Intresseanmälan

Lena Leissner Sömnforskare, överläkare & föreläsare

Fotograf
Maria Bergman

Den viktiga sömnen

Sover du gott om natten? En tredjedel av alla svenskar över 18 år uppger att det har svårt att sova.

Lena Leissner, sömnforskaren och överläkaren, talar om ett av vår tids största hälsoproblem – sömnen – och hur man kan lära sig att sova gott. Lena vet vad som händer i kroppen när sömnen inte fungerar och vad man kan göra åt det. Enkla saker man kan göra utan att använda medicin.

Lena kan bokas som föreläsare och inspiratör när du vill veta mer hälsa och livsstil.

Presentation

Vi sover bort 25 år av våra liv. Men sover vi för lite riskerar vi att dö en för tidig död. I sömnen bygger vi upp immunförsvar, hormonerna sätts i funktion och centrala nervsystemet aktiveras – bl a minnet konsolideras när vi rensar närminnet. Sömnbrist leder inte bara till fysisk utmattning och infektionskänslighet. Den mentala utmattningen innebär en överbelastning av pannloben med demensliknande kognitiva störningar.

Att inte kunna sova är frustrerande och tär på humöret och det dagliga livet. Dessutom tycker många att det är skambelagt att ha sömproblem och att tala om dem. Inse att sömnen kanske är den viktigaste delen av livet.
– Lena Leissner, Sömnforskare, överläkare & föreläsare

Lena vet vad som händer i kroppen när sömnen inte fungerar och vad man kan göra åt det. Enkla saker man kan göra utan att använda medicin. Det handlar i viss mån om att förändra inställningen till sömn och faktiskt inse att sömnen är en del av livet.

Lena Leissner har drivit Sömnenheten på Neurokliniken sedan 1995.

Exempel på teman och rubriker

 • Den viktiga sömnen
 • Att sova eller inte sova …

Referenser

Vi upplevde Lena jättebra. Hon höll en bra nivå och engagerade medarbetarna som hade många frågor och funderingar. Det märks att ämnet sömn är viktig! Hon infriade absolut våra förväntningar och var väldigt lätt att lyssna till och verkligen duktig inom sitt område.
HR-specialist, Förvaltningsrätten i Göteborg

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium