Heja Sveriges arbetsliv - vi kan så mycket bättre - Medarbetarengagemang & ledarskap

Undersökningar visar att 7-9 av 10 strategigenomföranden misslyckas, ledarskapet blir allt sämre, endast 16% av svenska medarbetare känner sig engagerade i sina arbeten, arbetsrelaterade sjukskrivningar ökar lavinartat och förtroendet för ledningsgrupper är i botten. Undersökningar och forskning visar att misslyckade strategigenomföranden och förändringsarbeten beror på bristen på kommunikation från närmsta chef och ledning. Detta vill Johan Book ändra på!

Forskning visar att företag med engagerade anställda har mindre sjukfrånvaro, presterar bättre och är i snitt 22 procent mer lönsamma än sina likvärdiga konkurrenter.
– Johan Book

Presentation

Johan Book är smått galen galen i forskning och att chefer och medarbetare får rätt förutsättningar att både må och prestera bra. Han har under 20 års tid arbetat med ledar- och teamutveckling.

Med världens främsta forskning gällande arbetspsykologi kopplat till ledarskap, motivation och prestation i ryggen vill Johan Book gå i bräschen för ett bättre ledarskap och förändringsförmåga. Detta för att i slutändan skapa effektivare och mer motiverade, konkurrenskraftiga och lönsamma organisationer.

Att utveckla organisationens ledarskap och kommunikation ska vara enkelt, lättapplicerat och roligt. Att faktiskt börja göra och omsätta både den teoretiska och praktiska kunskapen i praktiken, i jakten på effekten. För om vi inte börjar göra nytt kan vi inte förvänta oss något annat resultat än det vi fått innan.

Johan arbetar arbetar uteslutande med att utveckla organisationer genom bättre ledarskap, bättre kommunikation och framför allt bättre uppföljning. Hans mission är att omvandla modern arbetspsykologiforskning till verklighet i arbetslivet och därigenom skapa ökad motivation, prestation och resultat.

Johan Book är en flitigt anlitad föreläsare, författare, utbildare, rådgivare, bloggare och poddgäst. Han erbjuder allt från föreläsningar, workshops till hela program och upplägg i ledarskapsutveckling.

Exempel på teman och rubriker

Den framtida framgångsrika arbetsplatsen – hur kramar vi ur det bästa ur både de digitala och fysiska möjligheterna?
Det börjar bli hög tid att forma det nya arbetslivet i takt med att Corona-viruset sakta men säkert har släppt sitt grepp om oss. Men hur ska vi göra? Vad ska vi förhålla oss till? Hur ser det framtida arbetslivet ut? Vi är mitt i ett gigantiskt globalt experiment kring vad en arbetsplats är, var den är och när den är. Men det vi pratar mindre om är att vi också är i ett än större experiment som handlar om chefer och medarbetares engagemang, välmående, innovation, kreativitet och framgång. Genom forskning både före och under pandemin ser vi en massa framgångsfaktorer och fallgropar att ta hänsyn till när vi nu och framåt formar det framtida arbetslivet.

Digitala samarbetsverktyg kommer och går, men våra psykologiska behov består
Genom forskning både före och under pandemin ser vi en massa framgångsfaktorer och fallgropar. Det handlar inte om antingen eller vad det gäller att arbeta på distans eller på plats rent fysiskt, utan det handlar om hur vi kramar ur det allra bästa ur de digitala och fysiska möjligheter vi har. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för att vi både ska må och prestera bra på och i jobbet.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB