Från teknik och utveckling till utmattning och ett roligare arbetsliv

Karin Adelsköld är en flitigt anlitad föreläsare. Hennes specialområden är humor, teknik, stress och arbetsmiljö liksom kommunikation, kreativitet och entreprenörskap. Som prisbelönt komiker, dessutom med över 20 års erfarenhet av att bevaka internet och teknikutveckling i stort, varvar hon alltid allvar och fakta med humor och aktuella samhällsfenomen i sina föreläsningar.

Hon anpassar alltid innehåll och utförande efter publik, önskemål och behov!

Presentation

Karin Adelsköld är teknikjournalist, ståuppkomiker, entreprenör, författare och en av landets mest populära föreläsare och moderatorer. Under 2019 har du kanske också sett henne regelbundet i Malou efter tio i TV4 på temat träning efter utmattning.

Förutom att hon blivit utsedd till Sveriges mest kreativa på webben av tidningen Internetworld och vald till årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan har hon de senaste åren varit ambassadör för kvinnors företagande för Tillväxtverkets räkning, medverkat i Teknikdelegationen, startat PMS-förbundet, turnerat med standup comedy och bland annat programlett konsumentprogrammet Plus, magasinet Go´kväll och lördagsunderhållningen ”Alla tiders Hits” i SVT.

2017 utnämndes hon till hedersdoktor vid Lunds Tekniska Högskola för sitt jobb med att göra teknik och internet roligt och mer lättillgängligt för alla, bland annat genom teknikbloggen Lilla Gumman.

I mars 2018 släppte hon boken ”Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje” som bygger på ny svensk forskning och egna erfarenheter.

Karin Adelsköld som moderator
Vid sidan om populära föreläsningar är Karin en mycket uppskattad moderator och konferencier som tar sin roll på största allvar – om än alltid med närhet till humor och positiv energi.

Oavsett det är en stor konferens med många talare, panelsamtal och djupgående intervjuer på scen eller ett mindre event där underhållningen kanske är det primära ser Karin till att engagera och entusiasmera såväl publik som deltagare på scen.

Behöver du en moderator/konferencier som talar engelska? Inga problem, Karin ställer sig bekvämt på scen oavsett det sker svenska eller engelska!

Exempel på teman och rubriker

STRESS, HUMOR & ARBETSMILJÖ

Tema: Kul på jobbet
Humor på arbetsplatsen, är det verkligen något vi behöver? Så in i bomben!

Forskningsresultaten är tydliga: glada anställda presterar bättre på jobbet, medarbetare som har roligt känner minskad stress och kollegor som får skratta har lättare att samarbeta. Men hur har man kul på jobbet i praktiken? Och hur kan man med hjälp av humor hålla motivationen och teamkänslan uppe i svåra tider?

Vetenskapsjournalisten och komikern Karin Adelsköld har i snart 15 år ägnat sig åt humorforskning och att jobba ute på arbetsplatser med humor och arbetsmiljö. I sin föreläsning lär hon ut grunderna i humor, berättar om den senaste humorforskningen och ger er konkreta tips på hur man kan bli friskare både fysiskt och psykiskt genom att ta humor på allvar.

Kul på jobbet är den enda föreläsningen i sitt slag: en humoristisk lektion som gör dig mindre stressad av bara farten. Med glimten i knegarögat lär den ut grunderna för att skapa en rolig arbetsplats – oavsett var du jobbar och med vad.

Tema: Utmaning Utmattning
Psykisk ohälsa, framför allt den relaterad till stress, är vår nya folksjukdom. Idag ligger psykisk ohälsa bakom hela 70 procent av de svenska sjukskrivningarna – enorma kostnader både för företag och anställda. För att inte nämna lidandet det orsakar, som inte kan mätas i pengar.

Vilka är tecknen på utmattning och hur kan man bromsa i tid? Vad kan man göra som chef och vad kan man göra som anställd för att undvika och förebygga psykisk ohälsa? Vilka är de avgörande knepen för att orka mer, må bättre och skapa sig en hälsosammare miljö?

Karin Adelsköld har själv varit sjuk i utmattningssyndrom i två omgångar och kan därför prata av egen erfarenhet. I föreläsningen Utmaning utmattning berättar hon på ett ärligt, tydligt sätt om utmaningen med utmattning, men också om hur man med ganska enkla medel kan få bukt med stress. Föreläsningen är baserad på den senaste forskningen och Karins egna upplevelser, utmaningar och lärdomar.

TEKNIK, FRAMTID & NUTID
Karin var en av landets första IT-journalister och började för Sveriges Radios räkning bevaka internet redan 1996. Under årens lopp har hon inte bara följt utvecklingen i Sverige och världen genom att medverka på nationella mässor och konferenser, hon har också som en av landets första och mest prisbelönta bloggare med Lillagumman.se själv varit en del av den.

Som teknikexpert i TV4, P4 Extra och för Teknikdelegationen samt genom böcker och radioprogram har hon med stor passion försökt förklara teknikutvecklingen på ett enkelt och roligt sätt så att alla kan förstå. Det var också för just dessa insatser som folkbildare hon i juni 2017 utsågs till hedersdoktor på Lunds Tekniska Högskola,

Med utgångspunkt i önskemål och behov kan Karin på ett roligt och enkelt sätt berätta om det senaste och framtiden inom exempelvis robotichs, VR, AI och den sociala webben och peppa organisationer att ta nästa digitala steg.

HUMOR & KOMMUNIKATION
”Kan Sveriges tråkigaste småbarnsmamma bli Sveriges roligaste komiker på bara tre år borde vem som helst kunna bli lite roligare”. Det var den insikten och erfarenheten som gjorde att Karin 2011 på eget bevåg började humorforska med målet att ta reda på hur och vad humor kan betyda i HR-frågor, säljsituationer och inte minst kommunikationsfrågor. Efter att ha tagit del av samtlig svensk och internationell humorforskning samt utbildad sig i New York skrev Karin boken Så blir du en roligare talare  som fokuserar på humor som retoriskt redskap.

Enligt internationell humorforskning är humor det bästa sättet att nå fram genom bruset, och det är en konst som alla kan lära sig. Att använda ståuppens språk och dramaturgi för att locka till skratt gör det både enklare och roligare för dig att få fram ditt budskap.

Det här är en föreläsning som tar upp grunderna i hur humor fungerar, hur du gör för att själv bli roligare och belyser intressanta resultat av både svensk och internationell humorforskning.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg