det autentiska entreprenörskapet i sig själva och andra.

Allt du känner till är dött: att överleva e-pokalypsen
Detta är en presentation av hur den nära framtiden kommer att se ut, fungera och hur man överlever den. Föreläsningen inleds med en historisk genomgång av hur den tekniska utvecklingen transformerat samhället, vilket blir en resonansbotten för analysen av de kommande 20 åren. Henrik tillhandahåller konkreta redskap för att analysera din egen verksamhet och på vilket sätt man positionerar sig för löpande återuppfinnelse i en framtid präglad av allt hastigare förändring.

Surfa eller drunkna?
Kommunikation är svårt. Historien präglas av missförstånd och motstånd – men också av framsteg. Vad skiljer dagens samhälle från tidigare kommunikationsepoker, och hur undviker vi missförstånden, minskar motståndet och omfamnar framstegen?

Följ med entreprenören och YouTubern Henrik Jönsson på en resa i kommunikation, från en serietecknarskola i början av 90-talet till en nätpublik på flera hundra tusen människor. Från det första ordets Kommunikation 1.0 till den digitala svärmens Kommunikation 4.0 – och lär dig de nätsociala koder som skiljer engagemang från irrelevans.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium