Intresseanmälan

Jacqueline Joo Föreläsare, KBT-terapeut, författare och certifierad ICF-coach.

Fotograf
Nikolina Arcini

Skapa framgångsrika team: psykologi, relationer & kommunikation

Sedan 2008 och har Jacqueline Joo intervjuat, coachat, utbildat och föreläst för tusentals människor. Hennes huvudområden är personlighetspsykologi, utvecklingspsykologi, socialpsykologi och kognitiv beteendevetenskap och specialistkompetensen ligger inom sociala relationer, kommunikation och samarbete samt stresshantering.

Forskning visar att god psykisk hälsa hänger ihop med goda relationer. Ju bättre personalen trivs med varandra desto bättre mår de – och desto mer värde genererar de till företaget.

Jacqueline Joo en flitigt anlitad föreläsare, konferencier och ledarskapscoach.

Presentation

Vi väljer inte våra kollegor. Ändå förväntas det att vi ska fungera bra ihop. Samarbetet ska vara smidigt, kommunikationen flyta och relationerna vara fria från missförstånd och konflikter. Och när perioder av stress kommer förväntas vi jobba ännu effektivare tillsammans. Men hur klarar vi det utan kunskap om grundläggande psykologi och djupare förståelse för vårt eget och andras beteende?

Jacqueline Joos föreläsningar och workshops fokuserar på att stärka arbetsplatsens interna och externa relationer. Deltagarna får ökade insikter om såväl sitt eget som omgivningens (kollegor/kunder/samarbetspartners) agerande samt hur olika psykologiska faktorer påverkar oss omedvetet.

Tidigare var Jacqueline verksam med privat klientmottagning inom coaching och KBT-terapi med inriktning på sociala relationer, kommunikation, konflikt- och stresshantering. Hon har varit terapeut och coach åt en bred målgrupp, alltifrån studenter till CEO, marknads- och HR-chefer. I dag arbetar hon primärt som konsult mot företag. Hon föreläser även på engelska.

Jacqueline Joo är flitigt anlitad av Sveriges största medier och förekommer ofta som expert i TV4 Nyhetsmorgon, SVT Morgonstudion, Lyxfällan, Expressen, Aftonbladet, SR och NRJ. Hon har även gett ut en populärvetenskaplig bok om det socialpsykologiska verktyget mentalisering ”Din dolda sociala förmåga”.

Exempel på teman och rubriker

ÖKA FÖRSTÅELSEN – STÄRK RELATIONERNA!
Bygg förtroende och skapa goda relationer med socialpsykologins viktigaste verktyg – mentalisering!
Social kompetens är grunden för att lyckas skapa goda relationer. Ändå har få koll på vad begreppet egentligen innebär. Jacqueline tar med publiken på en relationell resa inom socialpsykologins värld. Vad innebär det instinktiva första intrycket och vad söker vi i nya människor? Varför klickar vi bättre med vissa än andra? Hur kan vi skapa goda relationer snabbt? Hur kommunicerar vi med vår omgivning utan att ens öppna munnen? Hur för man en ärlig men samtidigt socialt kompetent dialog? Och hur påverkar våra relationer vår fysiska och psykiska hälsa? Föreläsningen är baserad på forskning och Jacquelines 10-åriga kliniska erfarenhet som coach och KBT-terapeut.

SKAPA FRAMGÅNGSRIKA TEAM med PSYKOLOGISK TRYGGHET
Stärk gruppkulturen genom ökad psykologisk trygghet och ärligare kommunikation

Den enskilt avgörande faktorn för att skapa en stark gruppkultur – där teamet jobbar med istället för mot varandra – är psykologisk trygghet. Det visar Googles egna fleråriga studie samt forskning från Harvard och professor Amy Edmondson. Men vad är psykologisk trygghet och hur snabbt kan det brytas? Vilka faktorer krävs för att öka den psykologiska tryggheten i teamet? Och hur kan var och en jobba på detta i sin vardagskommunikation? Jacqueline går igenom de tre viktigaste faktorerna för att stärka individens psykologiska trygghet och lär publiken hur de kan tänka, känna och agera i linje med forskningen.

Exempel på ytterligare föreläsningsteman;

► Maxa din sociala kompetens
Bygg förtroende och skapa goda relationer med socialpsykologins viktigaste verktyg – mentalisering!
Skapa framgångsrika team
Stärk gruppkulturen genom ökad psykologisk trygghet och ärligare kommunikation.
Våga nätverka dig till nya relationer
Bli proffs på att mingla med 3-stegsmetoden Mingelalgoritmen.

Referenser

”Världsklass!” – ”Vass!” – ”Fantastisk!” – ”MVG!” – ”Mycket påläst!” – ”Oerhört levande!” – ”5 getingar”
Personal på Arlanda Express (utbildning inom DISC för hela bolaget vid 12 tillfällen)

Jag kan verkligen rekommendera Jacqueline! Många ansåg att det var den bästa föreläsningen och föreläsaren på hela konferensen.
HR-specialist, Bravida AB

Jacqueline Joo gästade oss på vår kick-off som inspirationsföreläsare på temat ”Hur du bygger relationer effektivt”. Vi var supernöjda och Jacqueline gav mycket energi. Jag skulle gärna jobba med Jacqueline i liknande frågeställningar framöver.
Heads of Sales, Länsförsäkringar Stockholm 

We really enjoyed having Jacqueline present DiSC and work with the Qred team at our 3-year anniversary celebration. She brought an engaging, experienced and dynamic presence, which made the concepts and theory she presented come alive, and applicable in our day-to-day work at Qred, both in understanding our teammates and clients.
Co-founder, Qred

Jacqueline gav oss en fantastiskt värdefull workshop där teamet fick nya insikter om sig själva och varandra via DISC-analysen. Workshopen hölls på engelska. En inspirerande föreläsare och person som gav oss en riktig energikick! Vi tar med oss alla lärdomar i vår vardag framåt!
Managing Director Nordics, SSI

Jacqueline var lysande bra under vår workshop. Hon både läste in, tolkade och utmanade alla i gruppen, vilket passade oss oerhört bra. Jag är mycket nöjd och kommer att anlita Jacqueline igen!
vd, Medilens Nordic AB

Jacquelines föreläsning om DISC och Psykologisk trygghet greppade tag i oss redan vid hälsningsfrasen. Stämningen var märkbart förändrad efter workshopen. Väl investerade pengar!
Affärsområdeschef, Purac AB

Jag tog in Jacqueline för att med DISC-analys och ”Mentalisering” som en grund, utveckla vårt team och skapa en gemensam plattform för att arbeta med förändring. Vi var mycket nöjda efter en inspirerande, tankeväckande och utvecklande dag.
Chef för Verksamhetsutveckling, Lernia

Jaqueline var en otroligt uppskattad föreläsare. Hennes föreläsning om stress – där hon gav oss 12 konkreta KBT-verktyg – var väldigt matnyttigt. Som talare var hon erhört bra, tydlig och inspirerande. Jag rekommenderar henne varmt.
Präst, Svenska kyrkan Danderyds församling

När jag jobbade med att utveckla gruppen och våra interna relationer tog vi hjälp av Jacqueline och DISC. Jacqueline genomförde workshopen på ett professionellt, pedagogiskt och underhållande sätt. Nu har det gått en tid och vi kan se att vi har haft stor behållning av både DISC som verktyg och på det sätt som workshopen genomfördes. Bra jobbat!
IT-chef, Svenska Kraftnät

Alla vi som deltog är överens om att Jaqueline är en oerhört duktig föreläsare som kan sin sak. Professionell, inkännande och personlig!
Marketing manager, Sanoma utbildning

Jacqueline var en mycket uppskattad föreläsare som behöll hela gruppen fokuserad hela fyra timmar. Rekommenderar henne varmt!
Verksamhetschef, Serviceförvaltningen HR-Service Stockholms Stad

Söker ni en föreläsare som bidrar både till självutveckling och till teambuilding är Jacqueline helt rätt!
Representant för Ensamma Upphandlare, Båstads kommun

Jag hade förmånen att anlita Jacqueline som föreläsare på en av våra kickoffer. Hennes förmåga att entusiasmera och känna in publiken i kombination med att på ett pedagogiskt sätt presentera ämnet gjorde det till en mycket lärorik och intressant föreläsning. Kan varmt rekommenderas!
CEO and Founder, Gridpro

Anlitade Jacqueline till HR-dagen 2017 på Högskolan i Gävle. Hon är kunnig och har riktigt bra energi som föreläsare. Vi är jättenöjda!
HR-student och näringslivsansvarig för personalvetarlinjen, Högskolan i Gävle

Det var tydligt att Jacqueline har stor erfarenhet av att bemöta olika människor och gruppkonstellationer. Hon förmådde att guida varje individ samt kvarhålla gruppen i känsla av samhörighet. Vi är tacksamma för de verktyg vi har fått – en god början på bättre och stärkt samarbete på arbetsplatsen!
Helene Svanberg, Socialsekreterare, Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning Stockholms Stad

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB