Intresseanmälan

Henrik Pallin

Expert på sociala medier och integritet på nätet

Sociala medier har blivit en viktig faktor i samhället. Facebook, Twitter och bloggar är en naturlig del av många människors liv.

Henrik Pallin är föreläsare och rådgivare inom sociala medier. Han hjälper företag och organisationer att utveckla sin kommunikation, men också hur man i praktiken arbetar med integritet och sociala medier. Han föreläser dels om strategier för hur man med hjälp av sociala medier ska få ut sitt budskap för organisationer och företag och dels om policies.

2015 fick Henrik ta emot utmärkelsen ”Årets digitala personlighet” i Värmland för mitt arbete med ungdomar.

Presentation

På sociala medier skriver man om sitt liv och händelser som påverkat dagen. Man pratar och skriver om produkter, tjänster och varumärken på ett sätt som kan ha stor påverkan på organisationers och företags rykte. Att som missnöjd medborgare skriva om sitt missnöje på nätet är enkelt, smidigt och slagkraftigt. Följderna och konsekvenserna av ett nätdrev kan bli förödande för enskild förening, förbund eller individ.

Som organisation måste man vara medveten om kraften som finns i det man skriver på nätet och vilket budskap det skickar. Som ombudsman/anställd är man alltid en representant även när man som privatperson deltar i aktiviteter utanför arbetstid. Den värdegrund man har i organisationen måste alltså även genomsyra beteendet och de fotspår man lämnar online.

Henrik Pallin jobbar som kommunikationsrådgivare med fokus på sociala medier och internet. Han brinner för det samspel mellan människor som formar nätet, och jobbar också med individers nätvanor. Henrik är en flitigt anlitad föreläsare inom sociala medier. Med ett roande och inspirerande sätt förklarar hur man kan använda social medier för att nå ut, men han pratar också om de drivkrafter som styr vårt beteende på nätet. Henrik anpassar alltid sina föreläsningar efter målgruppen och behovet i er organisation.

Henrik Pallin hållser sig kontinuerligt uppdaterad på aktuell forskning inom de ämnen som är relevanta eftersom Henrik tycker att det är av yttersta vikt att ha vetenskaplig förankring i hans budskap och det han lär ut.

Henrik förälder även för barn och ungdom. Varje år möter han mer än 5 000 barn och unga genom mina föreläsningar på skolor över hela landet. Det här ger honom en unik insyn i ungas egen syn på nätet; deras egen syn på integritet och sociala medier.

Exemel på några av Henriks uppdragsgivare är Färjestads BK, Socionomdagarna, ABF, SISU-idrottsutbildarna, Stockholms stad, Socialdemokraternas riksdagsgrupp, Förskoledagarna och Karlstads Universitet.

Henrik Pallin - Föreläsare & rådgivare inom sociala medier för näringsliv, offentliga verksamheter, skolor, barn & ungdom. Hjälper organisationer att utveckla sin kommunikation, men också hur man i praktiken arbetar med integritet och sociala medier. Nätmobbning och nätkränkningar.

Henrik Pallin möter varje år mer än 5 000 barn genom sina föreläsningar på skolor över hela landet. Det här ger honom en unik insyn i ungas egen syn på nätet, deras egen syn på integritet och sociala medier.

Exempel på teman och rubriker

 • Strategier för sociala medier
 • Introduktion till sociala medier
 • Trender
 • Policies för sociala medier
 • Vad kännetecknar social medier och vad skiljer dem från ”gammelmedia”?
 • Vad säger lagen? Kan man få sparken för en status på Facebook?
 • Sociala medier och arbetsmiljön
 • Vad går gränsen mellan personlig, privat och representant?
 • Kan man vara kompis med sina kunder/brukare på Facebook?
 • Uthängning och negativ exponering i sociala medier
 • Integritet och kommunikation i sociala medier
 • Nätmobbning och nätkränkningar

Se även Henriks utbildning/temadag som vänder sig till dig som arbetar med barn inom samhällsvård>>

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB