Intresseanmälan

Lars JO Larsson

Tar ett helhetsgrepp på kommunikation, kundservice och bemötande

Framgångsrika organisationer bygger på framgångsrika relationer. Det är en sanning som är väl
känd – ändå misslyckas vi alltför ofta skapa de relationersom ger nöjda och lojala kunder, invånare, brukare, anhöriga, medborgare, etc. Utrymmet för förbättringar är närmast gränslöst.

Lars J O Larsson hjälper företag och organisationer att slipa kommunikationen för att få fram sitt budskap mer begripligt och övertygande, både externt och internt.

Presentation

Lars JO Larsson tar ett helhetsgrepp på kommunikation, kundservice och bemötande. Han visar hur vi kommer runt alla falluckor som hindrar oss att ge kunderna, invånarna, brukarna, anhöriga, medborgarna, etc den service vi vill, och som de förtjänar. Det handlar om att skapa tydlighet på alla nivåer: allt från att skriva tydliga texter till att ha tydliga roller och mål när vi möter kunderna.

Lars har mångårig erfarenhet av arbete med retorik- och kommunikationsfrågor. Hans föreläsningar och utbildningar går hela vägen från att tala och skriva effektivare enligt retorikens ”regelbok”, till att visa att man kan nå stor framgång genom att göra precis tvärt om – vid rätt tillfälle och för rätt publik! Lars föreläser och utbildar även i affärssvenska och myndighetssvenska och har bland annat skrivit Svenska Handelskammarens ackreditering i affärssvenska.

 

Lars JO Larsson anpassar sina föreläsningar och utbildningar efter önskemål, både i innehåll och längd. För företag som vill förstärka sina dagliga externa relationer ligger tyngdpunkten på kommunikation vid kundmötet, till exempel hur man hanterar säljtillfälle, klagomål, svåra samtal och reklamationer. Lars arbetar också med metoder för konflikthantering, gruppdynamik och svåra samtal inom företaget.

Lars har en yrkesbakgrund som pedagog och utbildare, efter att ha skaffat sig en bred kunskapsplattform inom språk, masskommunikation, journalistik, pedagogik, film, filosofi och fotografi.

Exempel på teman och rubriker

 • Besvärliga människor eller besvärlig situationer
 • Bemötande för offentlig verksamhet
 • Härskartekniker: kommunikation på villovägar
 • Affärsretorik – se upp för snömos!
 • Förhandla med värden – inte med pris
 • Från jaha till AHA!-budskap
 • Språket som företagets visitkort – varje ord sätter spår
 • Diskutera för att bli klokare, debattera för att vinna – hur gör man?
 • Effektivare möten – undvik långa manglingar
 • Att bemöta invändningar utan att det märks
 • Så styr du agendan och behåller initiativet
 • Retoriken i praktiken – Så skapar du imponerande service
 • Corporate Storytelling
 • Affärssvenska och myndighetssvenska
 • Pecha Kucha – Lär dig effektiv presentationsteknik

 

Jobbiga samtal med jobbiga typer – kundservice när det är som svårast
Alla har vi stött på den där typen som sätter käppar i hjulen. Samtalet kör liksom runt i samma hjulspår och man kommer inte vidare. Vad är det som gör att en människa uppfattas som besvärlig? Hur ska man samarbeta med en sådan person?

I den här föreläsningen svarar Lars J O Larsson på dessa frågor och många fler. Han bjuder på nyttiga redskap till hur man kommunicerar på rätt sätt för att vända konflikt till samförstånd, klagomål till önskemål och ett “nej” till ett “ja” – redskap som ger dig ett smidigare samspel med din chef, dina medarbetare och kunder.

Corporate Storytelling
En god historia roar och berör. I vår tid litar vi bara på dem vi känner. Företagens marknadsföring spelar inte lika stor roll, vi vet att den informationen inte kommer från dem. Genom att använda Corporate Storytelling skapas bilder, förståelse och engagemang långt bortom PowerPoint-bildernas passiviserade stelhet.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision