Intresseanmälan

Jacqueline Joo Föreläsare, KBT-terapeut, ICF-& DISC-coach och författare

Förstå dig själv och andra ännu bättre – med hjälp av DISC

Vi väljer inte våra kollegor. Ändå förväntas det att vi ska fungera bra ihop. Samarbetet ska vara smidigt, kommunikationen flyta och relationerna vara fria från missförstånd och konflikter. Och när perioder av stress kommer förväntas vi jobba ännu effektivare tillsammans. Men hur klarar vi det utan kunskap om grundläggande psykologi och djupare förståelse för vårt eget och andras beteende?

Jacqueline  Joo är föreläsare, KBT-terapeut, ICF-& DISC-coach och författare. Hon utbildar och coachar såväl ledningsgrupper och chefer som medarbetare inom relationer, kommunikation & samarbete och stresshantering.

Presentation

Jacqueline Joos föreläsningar och workshops fokuserar på att stärka arbetsplatsens interna och externa relationer. Deltagarna får ökade insikter om såväl sitt eget som omgivningens (kollegor/kunder/samarbetspartners) agerande samt hur olika psykologiska faktorer påverkar oss omedvetet.

Jacqueline jobbar både med personlighetsanalysen DISC, det psykologiska verktyget mentalisering (”konsten att se sig själv utifrån och andra inifrån”) samt KBT-tekniker för stresshantering.

DISC-teorin, som härstammar från den amerikanska psykologen William Marston, förklarar det mänskliga beteendet och olika kommunikationsstilar utifrån fyra drivkrafter:

 • D-ominans/driv (röd personlighet) – mål/resultat i fokus
 • I-nflytande (gul personlighet) – sociala relationer/kreativitet i fokus
 • S-tabilitet (grön personlighet) – trygghet/samarbete i fokus
 • C-korrekthet (blå personlighet) – analys/kvalitet i fokus

Ingen personlighet och drivkraft är bättre än någon annan – men DISC-teorin och DISC-analysen hjälper oss att förstå våra olikheter. Vi får en ökad självinsikt och bättre förståelse samt mer empati för de vi möter. Genom att inse våra begränsningar, dra nytta av varandras styrkor och rikta vår kommunikation kan vi öka samarbetet och förbättra effektiviteten i våra arbetsprojekt. Trivs vi med kollegorna mår vi också bättre på jobbet!

Det garanteras hög igenkänningsfaktor, relevant fakta och forskning samt många skratt och efterföljande snack som lever kvar länge på arbetsplatsen. Jacqueline föreläser både på svenska och engelska.

Jacqueline Joo är flitigt anlitad av Sveriges största medier och förekommer ofta som expert i TV4 Nyhetsmorgon, SVT Morgonstudion, Lyxfällan, Expressen, Aftonbladet, SR och NRJ. Hon har även gett ut en populärvetenskaplig bok om det socialpsykologiska verktyget mentalisering ”Din dolda sociala förmåga”.

Exempel på teman och rubriker

Jacqueline Joo föreläser bland annat under rubriker såsom

 • Förstå dig själv och andra ännu bättre – med hjälp av DISC
 • Maxa din sociala kompetens – bli ditt sociala jag 2.0
 • Stressa mindre – må bättre

Ämnesområden

 • Socialpsykologi
 • Personlighetspsykologi
 • Relationer
 • Teambuilding
 • Kommunikation
 • Samarbete
 • Beteenden
 • Personlighetsstilar och DISC
 • Mentalisering
 • Må bra
 • Hälsa
 • Social arbetsmiljö
 • Stress
 • Stresshantering med KBT

Referenser

”Världsklass!” – ”Vass!” – ”Fantastisk!” – ”MVG!” – ”Mycket påläst!” – ”Oerhört levande!” – ”5 getingar”
Personal på Arlanda Express (utbildning inom DISC för hela bolaget vid 12 tillfällen)

Jag kan verkligen rekommendera Jacqueline! Många ansåg att det var den bästa föreläsningen och föreläsaren på hela konferensen.
HR-specialist, Bravida AB

Jacqueline Joo gästade oss på vår kick-off som inspirationsföreläsare på temat ”Hur du bygger relationer effektivt”. Vi var supernöjda och Jacqueline gav mycket energi. Jag skulle gärna jobba med Jacqueline i liknande frågeställningar framöver.
Heads of Sales, Länsförsäkringar Stockholm 

We really enjoyed having Jacqueline present DiSC and work with the Qred team at our 3-year anniversary celebration. She brought an engaging, experienced and dynamic presence, which made the concepts and theory she presented come alive, and applicable in our day-to-day work at Qred, both in understanding our teammates and clients.
Co-founder, Qred

Jacqueline gav oss en fantastiskt värdefull workshop där teamet fick nya insikter om sig själva och varandra via DISC-analysen. Workshopen hölls på engelska. En inspirerande föreläsare och person som gav oss en riktig energikick! Vi tar med oss alla lärdomar i vår vardag framåt!
Managing Director Nordics, SSI

Jacqueline var lysande bra under vår workshop. Hon både läste in, tolkade och utmanade alla i gruppen, vilket passade oss oerhört bra. Jag är mycket nöjd och kommer att anlita Jacqueline igen!
vd, Medilens Nordic AB

Jacquelines föreläsning om DISC och Psykologisk trygghet greppade tag i oss redan vid hälsningsfrasen. Stämningen var märkbart förändrad efter workshopen. Väl investerade pengar!
Affärsområdeschef, Purac AB

Jag tog in Jacqueline för att med DISC-analys och ”Mentalisering” som en grund, utveckla vårt team och skapa en gemensam plattform för att arbeta med förändring. Vi var mycket nöjda efter en inspirerande, tankeväckande och utvecklande dag.
Chef för Verksamhetsutveckling, Lernia

Jaqueline var en otroligt uppskattad föreläsare. Hennes föreläsning om stress – där hon gav oss 12 konkreta KBT-verktyg – var väldigt matnyttigt. Som talare var hon erhört bra, tydlig och inspirerande. Jag rekommenderar henne varmt.
Präst, Svenska kyrkan Danderyds församling

När jag jobbade med att utveckla gruppen och våra interna relationer tog vi hjälp av Jacqueline och DISC. Jacqueline genomförde workshopen på ett professionellt, pedagogiskt och underhållande sätt. Nu har det gått en tid och vi kan se att vi har haft stor behållning av både DISC som verktyg och på det sätt som workshopen genomfördes. Bra jobbat!
IT-chef, Svenska Kraftnät

Alla vi som deltog är överens om att Jaqueline är en oerhört duktig föreläsare som kan sin sak. Professionell, inkännande och personlig!
Marketing manager, Sanoma utbildning

Jacqueline var en mycket uppskattad föreläsare som behöll hela gruppen fokuserad hela fyra timmar. Rekommenderar henne varmt!
Verksamhetschef, Serviceförvaltningen HR-Service Stockholms Stad

Söker ni en föreläsare som bidrar både till självutveckling och till teambuilding är Jacqueline helt rätt!
Representant för Ensamma Upphandlare, Båstads kommun

Jag hade förmånen att anlita Jacqueline som föreläsare på en av våra kickoffer. Hennes förmåga att entusiasmera och känna in publiken i kombination med att på ett pedagogiskt sätt presentera ämnet gjorde det till en mycket lärorik och intressant föreläsning. Kan varmt rekommenderas!
CEO and Founder, Gridpro

Anlitade Jacqueline till HR-dagen 2017 på Högskolan i Gävle. Hon är kunnig och har riktigt bra energi som föreläsare. Vi är jättenöjda!
HR-student och näringslivsansvarig för personalvetarlinjen, Högskolan i Gävle

Det var tydligt att Jacqueline har stor erfarenhet av att bemöta olika människor och gruppkonstellationer. Hon förmådde att guida varje individ samt kvarhålla gruppen i känsla av samhörighet. Vi är tacksamma för de verktyg vi har fått – en god början på bättre och stärkt samarbete på arbetsplatsen!
Helene Svanberg, Socialsekreterare, Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning Stockholms Stad

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium