Fotograf
Jini Sofia

Bemötandekoden

Lena Skogholm är en rutinerad kunnig föreläsare som är flitigt bokad och årligen håller ett 80-tal föreläsningar. Föreläsningar fulla med kunskaper som ger många aha-upplevelser genomförs på ett inspirerande och igenkännande sätt, med värme och humor. Önskar du boka föreläsare med lång erfarenhet har du hittat rätt. Lena Skogholm vann Stora Talarpriset 2021.

Lena föreläser om bemötande, ledarskap, stresshantering, social arbetsmiljö, svåra samtal, självledarskap och tonårshjärnan,

Behöver ni handfasta verktyg som ni direkt kan börja använda har ni hittat rätt talare! Hjärnforskning som förklarar hur vi människor fungerar, löper som en röd tråd i föreläsningen och den kopplas till vardagliga situationer som alla kan känna igen sig i.

Presentation

Föreläsare Lena Skogholm  är författare till bästsäljaren Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv som direkt seglade upp på topplistor när den gavs ut. Boken har nu sålt i över 60 000 ex och finns på de flesta bibliotek i Sverige. Bemötandekoden är översatt till engelska, holländska och finska.

Inspirationsföreläsare Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog, en av få med specialisering på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Fokus är på hur vi kan möta varandra och oss själva utifrån hjärnans förutsättningar för att skapa både bättre resultat och ett bättre liv och arbetsliv.

Lena Skogholm är ofta bokad föreläsare i ämnen som bemötande, ledarskap, social arbetsmiljö, svåra samtal, självledarskap och Tonårshjärnan.

Som inspirationsföreläsare har Lena mött tiotusentals och hon håller ca 70-80 föreläsningar årligen. Lena är uppskattad som föreläsare för sin förmåga att inspirera och engagera. I hennes inspirationsföreläsningar blandas fakta med konkreta tips utifrån verkligheten, vilket skapar både igenkänning och vilja till förändring.

En föreläsning med Lena Skogholm;

 • ger inspiration, glädje och motivation.
 • ger konkreta verktyg som direkt kan användas.
 • är fylld med värme, humor och aha-upplevelser.
 • är forskningsbaserade kunskaper man minns.
 • ger igenkänning och konkreta exempel som gör att föreläsningen direkt kan appliceras i ert arbete.
 • ger konkreta användbara kunskaper och verktyg inom något av följande ämnen: bemötande, kommunikation, ledarskap, social arbetsmiljö, självledarskap, svåra samtal, stresshantering, hållbart arbetsliv, arbetsglädje eller Tonårshjärnan.

Exempel på teman och rubriker

HJÄRNSMART BEMÖTANDE
En föreläsning som ger konkreta verktyg som är lätta att direkt börja använda och som skapar ett enastående bemötande. Ett bra bemötande får ringar på vattnet och påverkar både stämningen på jobbet och resultatet. Aha-upplevelser, forskningsbaserat framfört på ett igenkännande sätt som lockar till skratt. Medryckande, nyttigt och roligt!

HJÄRNSMART LEDARSKAP – TYDLIGA RESULTAT
Vill ni ligga i framkant och ha senaste forskningen som grund för ert ledarskap? Här får ni konkreta verktyg för ett professionellt ledarskap som underlättar chefsrollen och minskar stressen. Bättre resultat i medarbetarenkäter, mer energi och arbetsglädje. Handfasta tips för både det vardagliga arbetet och mer svåra situationer. Inspiration, aha-upplevelser och mycket användbar i vardagen!

SOCIAL ARBETSMILJÖ – ARBETSGLÄDJE OCH HÅLLBART ARBETSLIV
Bättre stämning på jobbet? Önskar ni en arbetsmiljö som ger mer arbetsglädje och mer energi? I den här föreläsningen får ni konkreta verktyg för att skapa en arbetsmiljö att längta till. Forskning om hur vi människor fungerar lyfts på ett humoristiskt och igenkännande sätt. Aha-upplevelser som motiverar att skapa en riktigt bra arbetsmiljö!

HJÄRNSMART STRESSHANTERING – FÅ AIRBAG MOT STRESS
Går det att skaffa en airbag mot stress? Javisst! Det är den smartaste stresshanteringen. Hur? Det får du reda på i den här tankeväckande föreläsningen som ger massor med aha-upplevelser och ger konkreta verktyg att minska stress och hantera daglig påfrestning på ett sätt som inte sliter på dig.  Ett mer hållbart liv och arbetsliv blir resultat.

HJÄRNSMART SJÄLVLEDARSKAP –  MOTIVERAR
Här bjuds på konkreta verktyg som ger ett tydligt självledarskap i yrkesrollen och även privat.  Medarbetare som tar ansvar, är mer delaktiga och tar ett ledarskap i sitt medarbetarskap. Baserat på forskning om hur vi människor fungerar. Ger många aha-upplevelser,  igenkänning och skapar vilja till förändring.

KONKRETA VERKTYG FÖR SVÅRA SAMTAL
I den här föreläsningen ges kunskaper om vad som händer med oss människor i svåra situationer eller när påfrestningarna leder till känslomässig eller mental härdsmälta. Hur möter vi det på ett respektfullt sätt och samtidigt leder samtalet framåt på ett vänligt sätt? Här ges konkreta verktyg som är mycket användbara och som gör stor skillnad i nästa svåra samtal!

TONÅRSHJÄRNAN – BEMÖTANDEKODEN TILL TONÅRINGAR
Tänk om du kunde titta in i tonåringens hjärna och förstå vad som hände där? Det bjuds du på i denna otroligt intressanta föreläsning om Tonårshjärnan. Därtill får du verktyg som du kan använda varje dag i mötet med tonåringen för att skapa en god kommunikation. Här får du Bemötandekoden till tonåringen!

 

 

Referenser

”Tack Lena Skogholm för en magiskt bra temadag, både jag och medarbetarna ger dig högsta betyg. Så mycket klokskap och vetenskap lättförståeligt och roligt förpackat.”
– Avdelningschef, Västerbottens läns landsting

”Lena lyckades med sin roliga, pedagogiska och givande föreläsning ta oss alla ett steg vidare på den långa resan att förstå varför och hur vi reagerar i olika situationer. Allt för att vi ska bli bättre på att kommunicera och bemöta olika människor.

Under 60 minuter lyckades hon trollbinda oss, män och kvinnor, unga och äldre, tjänstemän och hantverkare. Vi fick även lära oss att den långa resan börjar med att titta in i sig själv och förstå hur en stor del av ens reaktioner härstammar ifrån en evolutionär process av hjärnan.”
– Chef Förvaltningsutveckling, Familjebostäder Göteborg

”En fantastisk föreläsning med både allvar, skratt och tårar som inte får missas! Med sin entusiasm och härliga energi berättade Lena Skogholm om hur vi kan bli mer medvetna kring bemötande.”
– Chef, ABF Norra Stockholms län

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium