Intresseanmälan

Henrik Mitelman Analytiker, rådgivare & prisbelönt krönikör i Dagens industri

Prisbelönt krönikör, oberoende finansanalytiker, föredragshållare och moderator

Henrik Mitelman är oberoende analytiker, rådgivare, prisbelönt krönikör i Dagens industri, föredragshållare, moderator, programledare för Börsrådet på DiTV och styrelseledamot. Henrik bjuder på en fartfylld resa från Svedala till Singapore, från Hudiksvall till Hanoi. Allt hänger ihop. Henrik är en känd kommentator i Dagens industri som vill få oss att blicka utanför Sverige. Han vann dessutom årets ekonomijournalist 2017.

Henrik är känd som en mycket entusiastisk talare. Hans intresse och engagemang för världstrenderna är omvittnat och omtalat.

Intresserad av en initierad och fartfylld föreläsning med Henrik Mitelman. Kontakta oss på Skillspartner så berättar vi mer.

Presentation

Henrik Mitelman var tidigare chefsstrateg och global chef för SEBs topprankade analysavdelning. Vid ett flertal tillfällen har han blivit utsedd till Sveriges bästa analytiker. År 2011 lämnade Henrik SEB och startade en fristående analysfirma. Sedan dess har han profilerat sig i Di som en färgstark skribent och analytiker.

Under de senaste åren han skrivit och analyserat den makroekonomiska och finansiella utvecklingen på plats i Estland, Lettland, Litauen, Norge, Finland, Danmark, Polen, Tyskland, Belgien, Frankrike, Italien, Tjeckien, Spanien, Portugal, Grekland, Vietnam, Kina, Hongkong, Indien, Thailand och USA. Henrik Mitelman har koll på läget.

Henrik Mitelman kombinerar sitt skrivande med föredrag för företag och institutioner som till exempel vid större kundträffar eller ledningsgruppsmöten. Henriks spännande föreläsningarna brukar fokusera på det dagsaktuella läget, möjligheterna i dagens världsekonomi, hur utvecklingen ser ut i tillväxtländerna som allt mer tar över stafettpinnen, samt hur våra chanser ser ut här i Norden.

Henrik är känd som en mycket entusiastisk talare. Hans intresse och engagemang för världstrenderna är omvittnat och omtalat. Eller som han själv säger: ”Ibland blir det rätt, ibland går jag snett. Men det är ruskigt spännande. Aldrig tidigare har världen förändrats så snabbt”.

 • År 2011 höll Henrik Mitelman årets Bertil Ohlin-föreläsningen.
 • År 2013 fick Henrik Mitelman pris som ”Årets moderator” av Financial Hearings.
 • År 2015 utgav han tillsammans med bl a Alexander Bard och Sofia Ulver boken Tillväxt & Trender.
 • Med Hans Peter Larsson skrev Henrik Mitelman 1998 boken Platt skatt.
  2017 erhöll han priset som årets bästa ekonomijournalist av Financial Hearings.

Henrik har en master’s degree i nationalekonomi från Lunds universitet. Sedan 2015 är Henrik styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet. Sedan år 2017 är han också styrelseledamot i Grand hotell i Lund.

Exempel på teman och rubriker

 • Makroekonomi
 • Finansiell utveckling
 • Ekonomiska världstrender

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards