Intresseanmälan

Jeanette Ohlsson Carlborg Religionshistoriker med specialinriktning islam & arabisk kultur

Våga se möjligheterna i olikheterna

Jeanette Ohlsson Carlborg vänder sig till alla som vill öka sin kulturkunskap och bli bättre på interkulturella möten och bemötande samt att kunna se saker ur ett något annat perspektiv. Att ta upp frågor om kulturmöten, kulturskillnader, tolerens och förståelse är viktigt för hela vårt samhälle, idag kanske mer än någonsin. Ökade kunskaper ger större möjligheter att hantera nya situationer och undvika onödiga missförstånd.

Du kan också boka Jeanette Ohlsson Carlborg som moderator i sammanhang kring mångfald, kulturmöten, hederskultur, islam och den arabiska kulturen.

Presentation

I det mångkulturella samhället är kunskapen om hur vi kan möta och bemöta varandra på ett medmänskligt och professionellt sätt nyckeln till ett bra samarbete. Det handlar om att visa ömsesidig respekt och förståelse för varandras likheter och olikheter samt att våga se styrkan och möjligheterna i olikheterna.

Jeanette Ohlsson Carlborg inspirerar till ökad insikt och medvetenhet i frågor som rör mångfaldsarbete, hederskultur och interkulturell kommunikation. Hon är religionshistoriker med islam och den arabiska kulturen som specialinriktning.

Jeanette har bott 20 år utomlands i bland annat Libanon, Jemen och Pakistan. Hon är en varm och engagerad föreläsare som bjuder på kulturkunskap, illustrerande exempel och verktyg att arbeta vidare med.

Så länge jag kan minnas har jag rest och när jag inte har rest så har jag längtat efter att göra det. Som barn fick jag ganska tidigt uppleva att hela världen inte ser ut som Göteborg. Till Libanon flyttade jag med min familj när jag var 8 år, började i en amerikansk skola utan att kunna ett ord engelska, längtade hem de första månaderna men sedan tog nyfikenheten och lusten att upptäcka ny saker överhand.
– Jeanette Ohlsson Carlborg

Jeanette Ohlsson Carlborga föredrag och utbildningar är en blandning av humor och allvar samt teoretisk kunskap och egen erfarenhet från möten med människor från andra kulturer. Hon talar även om hedersrelaterad problematik, kulturmönster men även affärsnytta med mångfald.

Föredragen vänder sig till alla företag, organisationer och myndigheter som vill komma vidare med sitt mångfaldsarbete.

Jeanette Ohlsson Carlborg inspirerar till ökad kunskap och medvetenhet i frågor som rör mångfald, migration & interkulturell kommunikation. Vill du bli bättre på interkulturella möten, bemötande och att kunna se saker ur ett annat perspektiv? Boka Jeanette, tel 08-684 049.

Jeanette Ohlsson Carlborgs föreläsningar ger en ökad insikt om betydelsen av den egna rollen i mötet med människor och kunskap om hur man kan skapa goda förutsättningar för samförstånd och samarbete över kultur- och religionsgränser.   Foto: Emmy Jonsson

Exempel på teman och rubriker

 • Perspektiv på mångfald – att förstå en samtid i förändring
 • Möjligheter med gränsöverstigande möten och samarbete
 • Kulturmöten i vården – när patienter och vårdpersonal från olika kulturer möts
 • Kulturmöten i skolan – skapa dialog mellan skolpersonal och föräldrar/elever med olika kulturell bakgrund
 • Inspirationsföreläsningar – kulturmöten här och nu
 • Om hederskultur i Sverige idag
 • Om religion, kultur och samhällsliv i Afghanistan, Somalia och Syrien

Referenser

Vi har haft glädjen att anlita Jeanette Ohlsson Carlborg som föreläsare under rubriken ”Kulturmöten i vården” som en del av utbildningsdagarna ”Mångfald i fokus” för all personal inom Folktandvården Västerbotten i augusti 2014. Med både humor och entusiasm fångade hon uppmärksamheten hos deltagarna som efteråt lämnade kommentarer som: ”Mycket givande och intressant!, Skulle ha velat höra mer av henne!, Tänkvärt! Inspirerande!
Ledare för Utbildningsgruppen Folktandvården Västerbotten

Vi är mycket, mycket nöjda med Jeanette både som moderator och föreläsare. Hon var öppen, tydlig, påläst, väl förberedd, intresserad och besitter en stor kunskap som hon förmedlade mycket väl. Vi kunde inte ha haft någon bättre. Hon var suverän.
Karlstad kommun

Jeanette gör en fantastisk insats. Använder sina rika erfarenheter på ett viktigt och vettigt sätt. Hon visar flera sidor både av vår egen kultur och historia och av andras kultur. Klart att krockar uppstår. Jeanette förklarar de stora skillnaderna mellan oss och andra kulturer utan att generalisera för mycket.
Specialpedagog Västerviks kommun

Jag har fått flera spontana kommentarer om att du höll en intressant, underhållande och givande föreläsning. Många fick nya insikter som startade reflektioner kring egna tankar, fördomar och förståelse kring möten mellan människor!
Verksamhetsutvecklare Växjö kommun

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards